Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP de “YÖK kalksın” demiş

TBMM Genel Kurulunda, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasını öngören kanun teklifinin görüşülmesi sırasında AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz’un, CHP’nin seçim bildirgesinde YÖK’ün kaldırılacağına ilişkin ifadelerin bulunduğunu söylemesi tartışmalara sebep oldu.

TBMM Genel Kurulunda, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasını öngören yasa teklifinin görüşülmesi sırasında AKP Grup Başkanvekili Kapusuz, partileri bağlayan şeyin yazılı metinler olduğunu söyledi. Kapusuz, CHP’nin ‘’Yeni Hedefler ve Yeni Türkiye’’ adlı parti programı ve 2002 seçim bildirgesinde YÖK’ün kaldırılacağına ilişkin ifadelerin bulunduğunu dile getirmesi üzerine, CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, CHP’nin 1980 darbesiyle kapatılan bir parti olduğunu hatırlatarak, YÖK’ün ilk kuruluşunda anti demokratik bir anlayışıyla kurulduğunu söyledi. YÖK’ün, CHP iktidarında kaldırılacağını anlatan Koç, AKP’nin, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi adı altına sığınarak bir şeyler sakladığını ileri sürdü. CHP’li Koç, ‘’Bu kavramlar adı altında getirilmek istenen adımların arkasında, Başbakan ve şu Millî Eğitim Bakanının fotoğrafı bulunuyor. O fotoğraf, uzun yıllardır siyasi geçmişinde bıraktığı sözlere karşın, her şeyi yapabileceğini gösteriyor. İdari, mali açıdan özerk bir üniversiteye evet, ama medrese değil sayın Kapusuz...’’ diye konuştu.

Bunun üzerine yeniden söz alan Salih Kapusuz, medreselerin tarihte önemli görevler üstlendiğini, bir kısmının bugünkü üniversitelere dönüştüğünü belirterek, geçmişi karalayarak bir yerlere varılamayacağını vurguladı. Kapusuz, kendilerinin medreseleri geri getirmek gibi bir niyetlerinin bulunmadığını da söyledi.

Tartışmaların ardından kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörleri 2 yıl görev yapacak. YÖK Genel Kurulu, yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde dörtte üç çoğunlukla 6 rektör adayı seçecek. YÖK’ün seçtiği 6 adayı Millî Eğitim Bakanlığı 3’e indirerek Cumhurbaşkanına sunacak. YÖK’ün bir ay içinde adayları belirlememesi durumunda, Millî Eğitim Bakanlığı seçeceği 3 adayı doğrudan Cumhurbaşkanlığına gönderecek.

/ ANKARA

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Şûrâya gölge düşürülmesin

  Yoksulluk ilk sırada yer aldı

  CHP de “YÖK kalksın” demiş

  Erdoğan’dan Kerkük uyarısı

  Güneydoğu’da Başbakan alârmı

  Hatemi: Ortak noktalarda buluşalım

  Asker siyasete müdahale etmesin

  Babacan: Üyeliğimiz AB’yi yeniden tanımlayacak

  Alpogan’dan Gürcistan’a iade-i ziyaret

  Avrupalı gençler Osmanlı kültürünü öğreniyor

  İstanbul’da ekmeğe kısmî zam

  Sınır ötesi bayramlaşma hazırlığı

  Sel bölgesinde ikaz: Suları kaynatarak için

  Pakistanlı yetimlere yardım

  Karadeniz’de etkili sağanak yağış uyarısı

  Bugün ve yarın sıcaklık artacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004