Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hatemi: Ortak noktalarda buluşalım

İran Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, kimsenin mezhebini ya da anlayışını ötekine kabul ettirmek gibi bir gayret içinde olmadığını belirterek,”Herkes kendi anlayışı içinde ortak ve temel noktalarda bir araya gelmeli; Daha mutlu ve huzurlu bir dünya için ortak çalışma alanı oluşturmalıdır” dedi.

Medeniyetler Buluşması toplantısı dolayısıyla Türkiye’ye gelen İran Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, önceki gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Görüşmede, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapısı ve çalışma biçimiyle ilgili bilgi alan konuk Cumhurbaşkanı, modern dünyada dine duyulan ihtiyacın çok açık olduğuna dikkat çekerek halkı dindar olan Türkiye’de başkanlığa bu alanda büyük sorumluluk düştüğüne vurgu yaptı.

ORTAK NOKTALARIMIZ

FARKLILIKLARDAN FAZLA

İslâm Dünyası’nın kendi içinde, Batı ile olan ilişkisinde, özellikle ilahi dinlerle ilişkisinde özeleştiri yapılması gerektiğini söyleyen Hatemi, “Aradaki ortak noktalar, farklılıklardan ve krizlere sebebiyet veren önyargılardan çok daha fazla” dedi.

İslâmın farklı yorum gruplarıyla mezhepleri arasında iletişim ve ilişkisinin önemine dikkat çeken Hatemi, “Kimse mezhebini ya da anlayışını ötekine kabul ettirmek gibi bir gayret içinde değil ve olmamalı. Herkes kendi anlayışı içinde ortak ve temel noktalarda bir araya gelmeli; Daha mutlu ve huzurlu bir dünya için ortak çalışma alanı oluşturmalıdır” diye konuştu.

DİYALOG BİR SEÇENEK

DEĞİL ZORUNLULUK

Günümüzde diyaloğun bir seçenek değil zorunluluk olduğu gerçeğinin altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Başkanı Ali Bardakoğlu, “Krizlerin çoğu gerçeklikler arasındaki farklılıklardan değil, algılardaki farklılıklardan kaynaklanıyor” dedi. Ali Bardakoğlu, konuk Cumhurbaşkanı’na Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetleriyle ilgili bilgiler de verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, halkın dini ihtiyaçlarına cevap vermenin yanı sıra; Bilgi ve çözüm üreten kısacası geniş yelpazede bilgi demeti sunan bir kuruluş olduğuna dikkat çekti.

Yeni Asya / ANKARA

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Şûrâya gölge düşürülmesin

  Yoksulluk ilk sırada yer aldı

  CHP de “YÖK kalksın” demiş

  Erdoğan’dan Kerkük uyarısı

  Güneydoğu’da Başbakan alârmı

  Hatemi: Ortak noktalarda buluşalım

  Asker siyasete müdahale etmesin

  Babacan: Üyeliğimiz AB’yi yeniden tanımlayacak

  Alpogan’dan Gürcistan’a iade-i ziyaret

  Avrupalı gençler Osmanlı kültürünü öğreniyor

  İstanbul’da ekmeğe kısmî zam

  Sınır ötesi bayramlaşma hazırlığı

  Sel bölgesinde ikaz: Suları kaynatarak için

  Pakistanlı yetimlere yardım

  Karadeniz’de etkili sağanak yağış uyarısı

  Bugün ve yarın sıcaklık artacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004