Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cani cezasını buldu

Iraklı 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürme fiiline iştirak etmekten suçlu bulunan ABD’li asker James P. Barker, şartlı tahliye edilme hakkı saklı tutulmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Kentucky eyaletindeki Fort Campbell askeri üssünde, Irak’ta 12 Mart’ta işlenen tecavüz ve adam öldürme suçlarına karıştıkları gerekeçesiyle tutulan 4 ABD’li askerden biri olan 23 yaşındaki Barker suçunu itiraf etti. Barker, ölüm cezasından kurtulmak amacıyla kendisiyle birlikte yargılanan diğer askerler aleyhine ifade vermeyi de kabul etti.

Askerî mahkeme yargıcı Yarbay Richard Anderson, suçunu itiraf etmesi karşılığında yapılan anlaşmaya uyarınca Barker’ın 90 yıldan fazla hapis yatmayacağını belirtti. Mahkûmiyet kararı ve Barker ile varılan anlaşmanın davayı izleyen bir askerî hukuk yetkilisince onaylanması zorunluğu bulunuyor.

Irak’ın başşehri Bağdat’ın 32 kilometre güneyinde, Mahmudiye köyünde 12 Mart’ta meydana gelen olayda Barker ile 3 arkadaşı, Abir Kasım El Cenebi adlı Iraklı kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürmüşlerdi. Sözkonusu olay Irak’ta sivillere yönelik olarak yapıldığı iddia edilen saldırılar ve diğer suistimal olayları arasında en kötüsü olarak kabul ediliyor.

/ FORT CAMPBELL

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ordusu: Yanlış öldürmeler meslekî hata

  Bush: Vietnam’dan ders aldık

  Cani cezasını buldu

  El Dari’nin tutuklama emrine büyük tepki

  Filistinli aileler vahşeti yaşıyor

  İKÖ, Filistin’i görüşecek

  Abbas ve Haniye tekrar masada

  Hariri suikastı için yeni girişim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004