Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistinli aileler vahşeti yaşıyor

Haziran ayında Filistinli direnişçiler tarafından kaçırılan İsrail askeri Gilat Shalit’in babası, İsrail Ordusu’nun Beyt Hanun’daki katliamında yaralanan Filistinliler’i ziyaret etti.

İsrail’in geçtiğimiz hafta Filistin’in Beyt Hanun semtindeki katliâmında yaralanan Filistinliler’i ziyaret eden kaçırılan İsrailli askerin babası Shalit, “Bugün, İsrail’in 8 kasım tarihinde Beyt Hanun’a ağır silâhlarla düzenlediği saldırıda yaralanan 2’si çocuk, 3’ü yetişkin 5 Filistinliyi, tedavi gördükleri İshilov Hastahanesi’nde ziyaret ettim. Çocuklardan biri hala komada. Ziyareti tamamen insani amaçla gerçekleştirdim. Siyasî bir amacım yoktu, yalnızca masum ailelerin acılarını paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdim” dedi. İsrail ile Filistin arasındaki savaşın vahşet olduğunu ifade eden Shalit, “Bu aileler, aynı Sderot sakinleri gibi vahşi bir savaşın mağdurları” diye konuştu. Shalit, oğluyla ilgili hiçbir haber almadığını, ancak Filistin’de ulusal birlik hükümetinin kurulmasından sonra oğlundan haber alabileceğini ve serbest bırakılacağını umut ettiğini de sözlerine ekledi.

Filistinli direnişçilerin Haziran ayında İsrail askeri Gilat’ı kaçırmalarının ardından, İsrail Ordusu’nun Gilat’ı kurtarmak amaçlı olduğunu ileri sürdüğü saldırılarında bugüne kadar yaklaşık 300 Filistinli ve 3 İsrail askeri hayatını kaybetti.

/ KUDÜS

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ordusu: Yanlış öldürmeler meslekî hata

  Bush: Vietnam’dan ders aldık

  Cani cezasını buldu

  El Dari’nin tutuklama emrine büyük tepki

  Filistinli aileler vahşeti yaşıyor

  İKÖ, Filistin’i görüşecek

  Abbas ve Haniye tekrar masada

  Hariri suikastı için yeni girişim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004