Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşimizi sevmiyoruz

Yenibiriş İnsan Kaynakları’nın yaptırdığı araştırmaya göre, son dönemde 18-45 yaş grubu arasındaki işsizlerin oranı yüzde 42’ye ulaşırken, halen bir işte çalışanların da yüzde 37’si aktif olarak iş arıyor.

Yenibiriş İnsan Kaynakları Hizmetleri Danışmanlık ve Yayıncılık A.Ş, Türkiye’nin istihdam ve işsizlik profilini belirlemek amacıyla bir araştırma yaptırdı. Consultancy & Research Center (CRC) tarafından gerçekleştirilen ‘’E-İş ve İK Siteleri’’ başlıklı araştırmada, İstanbul, Ankara ve Bursa illerinden 18-45 yaş arasındaki 600 kişi ve çeşitli firmalardan 200 insan kaynakları (İK) yöneticisi ile yüz yüze görüşüldü.

Araştırmaya göre, Türk insanının yüzde 63’ü sevdiği meslekte çalışmıyor. İş arayanlar çoğunlukla yazılı basını ve İK sitelerini takip ediyor. En çok kullanılan iş arama kanalını yüzde 79 oranıyla yazılı basın ilânları oluşturuyor. Bireylerin internet üzerinden iş arama sürecini giderek daha fazla benimsediğinin ortaya çıktığı araştırmada, online İK sitelerini takip edenlerin oranı yüzde 73 olarak belirlendi. Daha geleneksel bir yöntem olan tanıdık vasıtasıyla iş bulma seçeneğini tercih edenlerin oranı ise yüzde 56 çıktı.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 37’Sİ İŞ ARIYOR

Araştırmada, Türkiye’deki genel işsizlik durumu ile ilgili veriler de belirlendi. Buna göre, son dönemde 18-45 yaş grubu arasındaki işsizlerin oranı yüzde 42’ye ulaştı. Halen bir işte çalışanların da yüzde 37’si aktif olarak iş arıyor. Çalıştığı iş yerinde kendisini güvende hissetmediği için iş arayanların oranı ise yüzde 19.

Araştırmada, bireylerin işsiz kaldıkları dönemi evde oturarak geçirmek yerine, kendilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlere ayırdıkları belirlendi.

İşsiz olanların yüzde 12’si iş bulma umudunu yitirdiğini ifade ederken, yüzde 26’sı ‘’biraz ümitli’’, yüzde 15’i ‘’ümitli’’, yüzde 47’si ise ‘’ne ümitli ne de ümitsiz’’ olduğunu kaydetti. Umutsuzluğun arkasındaki sebepleri ise ‘’uzun süredir iş aranması’’, ‘’niteliklere uygun iş bulunamaması’’ ‘’işsizliğin artması’’, ‘’deneyim sahibi personel aranması’’ oluşturdu.

/ ANKARA

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşimizi sevmiyoruz

  Herkes vergisini ödeyecek

  Vergiler 2007’de yüzde 7.8 artacak

  Fitch Albaraka’nın notunu teyit etti

  Yurt dışı çıkış harcı 15 YTL’ye düşüyor

  Bank Asya’dan ödematik kartı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004