Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Herkes vergisini ödeyecek

Kurumlar Vergisi’ni yüzde 30’dan yüzde 20’ye indirdiklerini dile getiren Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, “Artık hiç kimse ‘bu kadar ağır vergi yükü olur mu?’ mazeretine sığınamayacak. Herkese makul seviyedeki bu vergiyi ödeyecek’’ dedi.

Bir tören için Mersin’e gelen Arıoğlu, burada yaptığı açıklamada ‘’yeni yılda fiş toplama kalkıyor’’ diye vatandaşlık görevinin unutulmaması, alış verişlerde mutlaka fiş ya da fatura alınmasına özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi. Emekli ve çalışanlara vergi artırımının kesinlikli söz konusu olmayacağına da işaret eden Arıoğlu, ‘’Vergi oranlarında, son 1.5-2 yılda artırılan bir tek vergi yok. Hep vergi oranlarında indirimler görüyorsunuz. Türkiye’de ekonomik istikrar ve kayıtlı ekonomi devam ettiği sürece vergi oranlarını bırakın artırmayı siyasî iradenin kararıyla, yeni vergi indirimleri bile gündeme gelebilir’’ diye konuştu.

“VERGİ KAÇAĞI MAZERETİ’’

Bu yıl kurumlar vergisi oranlarını yüzde 30’dan yüzde 20’ye indirdiklerini anlatan Arıoğlu, ‘’Buradaki amacımız, vergiyi makul seviyeye çekip kaçağı önlemekti. Artık hiç kimse ‘bu kadar ağır vergi yükü olur mu?’ mazeretine sığınamayacak. Herkese makul seviyedeki bu vergiyi ödeyecek’’ görüşünü dile getirdi.

1 Kasım 2006 tarihinden itibaren vergi numaralarının vatandaşlık numarası olduğunu da hatırlatan Arıoğlu, artık her vatandaşın bütün ekonomik aktivitelerini tek numara altında izleyeceklerini belirtti.

/ MERSİN

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşimizi sevmiyoruz

  Herkes vergisini ödeyecek

  Vergiler 2007’de yüzde 7.8 artacak

  Fitch Albaraka’nın notunu teyit etti

  Yurt dışı çıkış harcı 15 YTL’ye düşüyor

  Bank Asya’dan ödematik kartı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004