Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim uyarmalı

Milli Takımımız son şampiyon İtalya karşısında geçer not aldı. Maçın bütününde topa sahip olma, pres yapma, yardımlaşma kriterlerinde rakiplerine üstünlük sağladılar. Fatih Terim, İtalya karşısında, Mart'ta oynayacağımız maçların provasını yaptırdı adeta. Ama ilk maçımız Yunanistan'la. Bu maçta Emre oynayamayacak. Emre'yi Norveç'e hazırlıyor olabilir. Fakat bence Yunanistan maçı daha önemli. En azından ikinci devre Emre'nin yerine düşündüğü oyuncuyu koyabilirdi ki, bu oyuncunun Nuri Şahin olduğunu sanıyorum. Daha iyi olurdu. Önümüzdeki Gürcistan maçında umarım bunu yapar.

Fatih Terim gelinen noktada takımın yapısını mücadeleci, çabuk oyunculardan oluşturdu. Arda, Sabri, Tuncay, Emre, İbrahim bu özellikleriyle ön plana çıkan milli oyuncular. Aurelio çabuk değil fakat mücadeleci. Tek forvet oynayan Hakan Şükür, bu gurubun dışında daha farklı özellikleri olan oyuncu. Hava toplarında tek başına rakibi zorlayıp, bol çapraz koşu yaparak arkasından gelen oyuncuların rakip defansa sızmalarını sağlıyor. Defansın göbeğinde oynayan Gökhan ve Servet, yerlerine ve birbirlerine uyumları artmış. Birbirlerini tamamlamaları bu maçta daha sağlıklıydı.

Milli Takımız bu maçta 4-5-1 dizilişi ile oynadı. Maçın ilk yarısında en önemli olay Rüştü'nün sakatlanmasıydı. Akabinde yerine giren Volkan'ın yaptığı inanılmaz hataydı. Eğer Vokan bu hatayı oyuna girdiğini takip eden 10 dakika içinde yapsaydı, ısınamadı da hata yaptı derdim. Volkan maçın havasını yakalayamadığı için bu hatayı yaptı. Rahat olması güzel. Ancak bu kadar fazlası laubalilikle anlatılabilir.

Fatih Terim, Emre'ye sıkı nasihatte bulunmalı. Özel izinle bu maçta oynayan Emre iki defa öyle kritik cezayı mucip hareket yaptı ki, akıl alacak gibi değil. Ayrıca Sabri'nin kulağı da çekilmeli. Neredeyse hakemi dövecekti. İsviçre maçında olanlardan sonra gözler bizim üzerimizde. Kaldı ki, bu maçtaki hakem İsviçre'liydi. Hâlâ akıllanmadıysak bunun faturasını bize çok ağır ödetirler. Aman dikkat.!

Said OKUR

18.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DERBİDE KALECİ ALARMI

  Sahte bilet almayın

  Tümer: Derbide özel ilgi istiyorum

  G.Saray Antalya'da 3 puan peşinde

  Marcelihno: Trabzon'da mutluyum

  Terim uyarmalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004