Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suud-İngiltere arasında rüşvet krizi

İngiltere’de yayımlanan The Sunday Times gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin, İngiltere’de silah anlaşmaları için Suudi Arabistan Kraliyet ailesi mensuplarına rüşvet dağıtıldığına dair iddialar konusunda soruşturma açılması yüzünden Blair’i “Diplomatik bağlarını koparmakla” tehdit ettiğini yazdı.


Olmert: BM bizi değil, Filistinlileri kınamalı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 8 Kasım’da Gazze Şeridinin kuzeyindeki Beyt Hanun’da 20 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınayan ve İsrail’i Gazze’deki ope

Ölümü göze alıp İsrail’e geri adım attırdılar

İsrail’in aralıksız saldırılarına hedef olan Gazze’de bir saldırı ‘canlı kalkanlar’ sayesinde önlendi. İsrail ordusu dün gece saat 01.00’de Beyt Lahya


  Hille’de 17 ölü

Bağdat’ın güneyindeki Hille şehrinde düzenlenen saldırıda, ölü sayısı 17’ye yükseldi.


  Putin’in kolları ahtapot gibi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’nun Londra’da bir restoranda zehirlendiği öne sürüldü.


  İsrail: Fransa teröristlere çiçek verdi

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dan Gillerman, BM Genel Kurulu’nun İsrail’in Gazze’de ve diğer bölgelerde askerî faaliyetlerini durdurmasını isteyen kararının kabul edilmesini sağlayan Fransa’yı, “teröristlere çiçek vermekle” suçladı.


  Saddam kurbanının eti fakirlere dağıtıldı

Kuveyt’ye Matar Hadi El Anzi adlı vatandaş, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idam cezası almasını kutlamak için deve kurban etti.


  Nejad Kuzey Kore ile işbirliği peşinde

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendi ülkesi gibi nükleer faaliyetlerini sona erdirmeyerek uluslararası tepkilere yol açan Kuzey Kore’ye, ilişkileri geliştirme çağrısında bulundu.


  Çeçen subaya Moskova’da cadde ortasında infaz

Rusya özel askeri birliğinde görev yapan eski bir Çeçen subayın polis tarafından Moskova’da cadde ortasında öldürüldüğü bildirildi.


  Endonezya’da Bush’a protesto

ABD Başkanı Bush, bugün gideceği Endonezya'nın başkenti Jakarta'da binlerce kişinin “Savaş suçlusu, sen bir teröristsin” pankartları taşıdığı eylemlerle protesto edildi.


  Blair: Terörü yenmek zaman alır

Afganistan'daki İngiliz askerlerinin Taliban'la savaşmaya devam edeceğini söyleyen Blair, “Afganistan'da uzun süredir tehdit oluşturan terörizmi yenmek uzun zaman alacak" dedi.


  AB yolunda tahrik lobilerine dikkat

Fransa’nın ünlü uluslararası strateji uzmanı Alexandre Adler, Türkiye’nin üyeliğine karşı olan lobilerin Türkiye’yi çeşitli bahanelerle tahrik ettiğini kaydetti.


  Köhler Papa ile diyaloğu görüştü

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Vatikan’da Papa 16. Benediktus ile görüştü. Görüşmede, Müslümanlarla diyalog meselelerinin de gündeme geldiği belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004