Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Konut kredisi seçimi bekliyor

Konutta yüzde 1’in altına gerileyen ve Mayıs’ta yaşanan dalgalanmaların ardından yüzde 1,8’lere çıkan faizlerde tekrar eski seviye için genel seçimlerin beklenmesi gerekeceği tahmin ediliyor. Bank Europa Genel Müdürü Cüneyt Genç, öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin konut piyasasının yönünü belirleyeceğini, bunun piyasalarca olumlu görülmesi durumunda konut kredi faizlerinde düşüş başlayacağını bildirdi.


Kaçakçılıktaki rakamlar yüksek boyutlara ulaştı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1999-2002 arasında yakalanan kaçak eşyanın 326 trilyon 589 milyar lira değerinde olduğunu, 2003-2006 arasında ise bu raka

Sıcak para ekonomiyi tehdit ediyor

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) hazırladığı raporda, Türkiye’yi krizlere açık hale getiren sıcak paranın şu anki büyüklüğünün, ekonominin geleceğini ön


  Fındığa mercimek formülü

Tarihinde ilk kez bu yıl, müdahale fiyatı açıklayarak fındık alan ve aldığı miktar 120 bin tonu aşan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bir taraftan uluslar arası piyasaları gözlerken, diğer taraftan da yurt içinde fındık tüketiminin artmasına yönelik tanıtım faaliyetlerine girmeyi planlıyor.


  Geçici işçilere kadro

Kamuda çalışan 207 bin 892 geçici işçinin bir bölümü “sözleşmeli’’, bir bölümü de “sürekli işçi’’ statüsüne geçirilecek.


  “Geçici işçi” rahatsızlığı

Kamudaki geçici işçilerin daimî kadroya alınmasına yönelik çalışmalar, Türk-İş’teki bazı sendikalarda rahatsızlığa sebep oldu.


  Sanayide hedefler büyük

Türk İmalat Sanayinin 2015 yılı vizyonu, öncelikle ileri teknolojiye dayalı, rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ve tam istihdam hedefini karşılayan bir yapıya sahip olmak olarak belirlendi.


  TOBB’dan serbest bölgelere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), son yapılan yasal düzenlemelerle serbest bölgelerin vergi teşviklerinin büyük oranda kaldırıldığını belirterek, bölgelerin bir kısmının atıl kalma riskine karşılık, meclis gündemindeki yasa tasarısında bazı teknik düzenlemeler yapılmasını istedi.


  Asgarî ücret fiyat artışına yenik düştü

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının araştırmasına göre, asgarî ücrete bu yıl yapılan zam, yıl sonu gelmeden kira, doğal gaz, ekmek, kömür ve ulaşımdaki fiyat artışlarına yenildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004