Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yatırımlar silâh yerine çocuklara yapılmalı

Memur-Sen’in dünyada ve Türkiye’deki çocuk işçiliğine yönelik hazırladığı raporda, dünyadaki her 5 çocuktan birinin yoksulluk sınırı altında yaşadığı ve gelişmekte olan ülkelerde 252 milyon çocuk işçi çalıştığı belirtildi.


DİN KARŞITLIĞI LAİKLİK SANILIYOR

Devlet erklerinin başındaki kişilerin bazılarının laikliği yeniden tanımlamaya çalışmaları üzerine “Laiklik yeniden tanımlanıyor” diye bir suç ihdas e

Sloganlar karın doyurmuyor

Son olarak Bülent Ecevit’in cenaze töreninde atılan “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganını eleştiren CHP eski genel sekreteri Ertuğrul Günay, sloga


  AKP’li Çelik: İktidar Başbakanı yordu

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, “Bakın Başbakanımızın 4 yıl önceki fotoğrafına ve şimdiki fotoğrafına. Yorgunluğun nedeni, bu ülkenin birikmiş sorunlarına 4 yılda çözüm bulmak istemesinden kaynaklanmıştır'' dedi.


  301 şeffaf biçimde tanımlansın

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ‘’Elif Şafak’a, Orhan Pamuk’a beraat kararı verenler, aynı maddeden, başka düşüncede olan kişilere ceza verebiliyorlarsa söz konusu 301. maddenin açık seçik, şeffaf biçimde tanımlanması gerektiği anlaşılır’’ dedi.


  Her 3 gurbetçiden biri Alman vatandaşı oldu

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, yıllar önce çalışmak için ülkelerine gelen Türk vatandaşlarının, bugün Almanlardan farksız olduğunu, Alman vatandaşlığına geçen 1 milyon Türk bulunduğunu bildirdi.


  Entegre ilçe hastaneleri geliyor

Ulaşım imkânları, coğrafî şartlar gibi sebeplerle nüfus değişikliğinin beklenenden fazla olduğu yerleşim yerlerinde, sağlık hizmetlerinin planlanması ve sunumunda verimliliğin artırılması amacıyla ilçe merkezindeki tüm sağlık hizmetleri birleştirilerek güçlendirilmiş ‘’Entegre İlçe Hastaneleri’’ açılabilecek.


  Sosyal sorumluluk bilinci yaygınlaşıyor

Esenler Toplumsal Gelişim Merkezi (ESTOGEM) ve özürlüler yararına düzenlenen kermes, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından açıldı.


  Meclis, bu hafta yine yoğun mesaî yapacak

Meclis, bu hafta gündemindeki yasa teklifleri için yine yoğun mesai yapacak.


  Doğu’nun dağlarına Avrupa Alpleri modeli

AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Doğu Anadolu Bölgesindeki dağların cazibe merkezi haline getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının belirlediği dağların TOKİ’ye devredilmesini, TOKİ’nin de fiziki planlama çalışması hazırlayarak, Avrupa Alplerinde başarılı olan bir kuruluşa yaptırmasını önerdi.


  Enerjide yerli kaynaklara yöneliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dışa bağımlılığı azaltmak ve ucuz enerji kullanmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.


  Karayalçın’dan siyasî liderlere mektup

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için Anayasa değişikliği yapılmasını istedi.


  TBMM, yatırımlardan tasarruf sağlayacak

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, “otomatik sulama projesiyle yılda 500 bin YTL tasarruf sağlanması bekleniyor’’ dedi.


  Bugün, Çocuk Hakları Günü

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ilke ve hükümlerinin, toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesi dileğinde bulundu.


  Köprülerden 330 milyon YTL

İstanbul boğaz köprüleri ile işletmedeki paralı otoyollar kazandırmaya devam ediyor.


  Ardahan’da yollar açıldı

Ardahan’da kapalı olan Ardahan-Posof kara yolu ulaşıma açıldı, Ardahan-Şavşat kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.


  Emniyet'ten ailelere uyuşturucu uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, aileleri, çocuklarının uyuşturucu kullanmasını engellemek için alacakları tedbirler konusunda uyarıyor.


  Yeni Asya’ya plâket

Bayrampaşa Belediyesi’nce çeşitli ülkeler ve Türkiye’deki bazı illere yönelik Ramazan faaliyetlerini kapsayan “Doğudan Batıya Bayrampaşa’da Ramazan’’ projesi çerçevesinde onur gecesi düzenlendi.


  Ev ve işyerindeki bacasız tehlike

Kış aylarında kullanılan bacasız sobalar, tehlikeleri de beraberinde getiriyor.


  Kozmetikler kanseri tetikliyor

Başta kadınlar olmak üzere insanların çağlardan beri güzel olmak, başkalarını etkilemek ve genç görünmek için kullandığı kozmetik ürünlerin kanseri, enfeksiyonları, alerji ve kaşıntıyı tetiklediği bildirildi.


  Kahve, çay ve kola hemoroid yapıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cafer Polat, kahve, demli çay, kolalı içeceklerin halk arasında basur veya mayasıl olarak bilinen hemoroid (akan kan) hastalığına sebep olduğunu bildirdi.


  Basurun ilâcı incir

Yaş ve kuru olarak her mevsim alıcısını bekleyen incirin, insan vücuduna da birçok faydası olduğu bildirildi. Uzmanlar, bağırsak iltihabı olanların inciri fazla tüketmesi gerektiğini vurguladı.


  Genetik yapımız ''süt şekeri''ne karşı duyarlı

Çeşitli araştırmalar esmer tenli olanların laktoz denilen süt şekerini sindirebilme güçlüğünü ortaya koyarken, toplumumuzda da laktoza karşı duyarlılığın önemli oranda olduğu bildirildi.


  Sigara bir hastalığın daha tetikçisi

Sigara, akciğerlerdeki hava yollarının daralmasına bağlı olarak nefes alıp verme sırasında hava akımının kısıtlanmasına yol açan bir hastalık olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) sebep oluyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004