Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ermeni meselesi Osmanlıca’ya ilgiyi arttırdı

Fransa’da Osmanlı’yı ve Türkiye’yi soykırımla itham eden yasanın kabul edildiği Ekim ayından bu yana Fransa’ya yönelik tepkiler çığ gibi büyürken özellikle gençler bu tarihî yanılgıya karşılık Osmanlı tarihine ve Osmanlıca’ya dört elle sarılıyor. İstanbul’da pek çok vakıf, sivil toplum kuruluşu, kültür merkezi ve yerel yönetimler tarafından düzenlenen Osmanlıca kursları, özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.



Cahit Sıtkı anıldı

Şair ve yazar Cahit Sıtkı Tarancı ölümünün 50. yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde düzenlenen törenle anıldı. Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) tarafından düzenlenen anma programı çerçevesinde Tarancı’nın şiirleri okundu ve bestelenmiş şiirlerinden konser verildi.



Altındağ’da şiir akşamı

Altındağ Belediyesi’nce Yunus Emre Kültür Merkezinde, ‘’Altındağ’da Şiir Akşamı’’ düzenlendi. Faaliyetin açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, geçen yıl ilki düzenlenen ‘’Altındağ’da Şiir Akşamı’’ faaliyetine bu yıl Azerbaycan, Irak ve Balkan ülkelerinden de katılım olduğunu söyledi.



NEREDE, NE VAR?

Seminer:

İnsan Haklarının Dinsel Yorumu

Yer: ALTUNİZADE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Saat: 18:30

Düzenleyen: Ali Nar



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004