Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Olayları önleyin

Sakaryaspor- A.Gücü maçını yorumlamadan önce maçın önüne geçen olaya değineceğim. Aslında bu hadisenin benzerlerine Adapazar'ın da defalarca şahit olduk.

Hadise şu: Rakip seyirciye ayrılan bölümden, arada büyük bir boşluk olmasına rağmen, taş, koltuk parçası, v.s maddelerin büyük bir gayretle karşı tarafa atılmasını seyretmekten maçı izleyemedik. Bunları biz mecburen izledik. Ancak polisin, yanından karşı tarafa taş atılmasına müdahale etmemesi anlaşılır iş değil. Hatta polise yumruk atan fanatik taraftarı bile gördük.

Belli ki bu seyirciler deplasmana maç izlemeye değil de olay çıkarmaya gelmiş. Daha stadın dışında polisle çatışmaya başladılar. Çevreye zarar verdiler. Polis olayları yatıştırmak için havaya ateş etti. Bu tip seyircinin maçta ne işi var. Bunların stada sokulmaması gerekmiyor mu? Bu kafayla Türkiye'de olaylar kesinlikle bitmez. Sonuçta kulüplere bir miktar para cezası çıkar. Olay kapanır gider. Ondan sonrada spor yapılıyor, Türkiye de futbol oynanıyor nutukları atarız . Bu işler bitmeden kendimizi geliştiremeyiz. Bir iş söyleyin ki; şartları iyileştirilmeden sağlıklı yapılabilsin. Her işimiz böyle yarım yamalak. Yani stadlarda bu olayları çözmenin yolu yok mu? Hani sporda şiddet yasası çıkmıştı. Gerçi bu yasadan sonra stadda adam öldürülmüştü.

Hani Beşiktaş-Rize maçında öldürülen 16 yaşındaki Cihat Aktaş adlı çocuk. Sonra ne oldu? Kınamalar, yermeler olay unutuldu gitti. Sonuç aynı. Yine aynı olaylar sürüyor. İlla da adam ölmesi lazım ki, konu üzerinde biraz tartışılsın. A.Gücü seyircisnin üzerinde polis satır, bıçak yakaladı. Bu seyirci (eğer denirse) satırı stadda ne yapacak? Demek ki, belkide polis yakalamasa yeni bir Cihat Aktaş hadisesi yaşanabilecek.

Sayın yetkililer! lütfen bu olayları artık önleyin. Polisin yanında hiç çekinmeden suç işleyen bu insanlar aslında polisin değil, devletin otoritesinin zaafiyete uğratıyor. Bu zaafiyetin bilinmesi kan içicilerin iştahını her zaman kabartmıştır. İnsanlığını kaybedene insan muamelesi yapmak, mazlum olanın hakkını gasp etmekten başka nedir ki? Mazlumun hakkı için zalime gereken dersi vermenin zamanı çoktan geçti.

Said OKUR

20.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  NBA'DE TÜRK RÜZGARI

  Ümit Karan'dan 3 yıllık imza

  Gerets: Galatasaray hedeflerine adım adım ilerliyor

  Vural: Bedavacılar istifamı istiyor

  Sağlam: Eski Kayseri gelecek

  Daum, Köln'ün başına geçti

  Antrenörün cebini çalanlar yakalandı

  Rus futboluna şike damgasını vurdu

  Olayları önleyin

  Yanal: Kayseri'de iyi futbol oynadık

  Ankaragücü taraftarı her yerde kavga ediyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004