Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş nefes aldı

Kadıköy'deki derbide F.Bahçe karşısında diğer maçlara oranla daha iyi mücadele eden futbolcular övgü aldı. Yönetici Sinan Vardar, "Artık geriye bakmadan ileriye doğru hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız." dedi. Vardar, Tümer'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Fenerbahçe derbisinde diğer maçlara oranla daha iyi mücadele ettiklerini söyledi. Sinan Vardar, derbi maçta 2 antrenörün de tek forvet oynayarak, orta alanı kalabalık tuttuğunu ifade ederek, ''Maç orta alanda geçti. Hücum zenginliği azdı. Tam tempo yükselirken sakatlanmalar oldu, oyun durdu ve tempo düştü. Biz diğer maçlara göre daha iyi mücadele ettik'' diye konuştu.

SERDAR ÇOK İYİ OYNADI

Genç futbolcu Serdar Kurtuluş'a övgüler yağdıran Sinan Vardar, ''Serdar orta alanda çok iyi mücadele etti, ancak aynı alandaki Kleberson'daki düşüş ise devam ediyor. Sanırım fizik ve kondisyon eksikliği var. Kleberson dün etkisizdi'' dedi. Vardar, maçın hakemi Vedat Yüksel'e de değinerek, ''Genç hakemin önemli bir hatası olmadı ve iyi bir maç yönetti'' şeklinde konuştu. Fenerbahçe derbisinin kendileri için yeni bir başlangıç olduğunu anlatan Vardar, ''Artık geriye bakmadan ileriye doğru hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız. Önümüzde Bursaspor maçı var. Mutlaka kazanmalıyız'' dedi.

YILDIRIM'A TEŞEKKÜR

Vardar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve İkinci Başkan Nihat Özdemir'e de teşekkür etti. Yıldırım, Özdemir ve Fenerbahçe yönetiminin kendilerini çok iyi ağırladığını anlatan Vardar, ''Başta Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum'' dedi.

TÜMER METİN'E TEPKİ

Vardar, sezon başında Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin'e verdiği demeçler nedeniyle tepki gösterdi. Tümer'in dünkü maçta da zaman zaman sert hareketler yaptığını belirten Vardar, ''Verdiği beyanatlar hoş değildi. Profesyonel bir futbolcu verdiği demeçlere, hareketlerine dikkat etmeli. Uzun yıllar ekmeğini yediği kulüp için (Gidip topları ağlardan çıkaracağım. Santraya koyacağım) demek hoş değil. Herkes haddini bilsin. Ona en güzel cevabı sahadan çıkarken Fenerbahçe seyircisi verdi. Tepki alarak sahadan çıktı'' şeklinde konuştu.

BURSA BİLETLERİ SATIŞTA

Öte yandan Beşiktaş'ın, Süper Ligi'nin 15. haftasında Bursaspor ile 24 Kasım Cuma günü saat 20.00'de BJK İnönü Stadı'nda oynayacağı karşılaşmanın biletleri Biletix'ten satışa çıkartıldı. Bilet fiyatları 200 ile 25 YTL arasında değişiyor.

21.11.2006


 

Trabzon 3 puanı unuttu

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Karadeniz ekibi 5 haftadır galibiyete hasret kaldı. Bu hafta oynanacak F.Bahçe maçı öncesinde bazı radikal kararların alınması beklenen takımda bazı oyuncuların dikkati çekilecek. Derbide sarı kart cezalı Çağdaş, Hasan Üçüncü ve Musa Büyük oynamayacak.

Sivasspor'a 1-0 mağlup olarak kötü gidişe dur diyemeyen Trabzonspor, tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. 5 haftadır galibiyete hasret kalan bordo-mavili ekipte, zorlu Fenerbahçe maçı öncesi bazı radikal kararların alınması bekleniyor. Süper Lig'de 14. hafta geride kalırken Trabzonspor, başarısızlık anlamında bir çok rekora imza atıyor.

TARİHİN EN KÖTÜ SEZONU

33 yıldan beri 1. ligde mücadele eden bordo-mavili ekip, 14. hafta baz alındığında tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. 14 maç sonunda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, attığı 15 gole karşılık kalesinde 17 gol görürken 16 puan ile 14. sırada yer aldı. Ligin sondan ikinci sırasında bulunan Sakaryaspor ile arasında sadece 2 puan bulunan Trabzonspor'da küme düşme korkusu da yaşanmaya başladı.

5 MAÇTIR GALİBİYETİ YOK

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Trabzonspor, başarısızlık rekorlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Süper Lig'de en son 9. haftada kendi evinde Kayseri Erciyesspor'u 3-1'lik skorla mağlup eden Karadeniz ekibi, bu karşılaşma sonrası oynadığı 5 karşılaşmadan galibiyetle ayrılamadı. Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Sakaryaspor ve son olarak Sivasspor'a mağlup olan Trabzonspor, Antalyaspor ile berabere kaldı. 5 maçta üç puan alma başarısı gösteremeyen Karadeniz ekibi, bu müsabakaların hiç birinde de gol atamazken, kendi kalesinde ise 6 gol gördü. Bordo-mavili ekip en son galibiyetini ve rakip filelere en son gölünü 9. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında yaşamıştı.

DIŞARIDA BEŞİKTAŞ'I YENDİ

Trabzonspor bu sezon ayrıca deplasmanda aldığı başarısız sonuçlarlar da dikkat çekiyor. Geride kalan haftalarda 7 deplasman maçı oynayan bordo-mavili ekip, bu karşılaşmaların sadece 1'inden galibiyetle ayrıldı. Ligin 5. haftasında İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-2 mağlup eden Karadeniz ekibi, Ankaragücü ile de 2-2 berabere kalırken, 5 maçtan da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

7 FUTBOLCU OYNAMIYOR

Süper Ligde aldığı kötü sonuçlarla dikkat çeken Trabzonspor, hafta sonu kendi sahasında lig lideri Fenerbahçe ile karşılaşacak. Derbi karşılaşmasında tam 7 futbolcu forma giyemeyecek. Sivasspor karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Çağdaş, Hasan Üçüncü ve Musa Büyük, Fenerbahçe karşılaşmasında oynayamayacak. Yattara, Ömer Rıza, Celaleddin ile kaleci Tolga da sakatlıkları nedeniyle pazar günkü maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı süren golcü oyuncu Ersen Martin'in ise, Fenerbahçe'ye karşı forma giyip-giyemeyeceğinin maç günü belli olacağı açıklandı.

21.11.2006


 

Sivas, 4 büyüklerin korkulu rüyası oldu

Ligde Beşiktaş'ın ardından Trabzon'u da yenen Sivasspor, büyük takımların korkulu rüyası oldu. Yiğidolar, bugüne kadar oynadığı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarından 7 puan topladı.

Sivasspor, Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor'u da yenerek dikkatleri üzerine çekti. Sivasspor'da teknik direktör Karol Pecze'nin yerine bu göreve getirilen Genel Menajer Bülent Uygun, takımın havasını değiştirdi. Uygun, ilk olarak Fortis Türkiye Kupası maçında takımı Fenerbahçe'ye karşı hazırladı ve bu maç 4-0 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sona erdi. Mağlubiyetin nedenleri üzerine yoğunlaşan kırmızı beyazlı takım, ardından oynadığı 2 derbi maçı da kazandı.

Bu sonuçla ilk defa üst üste iki defa galip gelme başarısı da gösteren Kırmızı- beyazlı ekip, böylece bu sezon oynadığı 3 büyük takıma karşı hiç yenilmemiş oldu. Sivasspor, ilk olarak Fenerbahçe ile kendi evinde 1-1 berabere kalmıştı. Deplasmanda Beşiktaş'ı ve son olarak Sivas'ta Trabzonspor'u aynı skorla 1-0 yenmeyi başardı. 2 hafta önce düşme potasına giren Sivasspor, aldığı son galibiyetlerle puanını 18'e ve lig sıralamasındaki yerini de 11. sıraya çıkardı. Sivasspor, oynadığı 14 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 14 gol atarken kendi kalesinde ise 18 gol gördü.

Takımın başında çıktığı 2 lig maçını da kazanan teknik direktör Bülent Uygun, Fortis Türkiye Kupası'nda oynadıkları Fenerbahçe maçında yaptıkları hataları analiz ederek Beşiktaş ve Trabzonspor'u mağlup ettiklerini söyledi. Sivasspor'un bugüne kadar kendi evinde kaybettiği maçları açık futbol oynaması ve bireysel hatalara bağlayan Uygun, bundan sonra daha kapalı bir oyun anlayışıyla çok pas yapan bir takım olacaklarını ifade etti. Uygun, "Beşiktaş ve Trabzon gibi güçlü rakipleri yenerek 6 puan aldığımız için sevinçliyiz. Bu sezon öncelikli hedefimiz ligde kalmak. Ondan sonraki sezon içinse verilen desteğe göre kendimize bir hedef belirleyeceğiz" diye konuştu.

21.11.2006


 

F.Bahçe'de gözler Palermo'ya çevrildi

Fenerbahçe, Perşembe günü UEFA Kupası'nda yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Rüştü, Selçuk, idman saatinde sakatlığı nedeniyle MR çektiren Ümit ile Alex, Tümer, Edu ve Deivid antrenmanda yer almadı.

Sarı-lacivertliler, (H) Grubu'nda İtalya'nın Palermo takımıyla yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, Samandıra Tesisleri'nde 1 saat 40 dakika süren antrenmanla start verdi. Beşiktaş karşısında forma giyen futbolculara dinlenmeye yönelik program uygulanırken, diğer oyuncular ısınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından, çeşitli varyasyonlarla şut idmanı yaptı. Sarı-lacivertlilerin antrenmanı, dar alanda yapılan çift kale maç ve penaltı atışlarıyla sona erdi. Futbolcuların antrenmanda neşeli oldukları gözlendi.

SAKATLAR DİNLENDİ

Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Rüştü, Selçuk, idman saatinde sakatlığı nedeniyle MR çektiren Ümit ile Alex, Tümer, Edu ve Deivid antrenmanda yer almadı. Deniz takımla bir tur koşu yaptıktan sonra teknik direktör Zico ile konuşup tesislere girdi. Kerim de ısınma çalışmalarında yer aldıktan sonra idmanı tamamladı.

AURELİO EKSTRA ÇALIŞTI

Teknik direktör Zico'nun, Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamada, ''Kendisine gelecek şansı beklemeye devam edecek'' dediği Aurelio, antrenmandan sonra bir süre daha tek başına çalıştı. Aurelio, takım çalışması tamamlandıktan sonra bir süre daha sahada kalarak antrenman yaptı.

21.11.2006


 

G.Saray'da liderlik hesabı

Yönetici Fatih Gökşen, "Rakiplerimiz bu hafta da puan kaybetti, ligde moral bulduk. Hedefimiz sezonun ilk yarısını lider bitirmek" diye konuştu.

Süper Lig'de bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamayan Galatasaray, rakiplerinin puan kaybetmesi sonrasında liderlik hesapları yapmaya başladı. Yönetici Fatih Gökşen, ligde her şeyin lehlerine geliştiğini ifade ederek, ''Aldığımız galibiyetlerle moral bulduk, hedefimiz sezonun ilk yarısını lider bitirmek. Lehimize gelişen bu durumu sonuna kadar kovalamak istiyoruz'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde oynayacakları Girondis de Bordeaux maçına da büyük önem verdiklerini vurgulayan Gökşen, Ligde her şeyin iyi gitmesiyle yakaladıkları motivasyonla bu karşılaşmaya çıkacaklarını söyledi.

Gökşen, UEFA Kupası'na katılmayı istediklerini ve bu bilinçle Fransa'ya gideceklerini kaydederek, ''UEFA'ya kalmak istiyoruz. Bunun için Girondis de Bordeaux'yu mutlaka yenmeliyiz, beraberlik bizim işimize gelmez. Çünkü rakibimize göre son hafta daha zorlu bir maç oynayacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

21.11.2006


 

Cimbom bugün Fransa yolcusu

Şampiyonlar Liginde yarın Bordeaux ile karşılaşacak olan sarı- kırmızılı ekip bu sabah Girondis'e uçaçcak.

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü deplasmanda yapacağı Girondis de Bordeaux maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Erik Gerets yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı yapılan antrenmanda, futbolcular ısınma koşularının ardından koordinasyon idmanı yaptılar. 100 dakika süren idmanın son bölümünde ikiye ayrılan oyuncular, değişimli olarak pas çalışmaları ve kalecilerin koruduğu kaleye kenar orta-gol vuruşu çalışması yaptılar.

ARDA'YA TEDAVİ

Carrusca ve Aydın Yılmaz tedavilerinin ardından sahada fizyoterapistler eşliğinde çalışırken, Necati Ateş ise tedavisinin ardından sahada kondisyoner Cevat Güler ile özel bir çalışma yaptı. Sakatlığı bulunan futbolculardan Arda, Tomas ve Orhan'ın tedavilerine de sağlık merkezinde devam edildiği, Arda'nın tedavisinin bu akşamüstü yapılacak ikinci bir seansla devam edileceği açıklandı. Galatasaray, bu sabah saat 09.30'da özel bir uçakla zorlu karşılaşma için Bordeaux'ya gidecek.

SLOVAK HAKEM

Galatasaray'ın Şampiyonlar Lig'inde 22 Kasım Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Bordeaux maçını Slovak hakem Vladimir Hrinak'ın yöneteceği bildirildi. Hrinak'ın yardımcılıklarını Radomir Sluk ile Vladimir Medved yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mario Vlk.

21.11.2006


 

Kezman: Sorunlu futbolcu değilim

Fenerbahçe'nin Sırp oyuncumuz Mateja Kezman, kendi ağzından çıkmış gibi yazılan haberleri yalanladı.

Kezman, Fenerbahçe'nin şimdiki durumunu iyi gördüğünü ancak yine de daha fazla gelişmek gerektiğini belirterek,“Daha iyiye gitmek için zamanımız var. Önümüzdeki 23 haftalık süreç bizim ligdeki ve aynı zamanda UEFA Kupası’ndaki yolumuza yön verecek önemli bir süreç. Ligde 4 puan öndeyiz bu da bizim için güzel bir avantaj” dedi. Son zamanlarda kendisi hakkında asılsız haberler yayınlandığına dikkat çeken oyuncumuz, “Bunların hiçbiri gerçek değil. Ben her şeyden önce takım arkadaşlarıma kulübüme ve teknik direktörüme saygı gösteriyorum. Ben yedek kulübesinde olduğum zaman hiçbir zaman problem yapacak bir oyuncu değilim. Brezilyalı oyuncularla problemim olduğu söyleniyor, hiçbir şekilde böyle bir problem” şeklinde konuştu.

21.11.2006


 

Efes'in potasına sayı atmak zor

Efes Pilsen, Avrupa Ligi'nde 2006-07 sezonu birinci turda oynadığı dört maçın ve Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 7 karşılaşmanın ardından, ''En az sayı yiyen takım'' unvanını elinde bulunduruyor.

Avrupa Ligi'nde ilk dört hafta sonunda potasında 267 sayı gören lacivert-beyazlılar, üç gruptaki tüm takımlardan daha az sayı yiyerek büyük bir başarıya imza attı. Efes'i, 272 sayı ile geçtiğimiz sezonun şampiyonu CSKA Moskova ve 278 sayı ile yine geçtiğimiz sezonun ULEB şampiyonu Dinamo Moskova takip ediyor. Avrupa Ligi'nde maç başına 2 blok ile Marcus Haislip bu kategoride lider durumda bulunurken, Kerem Gönlüm de 6.25 ribaunt ortalaması ile 24. sırada yer alıyor. Bu arada Efes, çarşamba günü Avrupa'nın en çok sayı atan takımı Olympiakos (375) ile karşılaşacak. Beko Basketbol Ligi'nde ise 7 hafta sonunda potasında 450 sayı gören Efes, yurt içinde de aynı unvanı elinde tutuyor.

21.11.2006


 

Nihat'a 4. defa "0" puan

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 11. haftasında sahasında oynadığı maçta Getafe'yi 1-0 yenen Villarreal'de Nihat Kahveci beğenilmedi.

İspanyol spor basınında yer alan futbolcu değerlendirmelerinde AS ve Marca gazeteleri Nihat'a ''0'' puan verdi. Bu sezon La Liga'da 11 maçın 7'sindesahaya çıkan Nihat, 4. kez İspanyol basınından ''0'' puan aldı. Her iki gazete de Villarrealli oyuncular arasında en kötü puanı sadece Nihat'a verdi.

Getafe karşısında ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen 74. dakikada yerini G.Franco'ya bırakan Türk futbolcu, kaleye 1 şut çekerken, hiç top çalamayıp 4 kez top kaybetti.Bu arada, İspanyol gazeteleri, Getafe'nin kalecisi Abbondanzieri'nin hatasıyla 3 puanı alan Villarreal'in ''hak etmediği bir 3 puan aldığını'' yazdı.

21.11.2006


 

Castrol İstanbul Rallisi'ni Serkan Bacıoğlu kazandı

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağını Subaru Impreza N12 otomobili ile kazanan Selim Bacıoğlu (20), Türk otomobil sporları tarihinde ralli birinciliğine ulaşan en genç pilot unvanını kazandı.

Beykoz Belediyesi önünden start alan İstanbul Rallisi Şampiyonası'nın ilk yarışı, 11.50 km uzunluğundaki toprak zeminli Riva özel etabında yapıldı. Toplam 48 ekibin start aldığı şampiyonanın ilk yarışında, geçilen üç etabın tümünde en iyi zamana imza atan isim, Selim Bacıoğlu oldu.Yarışta toplam 36 otomobil finişe ulaşabildi.

21.11.2006


 

Derbinin galibi Galatasaray

Süper Lig'de 14. hafta geride kalırken, Fenerbahçe liderliğini sürdürdü.

Sarı-lacivertliler, kendi evinde bu sezonki ilk derbisinde ezeli rakibi Beşiktaş'la 0-0 berabere kalarak, puanını 28'e çıkarttı ve bu hafta da puan cetvelinin ilk sırasında yer aldı. Beşiktaş ise bu beraberlikle 22 puanla 4. sıradaki yerini korudu. Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda tek golle geçerken, Fenerbahçe'nin ardından 24 puan ve averajla ikinci sıraya yükseldi. Ligin flaş takımı Vestel Manisaspor, düşüşünü bu hafta da sürdürdü. Ege ekibi, Kayserispor deplasmanından 1 puanla dönünce Galatasaray'ın hemen ardından averaj eksiğiyle 3. sıraya düştü. Lig'de aldığı beraberliklerle dikkati çeken ve ilk 3 puanını geçen hafta Vestel Manisspor'u yenerek alan Ankaraspor, Gaziantepspor'u 2 golle geçerek haftayı 5. sırada tamamladı.

Üst üste aldığı mağlubiyetlerle ligin alt sıralarına demir atan Trabzonspor, Sivasspor'a deplasmanda yenilerek 14. sıraya düştü. 14 golün atıldığı 14. haftada deplasman takımları 1, ev sahibi ekipler ise 4 galibiyet elde ederken, 4 maç da berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Kayserispor-Vestel Manisaspor : 2-2

Ankaraspor-Gaziantepspor : 2-0

Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor : 0-0

Sakaryaspor-Ankaragücü : 0-0

Gençlerbirliği-Konyaspor : 4-1

Bursaspor-Denizlispor : 1-0

Fenerbahçe-Beşiktaş : 0-0

Sivasspor-Trabzonspor : 1-0

Antalyaspor-Galatasaray : 0-1

15. HAFTANIN MAÇLARI

Gaziantepspor-Kayserispor, Ankaragücü-Antalyaspor, Beşiktaş-Bursaspor, Vestel Manisaspor-Konyaspor, Kayseri Erciyesspor-Sakaryaspor, Galatasaray-Sivasspor, Trabzonspor-Fenerbahçe, Denizlispor-Ankaraspor, Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında Fenerbahçe'den Alex De Souza, 10 golle ilk sıradaki yerini korudu. 8 golü bulunan Vestel Manisasporlu Rafael'i 7'şer golle Beşiktaş'tan Bobo ve Galatasaray'dan Iliç izliyor. Trabzonsporlu Ersen Martin'in 6 , Bursasporlu Sinan, Galatasaraylı Ümit, Kayserisporlu Ünal ve Gaziantepsporlu Diawara'nın 5'er golü var.

Seyhan ŞENTÜRK

21.11.2006


 

Tigana kurtardı

Derbi maçta kazanan veya kaybeden olmadı. Yani iki takım arasındaki puan farkı açılmadı. Beşiktaş kötü gidişe derbiyle son verme düşüncesi içinde maça çıktı. Bu nedenle Beşiktaş, mücadelesini üst düzeyde yaptı. Yönetim hafta içinde takıma ültimatom verdi. Yenilgi halinde fatura sadece Tigana'ya kesilmeyecek, kendileride topun ağzına gelecekti. Bu nedenle oyuncular, tabiri caizse ölümüne oynadılar.

Bu arada Tigana defansif anlayışta ve tertipte değişiklikler yaptı. Koray'ı libero pozisyonuna çekti. Ayrıca tandem değilde sarkık pozisyonda oynattı. Beşiktaş'taki en önemli değişiklik buydu. Ama önemli değişiklikti. Çizgi defans anlayışıyla oynasaydı Beşiktaş maçı farklı kaybedebilirdi. Bir diğer değişiklik İbrahim Akın ilk on birdeydi. Tigana genç Burak ve Serdar'ı ilk on bire koyarak Beşiktaş'ın mücadele düzeyini yüksek tutmayı hedefledi. Tigana ayrıca Tuncay ve Alex'e, alanlarını kapatmaya yönelik tedbirler aldı. Sonucunda yenemesede yenilmedi. İstediğini alan taraftı. Nitekim maçtan sonra yüzü gülüyordu.

F.Bahçe cephesinde Zico'nun yüzü gülmüyordu. Rakip büyük olsa da evinde oynamanın avantajıyla kazanıp taraftarın sempatisini kazanabilirdi. Olmadı. Zico bu maçı kazanmayı hakeden bir teknik adam duruşu sergilemedi. Geri dörtlüsü belliydi. Orta sahasında yanlış tercihler yaptı. Alex ve Appiah'ın rahat oynamalarını sağlayan Aurelio'yu takıma koymadı. Tercihini Deniz'den yana kullandı. İleride Deivid tek forvet olarak sahada, Kezman yedekti. Bu tercihler F.Bahçe'nin en önemli oyuncusu Alex'in etkisiz kalmasıne sebep oldu. Ayrıca F.Bahçe nin tek forvet olması Alex'in etkisinin azalmasını bir başka nedeniydi.Zico oyuna müdahalede gecikti. Kezman'ı oyuna geç aldı. Deivid'i çıkarmamalıydı. Çift forvete dönüp maçı kazanacak hamle yapmadı.

Hakem Vedat Yüksel ikili mücadelelerde fuzuli düdük çalmadı. Maçın genelinde yönetimi iyiydi. Neticeye etki etmedi.

Said OKUR

21.11.2006


 

Sivas uygun adım

Yiğidoların, Denizlispor mağlubiyeti sonrası 4 Eylül stadındaki “Pecze İstifa” isteğini uygun bularak, teknik direktörlüğe Bülent Uygun’u getiren Sivasspor yönetimi, Beşiktaş galibiyetinden sonra yine uygun bir kararla bilet fiyatlarını indirerek, Trabzonspor maçının dolu trübünler önünde oynanmasını sağladı.

Futbol için uygun bir hava ve zeminde oynanan maçın ilk yarısı, karşılıklı ataklar şeklinde geçti. İkinci yarıya Trabzonspor daha atak başlayınca Sivasspor oyunu kendi alanında kabullenip kontratak aradı ve bulduğu ilk fırsatta da Balili ile öne geçti. Anderson ile ikinci gole de yaklaştı ama olmadı. Kaptan Servet Çetin oynadığı futbol ile hem tarftara hem de takım arkadaşlarına güven verdi. Sahasında şimdiye dek sadece 4 puan toplayan Sivasspor için bu galibiyet, ümitsizliğe ve küskünlüğe düşen taraftar için yeniden ümitlenmesi açısından uygun bir skor oldu.

Esasen Sivasspor büyük maçlarda şu zamana kadar hep başarılı olmuş, ancak kendi sahasında başarısız sonuçlar aldığı için puan cetvelinde alt sıralara düşmüştü. Beşiktaş, F. Bahçe, V.Manisa derken Trabzon maçından da yenilmeden ayrılan Sivasspor bakalım haftaya Galatasaray karşısında ne yapacak?

Trabzonspor 6 eksikle geldiği Sivas dan eli boş dönerken, oynadığı futbolla ümit vermedi. Gökdeniz dışında göze batan futbolcu göremedik. Dileriz bir an önce toparlanır ve layık oldukları yere gelirler. Alt sıralar, Trabzonspor’a yakışmıyor.

Nidai PAKSOY

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004