Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Açık toplum olmaya mecburuz

Başbakan Erdoğan, “İslâm Konferansı Örgütüne üye ülkelerde kadının kalkınmadaki rolü” başlıklı 1. Bakanlar Konferansında yaptığı konuşmada, “Geleceğimizi kapalı toplum modelleriyle şekillendirmemiz mümkün değil. Açık toplum olmaya, dünyaya açık bir gözle bakmaya mecburuz” dedi.


Heykelleri soracaklar

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, AKP İzmir İl Gençlik Kollarınca düzenlenen panelde Kemalizm için söylediği sözler sebebiyle me

Güçlü bir AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

Dünya Ekonomik Forumu ekonomisti Charles Emmerson, güçlü bir Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Rehn: Yeni zirveye gerek yok

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, 17 Aralık 2004 AB Zirvesini hatırlatarak, ‘’Türkiye konusunda zaten bir zirve yapmıştık. Yenisine gerek yok’’ dedi.


  CHP, krizler konusunda son derece tecrübeli

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kriz çıkacağı yönündeki açıklamalarına ilişkin ‘’Sayın Baykal’ın temsil ettiği siyasî anlayış, ima ettiği krizler konusunda son derece deneyimlidir” dedi.


  Aile mercek altında

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şimdi de Türk aile yapısını araştırıyor. Aile Araştırma Kurumu ile işbirliği yapan TÜİK, düzey-1 seviyesinde yani 12 bölgede, yaklaşık 30 bin aileden aldığı bilgilerle, Türkiye’de ailenin yapısını ortaya koyacak.


  Yoksul çocuklar için el ele

Çocuk yoksulluğunun çeşitli boyutlarını tartışmak ve çözüm yolları üretmek amacıyla Deniz Feneri Yoksulluk Araştırmaları Merkezi (DEYAM) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde Çocuk Yoksulluğu Çalıştayı düzenlediler.


  Rusya da dinsiz kalamadı

11 Eylül sonrası İslâmla terörü özdeşleştirmek için yürütülen uluslar arası propagandalara karşın, Ortodoks dünyasının önemli merkezlerinden Rusya’da son yıllarda İslâmiyeti seçenlerin sayısı artıyor.


  Ahşap bina 4 kişiye mezar oldu

Fatih’te ahşap bir binada çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Balat Kiremit Caddesi Duhacı Sokak’taki 3 katlı ahşap binada belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.


  TAYAD’lılar AP’nin bürosunu bastı

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, F tipi cezaevlerini protesto amacıyla Associated Press’in (AP) Ankara’daki bürosunu bastı.


  Öğrenciler ve vekillerle sigaraya karşı yürüdü

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bazı milletvekilleri öğrencilerle birlikte, ‘’Sağlıklı gelecek, maddeye değil, sevgiye bağlı’’ kampanyasına destek için Millî Egemenlik Parkından Meclise yürüdü.


  Oyunlarımız yok oluyor

Yüzlerce yıllık tarihe sahip çelik-çomak, uzun eşek, topaç, aşık ve harmanbiç gibi oyunların, betonlaşmanın artması ve teknolojinin gelişmesi gibi etkenler yüzünden çocuklar arasındaki yeri unutuldu.


  Sigarayı bırakın tatile çıkın

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şennur Dabak, günde ortalama 3 YTL harcanan sigarayı bugün bırakacak tiryakilerin 88 gün sonra Antalya’da, 420 gün sonra ise Hawaii’de bir hafta tatil yaparak kendini ödüllendirebileceğini belirtti.


  Kura Nehrinin bir bölümü dondu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkili oluyor. Gece hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceye düşen Ardahan’da Kura Nehri’nin bir bölümü dondu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004