Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kissinger: Irak’ta askerî zafer hayal

Dünyanın önde gelen siyasî gözlemcilerinden biri olarak kabul edilen, ABD eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger, ABD’nin askerî zaferinden, “Irak’ta ülkeyi yönetebilen, iç savaşı, mezhep çatışmasını kontrol altına almış bir hükümetin görev yapıyor olmasının” anlaşılması gerektiğini belirterek, “bunu mümkün görmediğini” vurguladı.


Bush’u terk eden terk edene

İngiltere’de yayınlanan The Independent, “Geçtiğimiz günlerdeki Kongre hezimeti ardından Amerikan Başkanı Bush’a bu kez Irak konusunda en yakın destek

Ahmedinejad: israil, İran’a saldıramaz

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin ihtiyacı olan nükleer yakıtı karşılamak için ‘’100 bin santrifüj kurma’’ kararı aldıklarını açıkladı


  Saddam adil yargılanmadı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı idama mahkûm edilen Irak’ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in, adil yargılanmadığını bildirdi.


  Pentagon’dan Irak’a üç plan

Amerikan The Washington Post gazetesine göre, Savunma Bakanlığından (Pentagon) bir kurul, Irak’ta güvenlik durumunun düzeltilmesi için Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekilmesi ya da Irak’a daha fazla asker gönderilmesi veya asker sayısının azaltılması, ancak daha uzun süre Irak’ta kalması şeklinde üç temel seçenek belirledi.


  Talat: Kıbrıs sorununun çözüm yeri BM

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la Cenevre’de yaptığı görüşmeden sonra, “Kıbrıs sorununun çözümü ancak BM çerçevesinde olacaktır” dedi.


  CIA skandalı kelle aldı

İtalya’da ordu istihbarat şefi Nicolo Pollari görevden alındı. Pollari, Milan’da bir caddede Mısırlı bir terör şüphelisinin CIA tarafından kaçırılması olayındaki rolü sebebiyle soruşturma altında idi.


  ‘Terörle savaş 30 yıl sürer’

İngiliz düşünce kuruluşu Oxford Araştırma Grubu, terörle savaşın 30 yıl veya daha fazla sürebileceği tesbitinde bulundu.


  Alpogan, Gürcistan'da

Gürcistan’ın başşehri Tiflis’te resmi temaslarda bulunan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Gürcistan Başbakanı Zurab Nohaydeli tarafından kabul edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004