Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Türkiye AB’den vazgeçemez

Türkiye’nin AB’ye tam üyelik yolundan vazgeçemeyeceğini ifade eden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Son günlerde gündeme getirilen ‘müzakerelerin askıya alınması’ konusunu dile getiren biz değil, karşı taraf olmalıdır” diye konuştu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısında konuşan Ağar, 2002 yılında farklı söylemlerde bulunan AK Partinin iktidar döneminde, ekonomik alanda, görünürde bazı olumlu sonuçlar alındığını, ancak daha çözülmesi gereken çok büyük sorunlar bulunduğunu söyledi.

Ağar, siyasi istikrarın ülke gelişimindeki önemine değinerek, bunun da “şeffaflık ve hesap verilebilirlik, öngörülebilirlik, yönetişim’’ temellerine dayanması gerektiğini kaydetti.

Partisinin kamu, vergi ve yargı alanlarında reform ihtiyacına inandığını dile getiren Ağar, ‘’Dün, Hükümet çevresine yakın bir ismin, bir basın kuruluşundan şantaj aldığını duydum. Hukuka güvensizliğin bir sonucudur bu. Herkes hukuktan emin olmalıdır’’ dedi.

Meclis üyelerinin sorularını da cevaplayan Ağar, laiklik tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:’’Türkiye’de değerler üzerinden çatışma yaratılmak suretiyle siyaset yapanlar var. Türkiye laik bir ülke, Türkiye imparatorluk varisi bir ülke. Böyle bir ülkedeki bütün insanlar bizim insanlarımız. Cumhuriyet, bütün insanların yasalar önünde eşitliğini ve başta kadın erkek eşitliğini getiriyor. Kadının her alanda olduğu gibi siyasette olmadığı bir ülke modern ülkeler arasında yerini alabilir mi? Türkiye’de yıllardan bu yana üretmek yerine semboller üzerinden, değerleri çatıştırmak suretiyle ucuz siyasetin yolunu açtılar. Bugünkü ana muhalefet ile iktidar partisi din ve laiklik ekseni üzerinden çatışma yaratarak ülkeyi taşıyamaz. Türkiye dinin de inananın da inanmayanın da teminatı olmuş laiklik ilkesiyle birlikte, Müslüman bir ülke olarak modernlik yolunda yürümek durumundadır.’’

İSO Başkanı Tanıl Küçük de Hükümet’in başarılı politikalarını her zaman desteklediklerini ve zaaf noktalarını da gösterdiklerini belirterek, sanayicinin şu anda enerji girdi maliyetleri ve vergi konusunda bazı sıkıntılar yaşadığını, bunların giderilmesini ve dünya ile rekabet edebilecekleri bir ortama kavuşmak istediklerini söyledi.

Biz daha demokrat bir Türkiye için çalışıyoruz

Meclis toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ağar, ‘’MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP ile ortak yönlerinin arttığı’’ yönündeki sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ‘’Kendi bilecekleri iştir. Biz daha sivil, daha demokrat, daha modern bir Türkiye için vizyonumuza devam ediyoruz. Millet ne takdir ederse o olur’’ diye konuştu.

Terörle mücadele konusundaki bir soru üzerine Ağar, ‘’Biz Türkiye’nin her tarafında aynı sözü konuşuyoruz. Biz hukuk devletinin, gelişen, bütünleşen Türkiye’nin peşindeyiz. Bizim milliyetçiliğimiz Türkiye’nin birlikteliği üzerinedir. Türkiye’de sevgi, şefkat üreten siyasetçilere ihtiyaç var’’ dedi.

/ İSTANBUL

24.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fikre linç Türkiye'ye yakışmıyor

  Fikrí tartışmaya hazırım

  Ulusalcıların AB vurgunu

  Ağar: Türkiye AB’den vazgeçemez

  Gül: Rumların yolunu Denktaş açtı

  Erdoğan, Ürdün’e gidiyor

  İHOP: Hükümet 301’de makyaj peşinde

  İmam hatiplere “hain plan” uygulanıyor

  Lagendijk’ten Kıbrıs sorununu donduralım teklifi

  Siyasî partilerin gözü Hazine’de

  TGC’den değişiklik teklifi

  TBMM’ye dilekçe

  Memurlardan, Meclis önünde basın açıklaması

  Gerginlik, Türkiye’ye 2007’yi kaybettirir

  SSK’nın zirvesi 60 yılda 54 kez değişti

  Belediyeden müteahhitlere ceza

  Yeni Asya Medya Grup MÜSİAD Fuarı’nda

  Ağrı 4,4’le sallandı

  Türkiye hakkında olumsuz tartışmalar AB'nin çıkarına aykırı

  Avrupa kapıları vasıflı iş gücüne açık

  Bıçak parası, vatandaşı da hekimi de sıkıntıya soktu

  “Kuvvet makinesi” paylaşılamıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004