Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

G.Saray'ın tükenişi

Şampiyonlar Liginde (C) Grubunu sonuncu olarak bitirmesi kesinleşen Cimbom, ilk defa 5. maçlar sonunda 1 puanda kaldı.. Temsilcimiz, Liverpool ile oynayacağı maçtan 1 puan çıkaramazsa Devler Ligindeki en kötü sezonunu yaşayacak..

Şampiyonlar Ligi'nde 10 kez mücadele eden Galatasaray, bu sezon 5. maçlar itibariyle en kötü dönemini yaşıyor. Girondis de Bordeaux'a deplasmanda dün 3-1 yenilmesiyle birlikte bu sezon henüz galibiyet yüzü göremeyen ve sadece 1 beraberlikle yetinen Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en kötü dönemini geçirirken, Rainer Hollman yönetiminde 2 beraberlik elde edilen 1993-1994 sezonunu dahi arattı. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Erik Gerets ile 5. maçlar sonunda aldığı 1 puan ile en kötü Şampiyonlar Ligi performansını elde etti. (C) Grubu'nu sonuncu olarak bitirmesi kesinleşen Galatasaray, FC Liverpool ile 5 Aralıkta oynanacak karşılaşmadan 1 puan çıkaramazsa, Devler Ligi'ndeki en kötü sezonunu yaşamış olacak.

SADECE DENİZLİ'Yİ GEÇEBİLDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, aldığı 1 beraberlikle, sadece 2001-2002 sezonunda 0 puan elde edebilen Mustafa Denizli'nin Fenerbahçe'sini geride bıraktı. Yüzde 8'lik bir başarı oranı elde edebilen Gerets, Şampiyonlar Ligi tarihinde şu an itibariyle Türk ekipleriyle en kötü 2. sonucu elde eden teknik adam olurken, 1993-94 sezonundaki Rainer Hollman (Galatasaray-Yüzde 11), 1994-95 sezonundaki Reinhard Saftig (Galatasaray-Yüzde 22), 1997-98 sezonundaki Fatih Terim (Galatasaray-Yüzde 22), 200-01 Nevio Scala (Beşiktaş-Yüzde 22), 2002-2003 sezonundaki Fatih Terim (Galatasaray-Yüzde 22) ve 2005-2006 sezonundaki Christoph Daum'un (Fenerbahçe-Yüzde 22) gerisinde kaldı. Galatasaray'ın, kötü istatistiklerini ve prestijini düzeltebilmesi için, FC Liverpool maçını kazanması gerekiyor.

EN BAŞARILI LUCESCU

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Türk ekiplerini yöneten teknik adamlar içinde en başarılı sonuçları, Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu elde etti. Galatasaray'ın başında olduğu dönemde Devler Ligi'nde 26 maç oynayan Lucescu, 9 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak yüzde 46'lık bir başarı ortalaması tutturdu. Lucescu, Beşiktaş'ın başındayken de 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 galibiyet alarak, yüzde 39'luk bir başarı oranı elde etti.En başarısız teknik adam ise katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde hiç puan alamayan Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Mustafa Denizli oldu.

Fransız basını: Bordoeaux uyandı

Fransız basınında dün çıkan haberlerde, ''Bordoeaux, Galatasaray karşısında kolay bir galibiyet aldı'' yorumu yapıldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3-1 Bordeaux'nun galibiyetiyle ilgili Sud Ouest gazetesi, ''Bordoeax, UEFA'da oynayacak'' başlığıyla verdiği haberde, Fransız Faubert'in bir gol ve bir asitle maçın yıldızı olduğunu yazdı.

Spor gazetesi L'Equipe ise, Bordoeaux galibiyetini ''Bordoeaux'nun büyük uyanışı'' başlığıyla verdi. Gazete, Fransız takımının bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi performansını göstererek Galatasaray karşısında haklı bir galibiyet aldığını yazdı.

Liberation gazetesi de, ''Bordoeaux UEFA biletini aldı'' başlığıyla yer verdiği haberde, Fransız takımının Şampiyonlar Ligi'nde, nihayet kendine geldiğini ve Galatasaray karşısında kendisine UEFA yolu açan galibiyeti aldığını yazdı.

24.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupalı Fener

  G.Saray'ın tükenişi

  İbrahim Üzülmez: Beşiktaş'a teknik direktör olacağım

  İlhan Mansız dönmek istiyor

  Mehmet'li Jazz rakip tanımıyor

  Efes, Avrupa Ligi rekoru kırdı

  Serhat Akın Anderlech defterini kapattı

  Suçlu yönetimdir!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004