Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ortak para fonu kurulacak

Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresinin sonuç bildirisinde, İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) üyesi ülkelerin uluslar arası işlemlerdeki mali açılımlarını kuvvetlendirmek için kolektif olarak ortak bir para fonu, ortak bir pazar planlama ve geliştirmenin teşvikinin gerekli olduğu vurgulandı.

MÜSİAD tarafından düzenlenen 10’uncu Uluslar arası İş Forumu (IBF) Kongresinin sonuç bildirisi, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat’ın da katıldığı bir toplantıda, IBF Başkanı Erol Yarar tarafından açıklandı. Bildiride, kongreye 55 ülkeden 1.700 kişinin katıldığı belirtilerek, desteklerinden ve katılımlarından dolayı devlet temsilcilerine ve heyetlere teşekkür edildi.

Bildiride, ‘’Gelişmiş ülkelerin öncülüğündeki küreselleşme ve çok taraflı yeni mekanizmaların ortaya çıkışından kaynaklanan tehdit ve fırsatları göz önünde bulundurarak IBF, ilgili İKT üyesi ülkeleri birçok katmandaki insanlar arasında daha iyi anlayış ve işbirliği sağlamayı gerçekleştirecek olan daha fazla ekonomik entegrasyonu hedef almaya dâvet eder’’ denildi. IBF üyelerinin, İKT ve İslâm Kalkınma Bankası gibi kurumların ve hükümet temsilcilerinin, sürdürülebilir bir büyüme için çok önemli bir adım olan politika oluşturma ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde, özel sektörün dahil edilmesinden duydukları memnuniyet de dile getirildi.

ÜLKELER ARASI TİCARET KOLAYLAŞACAK

Sonuç bildirgesinde, ‘’İKT üyesi ülkelerin uluslar arası işlemlerdeki malî açılımlarını kuvvetlendirmek için kolektif olarak ortak bir para fonu, ortak bir pazar planlama ve geliştirmenin teşviki gerekli’’ görüşüne yer verilerek, İslâm Kalkınma Bankasının, İKT üyesi ülkelerin banka ve şirketleri için bir derecelendirme mekanizması kurmasının önemine işaret edildi. Bildiride, ‘’Arzcı kredilendirme’’ uygulamasının üye ülkelerin diğer üye ülkelere olan ihracatları için yapılmasına, üye ülkelerin bağlı bulundukları ticaret odasından belge almak suretiyle, kısa sürede ve kolay bir şekilde vize almalarının sağlanması yönünde uyarıda bulunulmasına, tarife dışı engeller, çifte vergilendirme, doğrudan ve dolaylı nakliye, kurumsal yetersizlikler, vizelerde yaşanan sıkıntı ve gecikmeler, ülke mevzuatlarının ülkeler arasında ve yerel olarak bir ahenge kavuşturulmasının kuvvetli bir şekilde desteklenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

FİLİSTİN’E DESTEK ARTACAK

Bildiride, ‘’Filistin ürünlerinin marka bilincinin oluşturulması, fuarlar ve ‘Filistin malı al’ konulu çalışmalarla Filistin’e olan desteğin artırılması için harekete geçilmeli’’ görüşü aktarılarak, KOBİ’lerin desteklenmesi, büyük projeleri desteklemenin teşvik edilmesi, finans ve bankacılık kurumlarının hissedilir ve acil bir şekilde ticaret ve üretim başta olmak üzere iş dünyasının talepleri için finans kurumlarının karşılıklı olarak birbirlerini tanımaları da teklif edildi.

Bildiride, 11’inci Uluslar arası İş Forumu (IBF) Kongresinin, Suriye, Cezayir, Fas ve Birleşik Arap Emirliklerinden birinin seçilmesiyle Kasım 2007’de yapılacağı ifade edildi.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ortak para fonu kurulacak

  Babacan’dan kayıt dışı itirafı

  Nahum: Cezalar sektörü zayıflatır

  Şener: Elektrik iş yerlerinde daha ucuz olmalı

  Fiskobirlik 42 bin ton ürün aldı

  Günday: Büyüme halka yansımıyor

  Kabak Kasım ayının zam şampiyonu oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004