Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan’dan kayıt dışı itirafı

Devlet Bakanı Ali Babacan, kayıt dışılıkta son 4 yılda hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirterek, “Bunu itiraf etmek ve kabul etmek zorundayız” dedi.

Babacan, Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, herhangi bir ülke için yatırım çekebilmek ve avantaj sahibi olmanın önemli olduğunu belirtirken, önce siyasi sonra da makro ekonomik istikrarın sağlanmasıyla yatırımların çekilebileceğini söyledi.

İstihdam rakamlarına da değinen Babacan, yüzde 10 işsizliğin arkasındaki en önemli nedenlerden birinin beceri eşitsizliği olduğunu belirterek, bu nedenle sanayicinin kendisiyle çalışacak uygun eleman bulamadığını, bunun giderilmesinde mesleki eğitim becerilerini eşleştirmenin önemine dikkat çekti. Türkiye’de kayıt dışı ekonominin hala önemli sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Babacan şunları kaydetti: “Belki tek ilerleme kaydedemediğimiz alanlardan bir tanesi ne yazık ki budur. Geçtiğimiz 4 yıl içinde Türkiye’deki kayıt dışılıkla ilgili belki hiçbir ilerleme kaydedemedik. Bunu itiraf ediyorum ve kabul etmek zorundayız. Çok talihsiz tabii ama durum bu” cevabını verdi

Niyet mektubu tamam

Devlet Bakanı Ali Babacan, niyet mektubuyla ilgili taslak çalışmaların dün gece itibariyle tamamlandığını belirtirken, “Herhalde bu hafta sonu ya da Pazartesi falan imzalanır. Niyet mektubunun bütün detayları konusunda IMF heyetiyle mutabakat sağlanmış durumda” dedi.

Babacan, gözden geçirmenin aralık ayı içinde tamamlanması konusundaki planda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti. MB’den uyarı Forumda konuşan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da, kayıtdışı ekonominin tam bir ekonomik kalkınmanın önünde engel olduğunu ifade ederek, kısa vadede yüksek maliyetler sebebiyle istihdamı desteklese de uzun vadede istihdam ve mali sektör üzerinde olumsuz etkisinin bulunduğunu kaydetti. Kayıtdışı istihdamın temel sebebinin istihdam üzerindeki yüksek maliyetler olduğunu belirten Durmuş, bu sebeble iş adamlarının üzerindeki istihdam yükünün azaltılması gerektiğini söyledi. (aa)

/ İSTANBUL

25.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ortak para fonu kurulacak

  Babacan’dan kayıt dışı itirafı

  Nahum: Cezalar sektörü zayıflatır

  Şener: Elektrik iş yerlerinde daha ucuz olmalı

  Fiskobirlik 42 bin ton ürün aldı

  Günday: Büyüme halka yansımıyor

  Kabak Kasım ayının zam şampiyonu oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004