Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB’den Lübnan hükümetine destek

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Suriye yanlısı muhalefet gruplarından baskı gören Lübnan hükümetini desteklediklerini söyledi.

Solana, Avrupa-Akdeniz Süreci toplantısının düzenlendiği Finlandiya’nın Tampere kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, AB’nin, bu zor dönemde büyük bir itibarla çalışan Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora hükümetini destekleyen tutumunun değişmediğini ifade etti.

Beyrut hükümetinin, İsrail-Hizbullah çatışmasından sonra ülkenin yeniden imarıyla ilgili Paris’te Ocak ortasında bir konferans yapılmasına yönelik çok önemli bir taahhüdünün bulunduğunu hatırlatan Solana, Lübnan hükümetinin bu konferansı hazırlamak gibi önemli bir görevinin bulunduğunu, konferansın çok iyi hazırlanması gerektiğini söyledi. Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, geçen Salı günü düzenlediği basın toplantısında, Suriye yanlısı 6 bakanın istifa etmesinden sonra her geçen gün gerginleşen hükümet-muhalefet ilişkilerin düzeltilmesi için diyalog çağrısında bulunmuştu. Sinyora, muhalefet kanadıyla yapılan görüşmelerin sonuç vermemesiyle gündeme gelen sokak gösterilerini engellemek için her türlü diyaloğa hazır olduğunu da belirtmişti.

/ TAMPERE

28.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paris’e ikinci kan dâvâsı

  AB’den Lübnan hükümetine destek

  Meşal İntifada tehdidini geri çekti

  Katsav yolun sonunda

  İran’da askerî uçak düştü

  ABD, İran ve Suriye ile diyalog kurmalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004