Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan: Bizim bütçemiz onlardan iyi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk ekonomisinin geliştiğini, güven ve istikrar kazandığını belirterek, ‘’Bizim bütçemiz; Fransa, İngiltere, Macaristan, İtalya, Belçika, Yunanistan ve daha bir çok ülkeden çok daha iyi...’’ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bütçe politikasından taviz vermediklerini ve mali disipline riayet ettiklerini kaydeden Unakıtan, bu nedenle 40 milyar YTL olan bütçe açığının süratle düşürüldüğünü ve diğer hedefleri de tutturduklarını ifade etti.

Enflasyonunun tek sebebinin bütçe açığı olduğuna işaret eden Unakıtan, şöyle konuştu: ‘’Bütçe açığı her yıl süratle indi. 2006 yılı sonunda GSMH’nin yüzde 1’nin altında olacak. Avrupa ülkelerinde en fazla yüzde 3 olacak ama yüzde 3’ü aşan birçok ülke var. Bizim bütçemiz; Fransa, İngiltere, Macaristan, İtalya, Belçika, Yunanistan ve daha bir çok ülkeden çok daha iyi... Bütçe açığı inmeseydi enflasyonu indiremez, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayamaz, Kurumlar ve KDV’de indirim yapamazdık.”

“2007’DE VERGİ ORANLARI ARTMAYACAK’’

2006 yılında vergi gelirlerinin tahminlerin üzerinde gerçekleştiğini açıklayan Unakıtan, 2007 yılı için hedefledikleri vergi gelirini de mutlaka tutturacaklarını kaydetti. Unakıtan, yeni yılda vergi oranlarında bir artışa gidilmeyeceğini de bildirdi. Maliye Bakanı Unakıtan, stopaj ve Banka Sigorta Muamelesi Vergisinde de bir artışa gitmeyeceklerini ifade ederek, ‘’Bankaların aracılık maliyetleri ile ilgili vergilerin bazılarını düşüreceğiz, çok küçük olan bazılarını da tamamen kaldıracağız. Çünkü, bankacılığımızı rekabete açmak istiyoruz. Kredi kullananlar içinde kredi maliyetlerini düşüreceğiz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

01.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dolaylı vergiler azaltılmalı

  Unakıtan: Bizim bütçemiz onlardan iyi

  Asgarî ücrette 2. raund 15 Aralık’ta

  AB’den 3 yılda 1.6 milyar Euro hibe

  Çin, KOBİ’leri işbirliğine zorladı

  Emekliler de enflasyon farkı istiyor

  Sözleşmeliye de sendika yolu açıldı

  TOBB’dan şirketlere Suriye çağrısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004