Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sofralar da “Şeb-i Arus”a hazır

Konya’da bugün başlayacak olan Mevlânâ’nın 733. Vuslat Yıldönümü faaliyetlerine katılacak 35 binden fazla kişi için restoranlarda son hazırlıklar yapıldı.

Konya Lokantacılar ve Otelciler Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, her yıl Aralık ayında gerçekleşen Mevlânâ’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü faaliyetlerinin lokanta ve otelci esnafı için büyük önem taşıdığını belirtti.

Karamercan, törenlere gelen kişileri gerek yemek, gerekse konaklama açısından en üst düzeyde memnun edebilmek için yoğun şekilde hazırlıklar yapıldığını, hizmet kalitesini daha da artırmak için Belediye Kültür İşleri Daire Başkanlığı ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileriyle sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

Törenler öncesinde yetkililer ve ağırlıklı olarak geleneksel yemekler yapan restoran sahipleriyle toplantılar yaptıklarını anlatan Karamercan, en önem verdikleri ve esnafı sürekli uyardıkları konunun temizlik ve güleryüz olduğunu vurguladı.

‘’Konuklarımız, Konya’ya özgü yemeklerimiz olan bamya çorbası, fırın kebabı ve etli ekmeği hem en uygun hem de en kaliteli yiyebilecek’’ diyen Karamercan, şehre dışardan gelen kişilerin sıradan yemekler yerine bu özel yemekleri tercih ettiğini, patenti bile alınmış olan etli ekmek başta olmak üzere, Konya’da yapılan bamya çorbası ve fırın kebabı ile başka yerlerde yapılanlarının, lezzet açısından kıyas bile edilemeyeceğini söyledi.

MANEVÎ ZİYAFET VE YEMEK ZİYAFETİ

Yarın başlayarak törenlerin son günü olan 17 Aralığa kadar Konya’ya gelecek olan yaklaşık 35 binden fazla kişiyi, Mevlânâ iklimindeki manevî ziyafetin yanı sıra lokanta ve restoranlarda yemek ziyafetinin beklediğini söyleyen Karamercan, şunları kaydetti:

‘’Yemeklerimiz en yüksek kalitede olduğu gibi, fiyatları da Konya’nın genel ekonomik yapısına paralel olarak oldukça ucuz. İstanbulda bir porsiyon fırın kebap 15 YTL iken Konya’da 7 YTL, etli ekmek Ankara’da 8 YTL iken Konya’da 4 YTL. Uzun zamandır zam yapmıyorduk, artan maliyet sebebiyle ihtiyaç duyulduğu halde törenler öncesi fiyatlara zam yapmayı doğru bulmadık. Mevlânâ Törenleri öncesi ‘fırsattan istifade ediliyormuş’ gibi bir izlenime sebep olmak istemedik.’’

KONAKLAMA SORUNU YAŞANMAYACAK

Karamercan, Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı otellerde doluluk oranının yüksek olduğu bilgisinin medya organlarında yer almasının, sanki şehir merkezindeki daha mütevazi otelleri de ‘’tam dolu’’ gibi gösterdiğini belirterek, ‘’Oysa bir kaç gün önceden telefonla yer ayırtılması durumunda 17 Aralık akşamı bile Belediye kontrolündeki otellerde boş yatak bulunabilir. Bu sebeple şehir merkezindeki otelci esnafımız, gazetelerde çıkan, ‘otellerde boş yer kalmadı’ gibi açıklamalardan memnun değil. Ayrıca bu durum, törenleri izlemek için Konya’ya gelecek misafirlerimizi de yanlış yönde etkileyebilir’’ diye konuştu.

01.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanahmet cemaate kapatıldı

  AB: Kapıyı kapatmıyoruz

  Erdoğan: Görüşmeler sürecek

  Kaza yok, tren durdu

  Ağar: Dayatmalara karşı demokrasinin yanındayız

  Almanya'da başörtülü hanımlara övgü

  Denizli’de nurlu buluşma

  Vatikan’da başörtülü Türk kızı

  AÇIKLAMA

  Askerî araç devrildi: 36 yaralı

  Üst geçitler, engellilere “engel” olmayacak

  Kur’ân-ı Kerim yangında yanmadı

  İslâmın reforme edilmeye ihtiyacı yok

  Ağar, yarın Denizli Demokrasi Meydanı’nda

  YAŞ toplandı

  Papa, deklarasyon imzaladı

  AB Rumların esiri oldu

  Papadopulos tatmin olmadı

  Sofralar da “Şeb-i Arus”a hazır


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004