Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Dayatmalara karşı demokrasinin yanındayız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dayatmacı zihniyete karşı demokrasinin yanında olduklarını söyledi.

CNN Türk’te yayınlanan ‘Parametre’ programına konuk olan DYP Lideri Mehmet Ağar, Yiğit Bulut’un sorularını cevapladı. Ağar, demokrasi konusunda hükümete sonuna kadar destek vereceklerini ve tepeden inme dayatmacı zihniyete karşı hükümetin yanında olduklarını belirtti. Ağar, Tek başına iktidar hedeflediklerini koalisyon lâfını duymak istemediğini ancak diğer partilere de önyargılı olmadıklarını söyledi.

Ağar,“Bu toprak beraber yaşama iradesini besler. Başbakan lâfının arkasında duramıyor. Ben orada halkla konuşuyorum. Sentez yapıyorum. Yedi bölgeyi gezmeyen siyaset yapamayan, tepeden bakanlarla Türkiye’yi bütünleştirmeyenlerden ne bekliyorsunuz. Siyaset münakaşa ve ikna etme san'atıdır. Oturduğun yerden siyaset yapılmaz” şeklinde konuştu.

BENELÜKS MODELİ TEKLİFİ

“Avrupa Birliği ile işler kötüye giderse farklı modellerimiz hazır. Bunu ilk defa açıklıyoruz” diyen Mehmet Ağar, “Alternatif modellerimiz var. Komşu ülkeler ile bir olup Benelüks tipi model oluşturulabilir.

Türkiye komşu ülkelerle bölgesel ortaklıklar gerçekleştirerek sorunlarını çözer. Tıpkı Belçika-Hollanda ve Lüksemburg arasında kurulan (Benelüks ülkeleri) kültürel, ticarî ve siyasî işbirliği gibi Türkiye de bölgesindeki komşularıyla benzer ortaklıklar kurabilir. Bugün Ortadoğu ülkelerinde ve Kafkaslar’da yaşanan sorunların başka türlü çözümü de mümkün değildir.”

Mehmet Ağar, hükümetin AB sürecinde sıkıştığı zaman sivil toplum kuruluşlarını çağırdığını, müzakeler başlayınca sivil toplumu sürecin dışına ittiğini belirterek kendilerinin böyle bir anlayışı ortadan kaldıracaklarını söyledi. Ağar, “AB sürecinde bir yavaşlanma yaşanacaktır. Bu yavaşlamanın aşılacağı süreç de Türkiye’de genel seçimler sonrasıdır” diye konuştu.

İKTİDARIN ŞİKÂYETİ YERSİZ

İktidarın 4. yılını doldurmasına rağmen hâlâ bürokrasiden şikâyet ettiğine dikkat çeken Ağar, “Sanki bu memurları Patagonya hükümeti atıyor. Kendileri atadıkları memurlardan şikayet ediyorlar” dedi.

“Bazen halkın kavradığını siyasetçi karayamıyor” diyen Ağar şunları söyledi: “Ben ‘dağda silâh ile dolaşacaklarına düz ovada siyaset yapsınlar’ sözünü söylemeden önce halkı dinledim. İlk önce şehit aileleri ‘Bizim ocağımız söndü. Başka ocaklar sönmesin’ dedi. Güneydoğuda görüştüğüm aileler de ‘Bir çocuğumuz dağa çıktı. Ötekiler çıkmasın. Buna bir çare bul’ dediler. Bunun üzerine ben de o sözü söyledim. Halkımızda büyük bir makes buldu.”

TÜRKİYE İÇİNE KAPANAMAZ

Türkiye ekonomisi ile ilgili soruları da cevaplandıran Ağar şunları söyledi: “Türkiye içine kapanık olamaz. Küresel şoklara dayanıklı bir ekonomi olmalı. Yalancı bahar bitti. Reel sektörün içinde bulunduğu sorunlar giderilemedi. Sosyal güvenlik reformunun 2007’de yapılacağı da şüpheli. Türkiye’de ekonominin istikrarlı ve daha dayanıklı hale getirilmesi için ekonomide radikal dönüşüm gerçekleştirilmeli. Bunun için vergi ve sosyal güvenlik reformu ile birlikte adalet ve yargı reformlarının kaçınılmaz.”

“Biz Türk özel sektörü ile birlikte ülkeyi yöneteceğiz. Karar mekânizmalarında onları var edeceğiz. “Dokunulmazlıkların sınırlandırılmasını sağlayacağız” diyen Ağar şöyle devam etti: “Kamu ihalelerindeki şeffaflıktan siyasetin gerektirdiği tüm hesap verebilirlilik Türk siyasetinin içinde var olacak. KOBİ’lerle esnaf kesimiyle, çiftçi kesimiyle ilişkiler güçlendirilecek. Bu kesimlere gereken destekler sağlanacak."

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

01.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sultanahmet cemaate kapatıldı

  AB: Kapıyı kapatmıyoruz

  Erdoğan: Görüşmeler sürecek

  Kaza yok, tren durdu

  Ağar: Dayatmalara karşı demokrasinin yanındayız

  Almanya'da başörtülü hanımlara övgü

  Denizli’de nurlu buluşma

  Vatikan’da başörtülü Türk kızı

  AÇIKLAMA

  Askerî araç devrildi: 36 yaralı

  Üst geçitler, engellilere “engel” olmayacak

  Kur’ân-ı Kerim yangında yanmadı

  İslâmın reforme edilmeye ihtiyacı yok

  Ağar, yarın Denizli Demokrasi Meydanı’nda

  YAŞ toplandı

  Papa, deklarasyon imzaladı

  AB Rumların esiri oldu

  Papadopulos tatmin olmadı

  Sofralar da “Şeb-i Arus”a hazır


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004