Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

El Beşir, Annan’a mektup gönderdi

Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir’in BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a bugün bir mektup gönderdiği bildirildi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilerin birkaç gündür beklenen mektupla ilgili soruları üzerine Annan’ın, Beşir’den Sudan’ın Darfur bölgesine gönderilmesi planlanan BM-Afrika Birliği karma barış gücüyle ilgili bir mektup aldığını belirtti.

Dujarric mektubun açıklanıp açıklanmayacağı sorusuna ise mektubun önce İngilizce’ye tercüme edileceğini, inceleneceğini ve sonra BM’nin buna nasıl bir cevap vereceğinin kararlaştırılacağını söyledi. Sözcü, mektubun BM Güvenlik Konseyi üyelerine de dağıtılabileceğini belirtti. Dujarric, Genel Sekreter Annan’ın Nijerya’nın Abuja kentinde Darfur ile ilgili olarak dün düzenlenen toplantıya da bir mesaj göndererek Darfur’da karma barış gücünün bir an önce etkili bir şekilde konuşlanması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Sudan’ın Darfur bölgesine gönderilmek üzere BM ile Afrika Birliği askerlerinden oluşturulması planlanan yeni karma barış gücünde 17 bin asker ve 3 bin polisin bulunması öngörülüyor.

Bu arada gazetecilerin Haiti ve Liberya’da BM barış gücü personelinin çocuklara cinsel tacizde bulunduğuna yönelik haberleri hatırlatmaları üzerine Dujarric, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ve BM’nin bu konuda ‘’sıfır tolerans’’ politikası izlediğini hatırlattı. BM’nin bu konularda personelini eğitme ve önceden bu tür davranışları engelleme konusunda bir strateji yürüttüğünü belirten Dujarric, ancak, barışı koruma personelini disiplin altında tutma ve yargılama konusunda üye devletlerin sorumluluk taşıdıklarını hatırlattı. Dujarric ayrıca 2004 yılının başından beri BM’nin barış koruma operasyonlarında görev alan 319 personeliyle ilgili soruşturma yaptığını, 18 sivil görevliyi görevden aldığını, 17 polis ve 144 askeri personeli ise kendi memleketlerine geri gönderdiğini vurguladı.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

02.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İtalya askerlerini Irak'tan çekti

  Savaş suçlusu Sırp'a ömür boyu hapis

  Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu’ya barış gelmez

  El Beşir, Annan’a mektup gönderdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004