Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Maddeler değişse de zihniyet aynı

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühtü Arslan, ifade özgürlüğünü kısıtlamak için sürekli “yedeklenen maddeler” bulunduğunu, her döneme uygun olarak bu maddelerin işletildiğini, 301. maddenin de bunlarda biri olduğunu söyledi.


Çok hassas davranılmalı

Sosyal Hizmetler Genel Müdürü İsmail Barış, cinsellikle ilgili artan ve yetişkinleri bile olumsuz etkileyen haberlerin, çocuklarda travmaya yol açabil

Bardakoğlu: Atatürkçülükle dindarlığı birlikte yaşatıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye’nin, İslam’ın aydınlık yüzünü temsil etmesi, Cumhuriyeti, modernliği, Atatürkçülüğü, laikliği, dindarlı


  Barrosa: İnsan haklarında ilerleme yok

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, “Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmediği” görüşünde olduklarını söyledi. Barroso, “Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini düşünüyoruz. Kıbrıs sorununun yanı sıra insan hakları, kadın hakları ve sendikal haklar gibi konularda sorunlar devam etmektedir” dedi.


  Masadan kalkmayın

Alman Federal Meclisinde temsil edilen partilerin milletvekilleri Türkiye’yle müzakerelerin sürdürülmesi çağrısında bulundu. Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Lale Akgün, Kıbrıs sorununun çözülmesi için tüm tarafların çaba harcaması gerektiğini belirterek, “Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 buçuk milyon Türkten dolayı Kıbrıs sorununun çözümü Almanya için diğer AB ülkelerinden daha önemli” dedi.


  Arınç: ‘Eşiniz başını açsın’ diyene hesap sorarım

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ’Eşlerinize söyleyin, başlarını açsın’’ şeklindeki bir açıklamayı, bayanlara karşı yapılan bir saygısızlık olarak gördüğünü belirterek, "Eğer bu sorunun muhatabı olsaydım, benim söyleyeceğim bir şey vardı; benim, eşime böyle bir teklifte bulunacak kadar düşük bir insan olduğumu zannediyorsanız, size bunun hesabını sorarım. Böyle saygısızlık olmaz.’’ dedi.


  Ağar: İç çatışmalar bitmeli

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin kendi iç çatışma alanlarını bitirmek zorunda olduğunu vurgulayarak, ‘’Türkiye bununla yıllarca yola devam edemez’’ dedi.


  Cami ziyaretinin arkası gelmeli

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Papa 16. Benediktus’un ziyaretinin önemli bir kapı açtığını, bunun arkasının gelmesinin gerektiğini söyledi. Öte yandan, dün gezisini tamamlayan Papa, Harbiye’deki Holyy Spirit Katedrali’nde düzenlenen ayine katılarak barış mesajları verdi.


  Sezer, YÖK Kanununu veto etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni kurulan üniversitelere rektör seçimini düzenleyen Yüksek Öğretim Kanunu’nda yapılan değişikliği veto etti.


  YÖK denklik konusuna üç aydır cevap vermiyor

YÖK Genel Kurulu’nun 18 Ağustos 2006 tarihindeki toplantısında 1997 yılından itibaren uygulanan diploma denklikleriyle ilgili zorunlu Seviye Tespit Sınavı uygulamasına yeni bir düzenleme getirilmiş, bazı bölümlere sınavsız denklik verileceği bildirilirken, “Bazı adaylar için tereddüt olması durumunda bu adayların usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek seviye tesbit sınavına tabi tutulmaları” kararlaştırılmıştı.


  “İSTANBUL-9” denize iniyor

İlk kez 1977 yılında suya inen Şehit Sami Akbulut Vapuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilendi ve yenilenmiş haliyle “İSTANBUL-9” Vapuru olarak Boğaz sularında iniyor.


  Özürlüler devletten ilgi bekliyor

Özürlüler İdaresi Başkanlığının ‘’Türkiye Özürlüler Araştırmasına’’ göre, engellilerin yüzde 36.3’ü okuma yazma bilmiyor, yüzde 33.3’ü ilkokul, yüzde 1.8’i ise üniversite mezunu.


  Gökhan Aydıner veda etti

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, yaş haddinden emekliye ayrılması sebebiyle polislere veda etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004