Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şahin: Bu işi bana bırakmasınlar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Futbol Federasyonu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya federasyonun genel kurul delegeleri veya federasyon yönetim kurulu, davet etsin. Bu işi bana bırakmasınlar'' dedi.

Şahin, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Şahin, Futbol Federasyonunu Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasıyla ilgili bir soru üzerine, her gittiği yerde buna benzer sorularla karşılaştığını, konuyla ilgili söylenmesi gereken her şeyin söylendiğini, kendisinin de düşüncelerini kamuoyu ile paylaştığını, artık sözün yalama olduğunu ve icraat zamanı olduğunu söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

''Sporda ve özellikle futbolda kirlilikle mücadele edecek olan yapı, özerk Futbol Federasyonu ve yönetimidir. Şu ana kadar kirlilikle mücadele konusunda yasal engellerle karşılaştıkları, bu engellerin kaldırılması konusunda Bakanlığa herhangi bir müracaatta bulunmadılar. İtalya mevzuatında olup da bizde olmayan bir şeyin olup olmadığının incelenmesini istedik. Aylar geçti, müracaat olmadı. Demek ki, futbolda kirlilikle ilgili yasal bir engel yok.

Arada bir 'siyasiler el koysun' deniliyor. Bu, 'Siyasiler, Türkiye'yi yönetemiyor, askerler el koysun' demekten farksızdır. Futbol Federasyonu özerk bir federasyondur. Federasyonun olağanüstü genel kurul toplantısına çağrılması ile ilgili yasanın bana vermiş olduğu bir yetki var. Bu yetkiyi şu ana kadar kullanmadım. Genel Kurulu olağanüstü toplantıya genel kurul delegelerinin davet etmesini arzu ediyorum. Veya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, davet etsin. İşi bana bırakmasınlar. Umut ediyorum. Makul bir süre daha bekleyeceğim. Eğer kendileri bu işi çözemezlerse ben yetkimi kullanarak olağanüstü genel kurula davet edeceğim. Bu konularla ilgili gerekli kararı vermelerini temin edeceğiz.''

02.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ALEX'TEN BASINA TEPKİ

  Dünyanın 1 numaralı derbisi

  Şahin: Bu işi bana bırakmasınlar

  Ricardinho: zYarış bitmedi

  Ankaraspor'un konuğu Beşiktaş

  Fenerli taraftardan mumlu protesto

  Mirsad ribaunt rekorunu kaçırdı

  Kobe'den Utah'a 52 sayı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004