Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Litvinenko Müslüman mı öldü?

İngiltere’de zehirlenerek ölen eski Rus ajan Aleksandr Litvinenko’nun, ölmeden önce İslâm dinine göre defnedilmek istediği bildirildi. Litvinenko’nun babası Valter Litvinenko, oğlunun ölüm döşeğinde, kollarındayken kendisinden bu yönde talepte bulunduğunu açıkladı.

Kommersant gazetesine bayanat veren Valter Litvinenko, “Bana ‘İslâm dinine uygun şekilde defnedilmek istiyorum’ dedi. Ben de ona ‘Tamam oğlum. İstediğin gibi yapacağız. Ailemizde hep bir Müslüman vardı. Mühim olan Tanrı’ya inanmak. Tanrı birdir’ dedim” diye konuştu.

Acılı baba, oğlunun ölümünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçlarken, oğul Litvinenko da ölmeden önce yazdığı mektupta ölümünden Putin’in sorumlu olacağını ifade etmişti. Valter Litvinenko, Rus gizli servis görevlilerinin Putin’in emriyle oğlunu zehirlediğini iddia ederken, Rusya ise, eski ajanın ölümüyle ilgisi olmadığını belirtiyor.

Diğer taraftan, Rusya’daki Komsomolskoye Pravda gazetesi de Çeçen direnişçilere ait bir internet sitesini kaynak göstererek Litvinenko’nun son zamanlarda İslâm dinini kabul ettiğini öne sürmüş ve Litvinenko can çekişirken bir kişinin başucunda oturarak Yasin Sûresi’ni okuduğunu ve kendisinin Müslüman mezarlığında toprağa verilmeyi vasiyet ettiğini kaydetmişti.

Litvinenko, zehirlendiği sırada Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in sıkı muhaliflerinden; Rus gazeteci Anna Politkovskaya’nın cinayetini araştırıyordu. Eski ajan, Putin’in bilhassa Çeçenistan politikası olmak üzere icraatlarına eleştirileriyle tanınıyordu.

DIANA DA MÜSLÜMAN MI ÖLDÜ?

Bu arada, Prens Charles’in eşi ve Galler Prensesi olan Diana’nın sırdaşı ve Özel Kalem Müdürü Paul Boril yeni yazdığı kitabında Dianha’nın ölmeden önce İslâma tutkun olduğunu ve bu şekilde öldüğünü yazdı. Yeni kitabında Diana’nın muradının Beyaz Saray’a çıkmak olduğunu ve Kissinger ve Hillary’nin kendisini bu yönde yüreklendirdiklerini belirtti. Bilindiği gibi, Diana ölmeden önce Pakistan ve Mısır’ı ziyaret etmiş ve önce kalp cerrahı Pakistanlı Hasenat Han’a aşık olmuş ardından da onu kıskandırmak için İmad Fayid’le gönül ilişkisini girmiş ama sonunda İmad’la bağlarını kopmaz hale getirmişti ve ikili Paris’te bir seyanatta iken trafik kazası geçirerek hayatlarını kaybetmişlerdi.

Litvinenko soruşturması Rusya’ya uzandı

Öte yandan Eski Rus istihbaratçı Aleksandır Litvinenko’nun Londra’daki bir restoranda zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten İngiliz polisi, bilgi avı için Rusya’ya gidiyor.

Rusya’nın Londra Büyükelçiliği, İngiliz polis teşkilâtı Scotland Yard’ın uzmanlarına, soruşturmanın kapsamını genişletebilmeleri amacıyla vize verildiğini açıkladı. Scotland Yard açıklamasında da 9 uzmanın, ölümünden önce Litvinenko ile görüşenlerden bilgi alınması amacıyla Moskova’ya gideceği belirtildi.

/ MOSKOVA

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye ziyareti gerilimi bitirdi

  Litvinenko Müslüman mı öldü?

  KKTC’de muhalefetten mecliste “şok” eylem

  Türkiye’ye karşı Chirac-Merkel ekseni

  Annan: Irak'taki durum iç savaştan beter

  Türkiye-İran ilişkilerinde yeni dönem

  Bush, Chavez’e yine kazandırdı

  Annan raporuyla ilgili değerlendirmeler abartılı

  10 Amerikan askeri öldürüldü

  ‘İngiliz siyaseti Müslümanları radikalleştiriyor’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004