Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SERKAN: EVET PENALTI

İzmir'de oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçında orta hakem Halis Özkahya'nın verdiği hatalı kararlar karşılaşmaya damgasını vurdu. Spor yorumcular Ankaragücü kalecisi Serkan'ın kendisine çalım atan Alex'e çelme atıp düşürmesini "penaltı derken", aynı şekilde maçın son dakikalarında Ankaragücü kaptanı Ceyhun'un Fenerbahçe ceza sahası içinde Can'ın müdahalesiyle yere düşmesini de "penaltı" olarak değerlendirdi.

Diğer yandan Alex'in ceza alanı içinde yerde kaldığı ve sarı kart gördüğü pozisyona ilişkin olarak, Ankaragücü kalecisi Serkan'ın arkadaşlarına pozisyonun penaltı olduğunu söylediği belirtildi.

ZİCO: SAHADA SAVAŞTIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico Fenerbahçe için iyi bir karşılaşma olduğunu ve oyuncularının performansından memnun kaldığını söyledi. Takımının 10 kişi kaldıktan sonra da pozisyonlar bulduğunu kaydeden Zico, ''Oyuncularım sahada adeta savaştı. 10 kişi kaldıktan sonra da gösterdikleri mücadele gerçekten iyiydi. Bizim takımımızda olması gereken ruh işte bu. Daha sakin ve son vuruşlarda başarılı olabilseydik, bu maç çok daha farklı bir skorla bitebilirdi'' dedi.

UEFA'DA HEDEFİMİZ VAR

Sezon başında takımın sabıra ve zamana ihtiyacı olduğunu ifade ettiğini kaydeden Zico, ''Kendi mantalitemizi oturttuk. Bunda en çok övgüyü futbolcularımın hak ettiğini düşünüyorum. Ligdeki konumumuz çok iyi. UEFA'da da hedeflerimiz var. UEFA'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz'' diye konuştu.

ALEX MARKAJ ALTINDAYDI

Alex'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Zico, ''Alex bugün de çok iyiydi. Ancak sahaya onu oynatmamak için çıkmış bir oyuncunun markajı altındaydı. Öyle ki maç sırasında Alex'i konuşmak için yanıma çağırdığımda bu oyuncu da Alex'le birlikte kulübeye geldi'' ifadesini kullandı.

BOŞ KALEYE GÖNDEREMEDİ

Zico, Alex'in penaltı tartışmalarına yol açan pozisyonuna ilişkin olarak, ''Alex gibi bir oyuncu kaleciyi çalımladıktan sonra neden topu boş kaleye gönderemesin? Gönderemediğine göre demek ki orada başka bir şey oldu'' dedi. Genç savunma oyuncusu Can'ın da performansından memnun olduğunu kaydeden Zico, ''Can bu maçta, ona ihtiyacımız olduğunda kendisine güvenebileceğimizi bize gösterdi'' şeklinde konuştu. Zico, Aurelio'nun performansından da memnun oluduğunu dile getirdi. Zico, İzmir'deki taraftarların desteğinden de memnun olduğunu kaydederek, mecbur kalmaları halinde İzmir'e her zaman gelebileceklerini ifade etti.

10.12.2006


 

Kore'de Şenol Güneş sevinci

A Milli Takım eski teknik direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'nin FC Seoul takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.En son Trabzonspor'u çalıştıran Şenol Güneş, yaklaşık 4 saat süren bir görüşmeden sonra Güney Kore takımıyla anlaşmaya vardı.

Güneş'in bu transferden ne kadar ücret alacağı açıklanmadı. Güneş'in, FC Seoul'le anlaşması kentte bayram havası meydana getirdi. İnternet siteleri olayı flaş haber olarak duyurdu. Geçtiğimiz sezon Güney Kore Ligi'ni 4. sırada bitiren FC Seoul, bugüne kadar bu ligde 4 kez şampiyonluğa ulaştı. Güney Kore'de lig mart ayında başlayacak. Şenol Güneş'in yeni takımıyla sezon hazırlık çalışmalarını Antalya'da yapması bekleniyor.

F.C Seoul takımının eski hocası Lee Jang-Soo (50) 2005'ten beri takımın başındaydı. 13 takımlı ligi 4. sırada bitirdiler. Maçlarını 2002 Dünya Kupası için yapılan ve 2004'ten beri takıma tahsis edilen 65,000 kişilik Seul Dünya Kupası Stadı'nda oynuyorlar. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye Çin'i 3-0 yendiği maçı bu statta oynamış.

10.12.2006


 

Ersen Martin golü, Trabzon galibiyeti unuttu

Ersen Martin golü unutunca Trabzonspor'da galibiyeti unuttu. Bordo-mavili takım golcü oyuncunun gol atamadığı maçlarda galip gelemedi.

Bugün kendi sahasında Ankaraspor'u seyircisinden yoksun olarak konuk edecek olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan'nın görev vermesi halinde en büyük kozlarından biri eski takımına karşı forma giyecek olan Ersen Martin olacak. Doğan'nın ileride Umut ve Ersen Martin ikilisine görev vermesi beklenirken ilginç bir tablo ise dikkat çekti. Bordo-mavili takımda 6 golle en çok gol atan oyuncu olan Ersen Martin gol atmayı unutunca Trabzonspor'da galip gelmeyi unuttu. Ziya Doğan'nın takımın başına gelmesinden sonra şans vermeye başladığı Ersen Martin, ligin 5. haftasında Beşiktaş'a 2 ve 7. haftasında oynanan Galatasaray 2, Konyaspor'a 1 ve Kayseri Erciyesspor'a 1 gol attı. Golcü oyuncunun attığı maçlarda Trabzonspor mağlup olmazken, 1 maç ise beraberlikle bitti. Ersen Martin en son golünü Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Kayseri Erciyesspor maçında atmıştı..

10.12.2006


 

Mehmet Okur'un 18 sayısı Utah Jazz'a yetmedi

NBA'de Utah Jazz forması giyen Mehmet Okur, takımının Minnesota Timberwolves'e 110-103 yenildiği maçta 18 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle oynadı.

Karşılaşmaya ilk 5'de başlayan ve 31 dakika sahada kalan Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 3 isabet bulurken, 4 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda da 2 kez başarılı oldu. Okur 6 kez geldiği faul çizgisinden de 5 isabet çıkararak maçı 18 sayıyla tamamladı. Jazz'da 21 sayı ve 11 asistle ''double-double'' yapan Deron Williams'ın performansıtakımının yenilgisine engel olamadı. Timberwolves'de ise 31 sayı ve 14 ribauntluk performansıyla gecenin yıldızı olan Kevin Garnett takımını galibiyete taşıdı.

10.12.2006


 

Tahir Kıran F.Bahçe'den ihraç edildi

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edildi.

2,5 saat süren Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, Tahir Kıran'ın kulüpten ihracına karar verildiğini açıkladı.

10.12.2006


 

G.Saray Bursa'ya sahasında yenilmiyor

Galatasaray, kendi sahasında yaptığı lig maçlarında Bursaspor'a 16 yıldır yenilmiyor.

Cimbom, Bursaspor ile sahasında yaptığı bütün lig maçlarında ise 28 kez galip gelirken, 3 kez de rakibine yenildi. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 6 maç ise beraberlikle tamamladı.

10.12.2006


 

İstanbul Cup'ta "Altın Raket" i kim kazanacak?

2007'de üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin en önemli uluslar arası spor etkinliklerinden WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası, bu yıldan itibaren "İstanbul'un sultanı kim?" heyecanıyla tenis severlerle buluşuyor.

WTA İstanbul Cup 2007'nin hedefi ise, tenisi kültürel zenginliklerimizle kaynaştıran renkli bir projeyle start vermek. Tamamı altın ve pırlantalarla kaplı olan 'Türk'ün Raketi', İstanbul Cup'ı başlangıcından bu yana üç kez şampiyon olarak bitirecek başarılı tenisçiye verilecek. Başarılı tenisçimiz İpek Şenoğlu'nun elinde görücüye çıkacak olan bu özel raketin maketinin tanıtım toplantısı yarın İstanbul Olimpiyat Evi'nde yapılacak.

10.12.2006


 

Castrol 3. Ayak Yarışı bugün

Castrol İstanbul Rallisi'nin 3. ve son ayak yarışı bugün yapılacak. İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (ISOK) tarafından düzenlenen yarış için 52 ekibin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Beykoz Belediyesi önünden saat 10.00'da startı verilecek yarışta, ekipler toprak karakterli 10,13 kilometrelik Riva ve 10,02 kilometrelik Cumhuriyet etaplarını 2'şer kez geçecek. Ralli, 15.35'te yine Beykoz Belediyesi önünde sona erecek. İstanbul Rallisi'nde ilk 2 yarışın galibi Selim Bacıoğlu son ayak öncesi 42 puanla lider. İkinci sırada 31,5 puanla Örsan Örs, üçüncü sırada da 31,3 puanla Can Çelebi yer alıyor. Bayanlar sıralamasında ise liderlik, ilk 2 yarışı kazanan Duygu Deniz-Beril Tokcan ikilisinde bulunuyor.

10.12.2006


 

Sam, Silifke'de tatil yapıyor

WBC Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonası'nda Avustralyalı rakibi Bob Miroviç'i sayıyla yenerek unvanını korumayı başaran Sinan Şamil Sam, Mersin'in Silifke ilçesinde tatil yapıyor.

Avustralya'da yapılması planlanan 5 milyon dolar ödüllü müsabakanın iptal edilmesiyle tatil kararı alan Sam, arkadaşlarının davetlisi olarak ailesiyle birlikte Silifke'ye geldi. Sam, daha önce de Silifke'ye geldiğini, tatilinin bir ay süreceğini, kendisine gösterilen ilgiden ise memnun olduğunu ifade etti.

10.12.2006


 

Mevlana Koşusu start alıyor

4. Geleneksel Mevlana Koşusu bugün Konya'da yapılacak. Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ''Mevlana Yol Koşusu'' adı altında düzenlenecek yarış, Mevlana Müzesi önünden başlayacak.

15 yaş altı bay-bayan, yıldız bay-bayan, büyük bay-bayan olmak üzere 6 kategoride yapılacak koşulara katılan sporcuların yolluk ve harcırahları, İl Kültür Müdürlüğünce karşılanacak. Ayrıca kategorilerinde ilk 10'a giren yarışmacılara 75 YTL ve bin YTL arasında değişen para ödülü verilecek.

10.12.2006


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Gaziantep-Konya

Bünyamin Gezer

14.00 Denizli-V. Manisa

Mustafa Abitoğlu

14.00 Gençlerbirliği-Antalya

Vedat Yüksel

16.00 Trabzon-Ankara

Aytekin Durmaz

19.00 Galatasaray-Bursa

Kuddusi Müftüoğlu

10.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004