Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kısmî askı, kısmî sevinç

Yunan basını, AB Genel İşler Konseyi’nin önceki gün aldığı Türkiye ile üyelik müzakerelerinin “kısmen dondurulması” kararının Atina’yı memnun ettiğini yazdı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’nin toplantı sonrası “kararı tatmin edici” olarak nitelediğine dikkati çeken Yunan basını, 10 saat süren ve zorlu geçen toplantının sonunda AB Komisyonu’nun tavsiyelerine uyulması noktasında uzlaşıldığını belirtti. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Hollanda ve Avusturya’nın 10 veya daha fazla müzakere dosyasının dondurulması için çaba harcadıklarını ancak karşılarına İngiltere liderliğindeki grubun çıktığını duyuran Yunan basını, Rum yönetimi ve Atina’nın dönem başkanı Finlandiya’nın Türkiye’nin üyelik süreci ile Kıbrıs sorunu arasında bağlantı kurma çabasına da karşı çıktıklarını kaydetti. Yunan basını, bu karşı çıkış sonrası konunun bu aşamada karanlıkta kaldığı yorumunu yaptı.

Bu arada, AB dışişleri bakanlarının, Türkiye ile AB arasında müzakerelerin kısmen askıya alınması kararına ilişkin tartışmalar İngiliz basınında yer aldı. The Independent gazetesi, AB dışişleri bakanlarının Brüksel’de konuyu ele aldıklarına dikkat çekti ve “AB dışişleri bakanları Türkiye ile müzakerelerin dörtte birinin derin dondurucuya konulmasını öngörüyor” ifadesini kullandı.

Gazete, önceki gün alınan kararın ardından Türkiye’nin karşıtlarının da, destekçilerinin de “zafer kazandıklarını” öne sürdüğünü yazdı.

Türkiye’nin üyeliğini destekleyen ülkelerin başında gelen İngiltere’nin en fazla üç başlığın askıya alınmasında ısrar ettiğini de hatırlatan Independent, Dışişleri Bakanı Margaret Beckett’in de ortada bir tren kazası bulunmadığını söylediğini hatırlattı. Independent, “Şimdi bütün gözler Ankara’nın vereceği tepkiye çevrildi” ifadesini kullandı.

/ ATİNA

13.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat yine kan revan

  Kısmî askı, kısmî sevinç

  Olmert’in elçileri Abbas’la gizlice görüştü

  Saddam’ı asma telâşı

  Pinochet yakılacak

  İsrail mahkemesi: Filistinlilere tazminat ödenmeli

  Olmert’in nükleer itirafı bakanını kızdırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004