Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ULUSOY'A 1 HAFTA SÜRE

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu'nun, iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini söyledi. Bakan, bir süre bekleyeceğini, daha sonra yetkisini kullanarak olağanüstü genel kurul çağrısı yapacağını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun, iddialar karşısında olağanüstü genel kurula gitme konusunda fedakarlık gösterebilmesi gerektiğini belirterek, ''Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır'' dedi. Şahin, Dedeman Oteli'ne gelişinde gazetecilerin Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından dün yapılan açıklamalar ve Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesine ilişkin tartışmalara yönelik soruları cevapladı..

GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Olağanüstü genel kurul konusunda, bir kaç gün daha sabırla bekleyeceğini ifade eden Şahin, ''Çünkü kulüplerin saygıdeğer delegeleri, gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Futbol Federasyonunu olağanüstü toplantıya davet etmek için bir çalışma içindeler. Onun sonucunu bekliyorum'' dedi. ''Futbol federasyonunu olağanüstü genel kurul yapmaya davet ediyor musunuz?'' sorusuna da Şahin, şu karşılığı verdi:

HAFİFE ALMASIN

''Yönetim kurulu, bu işi yaparsa çok daha şık olur. Nitekim, İsviçre-Türkiye maçından sonraki bir takım iddialar ve eleştiriler nedeniyle nasıl ki Levent Bıçakçı yönetimi olağanüstü genel kurul kararı alabilmiş ve bu cesareti göstermişse, mevcut federasyonu da bunu göstermelidir. Çünkü hakkında böyle açılmış davalar falan da yoktu. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları da yoktu. Ama bu fedakarlığı göstermişti. Mevcut federasyon da bunu gösterebilmeli. Genel kurul delegelerinin huzuruna, bütün bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli ve adeta bir güven oyuna kendisini sunmalıdır. 'Çok iyi oldu davalar, çok memnun oldum' demek, bütün bu iddialar ile ilgili olarak 'işi hafife almak' demektir.''

GERÇEK AKTÖRLER

Şahin, ''Yönetimi olağanüstü genel kurula çağıracak mısınız?'' sorusuna ise ''Gayet tabii, çağıracağım. Yasaların bana yüklediği bir görevdir. Şu an gecikmemin nedeni, biraz önce izah ettim. Bu işi, futbol oyunun gerçek aktörleri yapsınlar. Bekliyorum, şık olan budur'' dedi. Bu çağrıyı ne zaman yapacağının sorulması üzerine de Şahin, ''Sanıyorum bu hafta sonuna doğru bazı gelişmeler olur. Yani benim dışımda bazı gelişmeler olur, olmazsa tabii artık harekete geçeceğim'' dedi. Gelecek hafta Sri Lanka ve Endonezya'ya gideceğini ifade eden Şahin, döndükten sonra bir gelişme olmazsa artık yasanın kendisine verdiği görevi yerine getirmek zorunda olduğunu bildirdi.

20.12.2006


 

UEFA: Arda geleceğin yıldızı

UEFA'nın resmi internet sitesi "Arda Galatasaray için daha iyi, daha hızlı" başlıklı verdiği haberde Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın başarılı performansına dikkat çekti.

"Türkiye alt yapılarında birçok iyi futbolcu yetişiyor. Fakat bunlar arasında Galatasaray'ın 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Arda Turan, dikkatleri daha fazla üstüne çekiyor. Sarı-kırmızılı oyuncu, ilk kez 2004-2005 sezonunda teknik direktör Gheorghe Hagi döneminde Denizlispor'a karşı forma giydi. Fakat teknik direktör Erik Gerets Arda'yı oynatmakta pek istekli olmayınca, genç oyuncu Vestel Manisaspor'a kiralandı. Vestel Manisaspor'da iyi bir porformans gösteren Arda Turan, 15 maçta forma giydi ve 2 gol attı. Sarı-kırmızılı oyuncunun performansı Galatasaray'da beğenilince, genç yıldız eski takımına geri döndü" ifadesine yer verirken Arda'nın Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçını Mlada Boleslav takımına karşı oynadığını ve 2 gol kaydettiğini belirtti.

UEFA ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool maçlarında gösterdiği mükemmel performansla taraftarların gönlünde maçın adamı seçildi. Arda'nın başarılı performansı Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından da beğenilince, genç yıldız ilk kez Ağustos ayında Lüksemburg'a karşı oynanan maçta milli formayı giydi ve Malta, Macaristan ve Moldova maçlarında da milli formayı bırakmadı. Arda'nın omuzlarındaki yük çok fazla. Galatasaray'ın, Bordeaux'ya 3-1 mağlup olduğu maçta attığı kafa, takımının UEFA Kupası'ndaki umutlarını söndürdü. Tüm bunlara rağmen genç yıldız gösterdiği performans ile vazgeçilmezler arasında olacağı kesin."

20.12.2006


 

Lippi, Antalya'da Türk antrenörlere seminer verecek

Uluslararası Teknik Direktör Semineri 15-16 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Seminer'de İtalya'yı Dünya Şampiyonu yapan Lippi ve Terim birer konuşma yapacak.

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Teknik Direktör Semineri, 1516 Ocak 2007 tarihlerinde Antalya'da yapılacak. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Lara Kervansaray Hotel'de yapılacak seminere, 500'e yakın yerli ve yabancı teknik adamın katılması bekleniyor. Seminerde İtalya'yı son Dünya Kupası'nda şampiyon yapan teknik direktör Marcello Lippi ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de birer konuşma yapacak.

Bu arada, UEFA Teknik Komitesi üyeleri Holger Osieck ile Josef Venglos, Thomas Reilly, Jens Bangsbo, Futbol Federasyonu ARPEG Direktörü Gündüz Tekin Onay, Sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Binnet, Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile sanatçı Yılmaz Erdoğan da birer konuşma yapacakları kaydedildi. 2 gün sürecek seminere katılmayan teknik direktörlere, talimat gereği Futbol Federasyonu tarafından bir sonraki seminere kadar çalışma izni verilmeyeceği bildirildi.

Seminere son başvuru tarihinin 22 Aralık 2006 olduğu kaydedildi.

20.12.2006


 

Terim Kaka, Hakan Şükür Nesta dedi

FIFA'nın 2006 yılında dünyanın en iyi futbolcusunu (World Player) seçmek için yaptırdığı oylamada, Türkiye adına Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Brezilyalı Kaka'ya, milli takım kaptanı olarak da Hakan Şükür, İtalyan Alessandro Nesta'ya oy verdi.

FIFA, 2006'da dünyanın en iyi futbolcusu olarak İtalya Milli Takımı'nın kaptanı ve Real Madrid'in futbolcusu Fabio Cannavaro'yu seçerken, oylama için seçilen birçok ülkenin milli takım teknik direktörleri ve kaptanları arasında Türkiye'den Fatih Terim ve Hakan Şükür de yer aldı. FIFA'nın oylama sonuçlarında ise Cannavaro 1., Zinedine Zidane 2. ve Ronaldinho 3. olarak çıkmıştı.

20.12.2006


 

Toraman: Puan farkı kapanır

Beşiktaş'ın milli futbolcusu İbrahim Toraman, Süper Lig'de lider Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puanı abartılı bulmadığını belirterek, ''Karamsarlığa gerek yok'' dedi.

Toraman, Beşiktaş gibi büyük bir camianın hedeflerinin her zaman en tepedeki nokta olduğunu anlatan İbrahim Toraman, ''Bizim de hedefimiz bu. Ancak ilk yarıda çok basit maçlarda puan kayıpları yaşadık. Şimdilik sadece ilk yarı tamamlandı. Bu maratonun bir de ikinci yarısı var. 8 puanlık farkı ben çok abartılı bulmuyorum. Bu sezon yeni bir takım kuruldu. Aramıza uzun yıllar bu kutsal formayı giyecek birçok genç arkadaşımız katıldı. Bu fark daha az olabilirdi ama dediğim gibi çok basit maçlarda önemli puan kayıpları yaşadık.'' dedi.

''Karamsarlığa gerek yok'' diyen milli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunun en canlı örneğini geçtiğimiz yıllarda takımımız yaşadı. Geçen sezon ise Fenerbahçe ilk yarı bitmeden şampiyon ilan edilmişti ama 34. haftanın sonunda gülen taraf Galatasaray oldu. Hem de Fenerbahçe bir ara yine 8 puanlık bir fark yakalamıştı. Biz genç bir takımız. Bu sezon ilk yarıda bundan kaynaklanan puan kayıpları yaşadık. Bazı şeyler yavaş yavaş oturmaya başladı. Son maçlarda çok iyi mücadele ediyoruz. Performansımız çok güzel. Bunu ikinci yarıya da yansıtacağız. Özetle ben her şeyin bittiğine inanmıyorum. Böyle olmamızdaki sebeplerden bir tanesi de Anadolu takımları ile yaptığımız maçlardı. İkinci yarıda her şey çok daha güzel olacak. Bundan eminim.''

20.12.2006


 

Beşiktaş kupada G.Birliği önünde

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası D Grubu'ndaki 3. maçında bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Siyah beyazlı ekip, kupadaki ilk maçında Bucaspor'u deplasmanda 5-1, 2. karşılaşmasında ise Çaykur Rizespor'u BJK İnönü Stadı'nda 3-1'lik skorlarla yenmişti. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise ilk maçında Ankaragücü'ne 1-0 yenilirken, 2. maçında Bucaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. D Grubu'nda 6 puana sahip olan Siyah Beyazlılar, aynı puana sahip Ankaragücü'nün önünde averajla lider durumda bulunurken, Gençlerbirliği ise 3 puan ve averajla 3. sırada yer alıyor.

20.12.2006


 

Efes, İpekçi'de Köln'ü ağırlıyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 9. maçında bugün İstanbul'da, Almanya'nın Rhein Energie Köln takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den canlı olarak yayınlanacak. Efes , grupta ilk yarıda Almanya'da yapılan maçta rakibini 82-68'lik skorla yenmişti. (A) Grubu'nda geride kalan 8 maç sonrası 4 galibiyet, 4 yenilgisi olan Efes Pilsen 4. sırada bulunurken, Rhein Energie Köln ise 2 galibiyet, 6 yenilgi sonrası grupta averajla 8. ve son sırada yer alıyor.

20.12.2006


 

Ç. Rize'nin yeni hocası Çalımbay

Çaykur Rizespor ile prensipte anlaşan teknik direktör Rıza Çalımbay, transfer çalışmalarını bir an önce tamamlamak istediklerini söyledi.

Çalımbay, Çaykur Rizespor ile resmi sözleşmesinin henüz imzalanmadığını anımsatarak, ''Büyük ihtimalle önümüzdeki birkaç gün içerisinde resmi sözleşmeyi imzalayacağız. Fakat biz vakit kaybetmemek için çalışmalarımıza başladık. Transfer çalışmalarını bir an önce tamamlamak istiyoruz'' dedi. Takımın özelilikle gol yollarında sıkıntı çektiğini ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: ''Çaykur Rizespor'un ilk yarıdaki maçları forvet ihtiyacını gözler önüne serdi. Bu nedenle transfer arayışlarımızda önceliği forvet oyuncusuna vereceğiz. Bu konuda yurt içi ve yurt dışında çalışmalarımız var. Ayrıca takıma stoper takviyesi de yapmayı düşünüyoruz.''

20.12.2006


 

Cavcav'ın çarptığı yaya vefat etti

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın önceki gece karıştığı trafik kazasında yaralanan yaya Lütfü Dikmen (56) vefat etti.

Kaza sonrasında dün gece Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Dikmen'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Aynı kazada Lütfü Dikmen'in kızı Minciye Dikmen (32) de yaralanmıştı.

20.12.2006


 

Mehmet'in 19 sayısı Utah Jazz'a yetmedi

Milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, New York Knicks'e 97-96 yenildi.

New York'ta bulunan Madison Square Garden'da yapılan ve 18 bine yakın basketbolseverin izlediği karşılaşmada 40 dakika sahada kalan Mehmet Okur 19 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistle maçı tamamlamasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Normal süresi 85-85 sona eren ve uzatmada Stephon Marbury'nin sayısına engel olamayan Jazz, ligdeki 7. yenilgisini aldı.

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004