Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Gül” ile “Lâle” kucaklaşıyor

Şam Kültür Günleri’nin açılışında konuşan Şam Valisi Dr. Bisher Al Sabban, Şam Gülü ile İstanbul Lâlesi’nin kültür günlerinde kucaklaşmasını dileyerek, “Çok güzel olan bu tarihî şehir ile Şam, hem tarih hem de kültür arkadaşıdır” dedi.



Yeni Eğitimciler Derneği Şanlıurfa Şubesinden seminer

Genel merkezi Ankara’da bulunan Yeni Eğitimciler Derneği’nin Şanlıurfa şubesi tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda “21.Yüzyıl Eğitimi” konulu bir seminer düzenlendi. Seminere yoğun bir ilgi vardı. Eğitim danışmanı İsmail Benek’in sunum yaptığı programda dernek başkanı Mehmet Akbaş da bir konuşma yaptı.



Fatih Sultan Mehmet, Mevlânâ’nın torunu mu?

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlânâ Araştırma ve Uygulama Merkezi (SÜMAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, pek çok tarihî kaynağın, Fatih Sultan Mehmet’in 6. kuşaktan Mevlânâ’nın torunu olduğu görüşünde birleştiğini söyledi.



Medeniyetler ittifakının müziği

Yahudi asıllı müzisyen Daniel Barenboim ve Edward Said tarafından 1999’da İsrail ve Ortadoğulu genç müzisyenleri bir araya getirerek kültürler arasında beraberliği güçlendirme amacıyla kurulan Doğu-Batı Divanı Orkestrası, Medeniyetler İttifakı Toplantısı çerçevesinde BM Genel Kurul Salonu’nda bir konser verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004