Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de birlik mesajı

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin halkının birlik içinde kalacağını ve iç mücadelelere sürüklenmeyeceğini söyledi.Haniye, “Bu halk işgale ve saldırılara karşı birlik içinde kalacak ve iç mücadelelerle yolundan çıkmayacaktır. Halkımız işleri rayına koyacak ve yeniden haklarını geri almak ve özgürlüğünü elde etmek için dâvâsına odaklanacaktır” diye konuştu.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin halkının birlik içinde kalacağını ve iç mücadelelere sürüklenmeyeceğini söyledi.

Haniye, televizyonda yaptığı açıklamada, "Bu halk işgale ve saldırılara karşı birlik içinde kalacak ve iç mücadelelerle yolundan çıkmayacaktır. Halkımız, işleri rayına koyacak ve yeniden haklarını geri almak ve özgürlüğünü elde etmek için davasına odaklanacaktır" diye konuştu.

Filistinlileri itidalli olmaya ve silaha başvurmamaya çağıran Haniye, "Tek bir damla Filistinli kanı bizim için değerlidir ve Filistin kanı sadece toprağımızı savunmak için dökülmelidir. Hepimiz aynı gemideyiz" dedi.

Bugünkü ölümlerle, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın erken seçim çağrısında bulunmasından sonra başlayan Filistinliler arasındaki mücadelede hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11'e çıktı.

Bu arada, Haniye aynı açıklamasında, Abbas'ı Mart ayından beri Hamas hükümetini tecrit etmeye katkıda bulunmakla suçladı. Abbas'ın erken seçim çağrısında bulunarak ''siyasi bir bomba attığını'' ifade eden Haniye, Abbas'ın erken seçim planının, anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Haniye, "Hükümete geldiğimizden beri mali ve ekonomik abluka ve siyasi tecritle karşı karşıyayız. Abbas bu 9 ay boyunca tek bir kez bile hükümetle bir araya gelmedi. Çıktığı gezilere tek bir bakanı bile götürmedi. Bu dışlama, hükümeti siyaseten tecritin bir parçasıdır" dedi. Haniye, iktidara geldiklerinde beri 100 karar aldıklarını ancak bunlardan sadece 24'ünün Abbas tarafından onaylandığını kaydetti.

Haniye, parasız ve medya üzerinde denetimi olmayan bir hükümeti ele aldıklarını da belirterek, Hamas'ın 1967'de işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve Filistin devletinin kurulmasına izin vermesi halinde 10 hatta 20 yıllık bir yenilenebilir ateşkesi kabul etmeye hazır olduğunu da bildirdi.

Filistin Başbakanı, konuşmasında ABD'yi de Hamas yönetimindeki Filistin hükümetini devirmeye çalışmakla suçladı. Haniye, ''Bu hükümeti devirmek ve çökmesini sağlamlak için doğrudan bir hüküm vardı ve Amerikalılar bu politikanın arkasında'' dedi.

/ GAZZE

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de birlik mesajı

  Filistin’e İKÖ reçetesi

  Bush'tan ilk itiraf

  Musa’dan Lahud’a destek

  Danimarka’da Kur’ân’a büyük ilgi

  Ek askere Amerikalı komutanlar da soğuk

  Gates ayağının tozuyla Irak’ta

  Zevahiri Filistin seçimlerine karşı çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004