Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’e İKÖ reçetesi

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile Gazze’deki Başbakanlık Ofisi nde görüştü. Haniye ve İhsanoğlu, ortak düzenledikleri basın toplantısında, ateşkesin Filistin’in geleceği için yararlı olacağını dile getirdi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, toplantıda “İlk defa İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri bölgemizi ziyaret ediyor. İhsanoğlu’nun bu ziyaretinden ve İKÖ’nün Filistin sorunları ile yakından ilgilenmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi. Filistin’de imzalanan ateşkese de değinen Haniye, İçişleri Bakanlığı’nın ateşkese uyulmasını takip edeceğini ve Filistin’in tekrar güvenliğe kavuşacağını söyledi. Haniye, “İhsanoğlu önce Cumhurbaşkanı Abbas ile görüştü şimdi de bizimle. Biz ateşkes konusunda anlaştık Kendisine de buradaki durum hakkında bilgi verdik. İKÖ ile ilişkilerimiz her zamanki gibi çok iyi” şeklinde konuştu.

İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da Filistin’1n sorunlarını beraberce hızlı bir şekilde çözmeye çalışacaklarını vurgulayarak, “Bizim Filistin ile ilgili 3 maddelik bir projemiz var. Birincisi Filistin’in güvenliğe kavuşması ve gidişatın netleşmesi. İkincisi bağımsız bir komisyon kurulması ve üçüncüsü Filistin tarafının isteklerinin tespiti ve bizim yapabileceklerimizin belirlenmesi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

/ GAZZE

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de birlik mesajı

  Filistin’e İKÖ reçetesi

  Bush'tan ilk itiraf

  Musa’dan Lahud’a destek

  Danimarka’da Kur’ân’a büyük ilgi

  Ek askere Amerikalı komutanlar da soğuk

  Gates ayağının tozuyla Irak’ta

  Zevahiri Filistin seçimlerine karşı çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004