Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gates ayağının tozuyla Irak’ta

ABD’nin yeni Savunma Bakanı Robert Gates, yemin ederek göreve başladıktan 2 gün sonra Irak’ı ziyaret ediyor. Başşehir Bağdat’a gelen Gates, ziyareti sırasında Amerikalı komutanlarla bir araya gelecek ve “ABD ne kazanıyor ne kaybediyor” dediği savaşı yerinde görecek.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) eski başkanı Robert Gates’in (63) ziyaretinin, Irak’ta şiddetin rekor düzeyde arttığını bildiren yeni Pentagon raporunun ardından yapıldığına dikkat çekildi. ABD Başkanı George Bush’un da yeni yılın başında ABD’nin yeni Irak stratejisini açıklaması bekleniyor.

Amerikan askerleri arasında intihar salgını

Bu arada, Irak’taki Amerikan askerleri arasında intihar oranının 2005’te, bir yıl öncesine göre iki kat arttığı ve savaşın başladığı yıldaki oranı geçtiği bildirildi. Amerikan askeri tıp uzmanlarının açıklamalarına göre, Irak’ta geçen yıl 22 Amerikan askeri kendi canına kıydı. Irak’ta geçen yıl Amerikan askerleri arasındaki intihar oranının yüz binde 19.9, 2004’te yüz binde 10.5 ve ABD’nin Irak’ı işgal ettiği 2003’te ise yüz binde 18.8 olduğu belirtildi.

Öte yandan açıklanan bu rakamların sadece Amerikan ordusunun kara birliklerindeki askerleri kapsadığı ve deniz piyadeleri gibi diğer birimlerdeki askerleri içermediği kaydedildi. Irak’taki Amerikan askerlerinin ruhsal sağlığıyla ilgili çalışmaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Amerikalı Yarbay Kevin Kiley, intihar oranının yıldan yıla değiştiğini ve rakamları yorumlamak için erken olduğunu söyledi.Yarbay Kiley, elde edilen rakamlarla askerlerin durumuna ilişkin bir bağlantı da kurmadıklarını belirtirken, askerler arasındaki intihar oranının aynı yaş ve cinsiyetteki siviller arasındaki orandan daha az olduğu ifadesini de kullandı.

/ BAĞDAT

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de birlik mesajı

  Filistin’e İKÖ reçetesi

  Bush'tan ilk itiraf

  Musa’dan Lahud’a destek

  Danimarka’da Kur’ân’a büyük ilgi

  Ek askere Amerikalı komutanlar da soğuk

  Gates ayağının tozuyla Irak’ta

  Zevahiri Filistin seçimlerine karşı çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004