Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Desteğimiz demokrasiye

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ülkenin tüm problemlerinin demokrasi çerçevesinde çözülmesi gerektiğine inandığını ve demokrasiden başka kullanılacak alternatifin bulunmadığını vurgulayarak, siyasetin, hayat tarzlarına müdahale eden değil, hayat tarzlarına müdahale edenlere müdahale eden bir konumda olması gerektiğini dile getirdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,’’İktidarı çok fazla desteklediğimiz yönünde eleştiriler yapılıyor. Biz iktidara değil, demokrasiye destek veriyoruz’’ dedi.

Malatyalı İş adamları Derneğince (MİAD) Merter’deki The Green Park Otel’de düzenlenen ‘’Ekonomi ve Siyasette Türkiye İçin Katılımcı Çözümler’’ konulu panelde konuşan Ağar,’’2002 öncesinin bugün varisi olmayan millet iradesi biçimini yeni baştan teste tabi tutacak bir genel seçimin faydalı olacağını düşünüyorum’’ dedi.

Ağar, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tüm sorunları çözebilecek güçte olduğunu ve sorunların çözümü için güçlü bir ekonomi ile güçlü bir Silahlı Kuvvetlerin şart olduğunu kaydetti. Ağar, Türkiye’nin artık iç çatışmalardan kurtulması gerektiğini ifade ederek, ‘’Dış politikada daha etkin olmak için Türkiye iç sorunlarını çözmek zorundadır. Dağ başında silahla dolaşanların dış politikamızı tıkamasına izin verilmemelidir. Bu ülkeye tetik çeken elleri tetik çekemez hale getirmek siyasetin işidir. O elleri silah yerine bilgisayara, meslek liselerine çekmek siyasetin görevidir’’ diye konuştu. Ülkenin tüm sorunlarını demokrasi çerçevesinde çözmesi gerektiğine inandığını ve demokrasiden başka kullanılacak alternatifin de bulunmadığını vurgulayan Ağar, siyasetin, hayat tarzlarına müdahale eden değil, hayat tarzlarına müdahale edenlere müdahale eden bir konumda olması gerektiğini dile getirdi.

Ağar, AB konusundaki vizyonlarında da bir değişiklik olmadığını belirterek, Türkiye’nin bu yolu terk etmesinin doğru bir tarafının bulunmadığını, ülkenin bu yolda bugün bazı sorunlar yaşadığının bir gerçek olduğunu, ancak bunların aşılabileceğini kaydetti.

Ağar, bir soru üzerine de, ‘’İktidarı çok fazla desteklediğimiz yönünde eleştiriler yapılıyor. Biz iktidara değil, demokrasiye destek veriyoruz. Ben demokrasi dışı yapılan baskılara karşı iktidarı desteklemekle aslında milletin yanında oluyorum. Türkiye demokrasi ve hukuktan vazgeçemez’’ şeklinde konuştu. Demokrasi zemininden başka bir zemini kabul edemeyiz Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde parti olarak tavırlarının ne yönde olacağına ilişkin bir soruya, şu cevabı verdi: ’’Görelim bakalım öyle bir niyeti var mı, yok mu? Tavrımızın ne olduğunu o zaman söyleriz. Ama söyleyeceğim şu var; Cumhurbaşkanlığı makamı bir güven makamıdır. Toplumun yarısından fazlasının desteğini, güvenini ardında taşıması lazım gelen bir makamdır. Bugünkü meclis çoğunluğuyla ortaya koyacağınız bir seçimin, şekli itibariyle, hukuki şekli bakımından tenkit edilecek yanı bulunmayabilir, ama ‘hukukta şekle uygun olanın vicdani açıdan bir karşılığı var mı, siyaset açısından bir karşılığı var mı?’ diye de sormak lazım. Siyaseti inatların çarpışması halinde takdim etmenin kimseye yararı olmadığını düşünüyorum. Buna rağmen meseleye temel bakış açımız, demokrasi zemininden başka bir zemini kabul edemeyeceğimizi bir kez daha söyleyeyim. Demokrasi dışında hiçbir zemini kabul etmemiz söz konusu değildir. Daha gerçekçi bir tavırla, 2002 öncesinin bugün varisi olmayan millet iradesi biçimini yeni baştan bir teste tabi tutacak bir genel seçimin ben şahsen faydalı olacağını düşünüyorum. Ekonomi açısından da bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. 2007’yi bir kayıp yıl olarak tarihe geçirmektense, erken olmasa da bir genel seçim yapmak suretiyle ve seçimden bugünkü iktidar partisi başarılı çıkarsa, bu konuda ortaya koyacağı tercihe hiç kimsenin de bir şey deme imkanı olmaz. İş, demokrasi kurallarıyla çözülecektir. Demokrasinin kuralları işleyecektir.’’

/ İSTANBUL

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Desteğimiz demokrasiye

  Askerî dâvâya yayın yasağı konuldu

  CHP’nin yüzkarası

  Olayın tesettürle ilgisi yok

  Erdoğan: ABD için takvim zamanı geldi

  Musevi bakan: Erdoğan’la ihtilâflarımız önemli değil

  Kuraklık kapıda

  Gebze’nin imdadına İSKİ yetişti

  İzmit için DSİ çözümü

  Saakaşvili: Türkiye Gürcistan’ın dışarıya açılan penceresi

  Terör, insanlık suçudur

  AKP'li Tunç:“Niyet okumayı bırakın”

  Yakış: Kıbrıs görünüşteki bahane

  Tapu Kanununda değişiklik teklifi TBMM’de

  Aksu: MERNİS, dimdik ayakta duruyor

  Yılmaz, hakaret dâvâsında beraat etti

  Mumcu: Sine-i millet tartışmaları aldatıcı

  Hollanda, icazet töreni ile tanıştı

  Dünya ısınıyor, iklim değişiyor

  Camide ayakkabı hırsızlığına kameralı tedbir

  Kurbanlıklarda TSE standardı

  Filistinli öğrenciler için bir damla da sen ol

  TCDD’den bayram için ek sefer


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004