Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Deride THK tekeli sürüyor

Deri toplama konusunda THK’nın tekeli bu yıl da devam ediyor. “Yardım Toplama Kanunu” ve “Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu” gereğince kurban derisi, fitre ve zekât toplama tekeli THK’nın elinde bulunuyor.

Türk Hava Kurumu (THK) kurban derisi, fitre ve zekat toplama görevinin, 5 kurum adına kendisinde olduğunu iddia ediyor. Vatandaşlar ise laik bir ülkede insanların ibadetlerini özgürce yapabilmesi gerektiğini belirterek, THK’nın kurban derisi, fitre ve zekât toplamasını eleştirdiler. Vatandaşlar, “THK’nın yaptığı laikliğe uyar mı?” diye soruyor. THK yetkilileri ise, THK’nın derilerden elde edilen geliri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Kızılay, Türk Diyanet Vakfı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile paylaştığını belirterek kendilerini savunuyor.

THK yetkilileri, ‘’2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu’’ ve ‘’3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’’ ile bu kanunların uygulama esaslarını belirleyen ‘’Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik’’ esasları gereğince kurban derisi, fitre ve zekât toplama görevi, 5 kurum adına THK ‘da olduğunu savunuyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, THK'nın, topladığı kurban derisinden elde ettiği gelirin yüzde 40’ını kendisi, yüzde 50’sini SDYV’ye, yüzde 4’ünü Kızılay’a, yüzde 3’ünü Türk Diyanet Vakfına, yüzde 3’ünü SHÇEK’e ver-mesi gerekiyor. THK geçen yıl 1 milyon 310 bin 356, 2005’te 1 milyon 223 bin 147, 2004’te ise 1 milyon 98 bin 766 adet kurban derisi topladı. Bu kapsamda geçen yıl SDYV’ye 9 milyon 307 bin 247 YTL, Kızılay’a 744 bin 322 YTL, SHÇEK’e ve Türk Diyanet Vakfına ise 558 bin 242’şer YTL dağıtıldı. Ancak kendisinin ne kadar para aldığını açıklamadı.

/ ANKARA

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Deride THK tekeli sürüyor

  Elimiz zayıflatıldı

  Gül: Reform süreci devam edecek

  AB fırsatını 70’lerde kaçırdık

  Türkiye’ye kapıları kapatamayız

  Erdoğan: Cezayı millet verir

  Ağar: Başörtülüyü kimse hakir göremez

  Yargıtay’a çifte standart suçlaması

  Menemen tahrikine dikkat

  Akdağ, vatandaşları uyardı

  “Kolon Operasyonu”nda 52 gözaltı

  22 Türk hacı adayı vefat etti

  Ebeveynler internetin tehlikelerinden habersiz

  Hafik Gölü buz tuttu

  Erciyes kara hasret

  Minik gözler yolda kalmasın

  Okulda şiddet artıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004