Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Cezayı millet verir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Eğer biz bir yanlış yapıyorsak bize cezayı verecek olan millettir. Milletin dışında hiçbir kurumun buna da tevessül etmemesi gerekir’’ dedi.

Erdoğan, ATV’de canlı yayınlanan ‘’Teke Tek’’ programında Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, rejim tartışmaları hatırlatılarak, atamalarda eşinin başı örtülü, dini yönleri kuvvetli kişilerin seçilmesinin rahatsızlığa sebep olup olmadığı sorusu üzerine, herhangi bir kurumun başına getirilen kişide aranan şartların belli olduğunu, ilgili bakanın teklifi, Başbakan ve ardından Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını hatırlattı.‘’Ama ben bir bürokratın eşinin başıyla uğraşılmasını bir defa medenî bir çıkış olarak bulmuyorum, bunu gayri medeni buluyorum’’ diyen Erdoğan, din ve vicdan hürriyetinin Anayasal bir hak olarak yer aldığı bir ülkede evine elemanlar göndermek suretiyle eşinin başı örtülü mü, açık mı? Kimlerin bu eve geldiğine varınca kadar araştırılmasının ayıp olduğunu kaydetti. Erdoğan, kendisine ‘’Sizin yaptığınız atamaların tamamı imam hatipli’’ denildiğini, müsteşar, genel müdür, daire başkanı seviyesinde atamaları çıkardığını, 857 kadar atama yaptıklarını, bunların içinde imam hatip menşeli 52 atama bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Eğer biz bir yanlış yapıyorsak bize cezayı verecek olan millettir. Milletin dışında hiçbir kurumun buna da tevessül etmemesi gerekir. Biz seçimle geldik. Götürecekse halkım götürür, biz ona saygı duyarız. Demokrasi de budur zaten’’ diye konuştu. Durumdan vazife çıkararak kendisine böyle bir yetki ihdas edenlerin sine-i millet dediklerini ve telaş içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, hükümetin ülkede güven ve istikrarı sağladığını kaydetti. Bütün parametrelerin olumlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, sandıktan halkın AKP iktidarına ‘’devam’’ diyeceğine inandığını belirtti.

/ ANKARA

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Deride THK tekeli sürüyor

  Elimiz zayıflatıldı

  Gül: Reform süreci devam edecek

  AB fırsatını 70’lerde kaçırdık

  Türkiye’ye kapıları kapatamayız

  Erdoğan: Cezayı millet verir

  Ağar: Başörtülüyü kimse hakir göremez

  Yargıtay’a çifte standart suçlaması

  Menemen tahrikine dikkat

  Akdağ, vatandaşları uyardı

  “Kolon Operasyonu”nda 52 gözaltı

  22 Türk hacı adayı vefat etti

  Ebeveynler internetin tehlikelerinden habersiz

  Hafik Gölü buz tuttu

  Erciyes kara hasret

  Minik gözler yolda kalmasın

  Okulda şiddet artıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004