Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Reform süreci devam edecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefine bağlı olduğunu belirterek, reform sürecinin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi. Abdullah Gül, “Biz noksanlarımızın farkındayız. Önemli olan budur” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin reform sürecini karalı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Gül, “Biz noksanlarımızın farkındayız. Önemli olan budur” dedi.

Türkiye’nin izlediği reform sürecinde AB’ye uyum hedefinin de payının bulunduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

“AB’nin ayrı bir heyecan ve dinamo olduğunu da büyük bir açıklıkla ifade etmek istiyorum. Maalesef kendi gücümüzle yılladır yapamadığımız birçok şeyi, bu ortam içinde yaptığımızı görüyoruz. Ne zaman bu konuları konuşsak, içimde bir burukluk hissederim. Keşke bu reformları AB bağı olmadan siyasetçilerimizin kendi iradesiyle meclisimizin kendi önderliğiyle ve hükümetlerimizin kendi kararlılığıyla çok daha önce başarabilmiş olsaydık. Bugün bir realite vardır, ne yazık ki bunları yapamadık.”

Burada hiçbir alınganlığa sebep olmadığını ifade eden Gül, herkesin birbirine yardımcı olacağını belirterek, “Madem ki Türkiye’nin 50 yıllık bir devlet politikasıdır, partiler üstü bir politikadır, dolayısıyla nereden faydalanabiliyorsak orayla ilişki içinde olmamız da hiçbir sorun olmaması gerekir” diye konuştu. AB’nin önemli bir yol ayrımında olduğunu belirten Gül, AB’de hissedilen en temel sorunların başında vizyon eksikliğinin geldiğini belirtti. Gül, bu eksikliğin AB’nin öteden beri sahip olduğu yumuşak güç faktörünü önemli ölçüde zayıflattığını ifade ederek, “AB kendi gücünün farkında olmayacak kadar kafa karışıklığı içinde. Ama bunun konjonktürel olduğuna ve geçeceğine inanıyorum” dedi. AB’nin Türkiye’ye sergilediği yanlışlığı artık sadece Türkiye’nin dile getirmediğini belirten Gül, Avrupa’da yayımlanan gazete ve dergilerin bu konunun güçlü öz eleştiri olarak tartışıldığını, bu konuda Avrupa içinden güçlü cevaplar verildiğini söyledi.

“Biz tam üyelik hedefimize bağlıyız. Reform sürecimiz aynen devam edecek” diyen Gül, “Resmen açılsalar da açılmasalar da tüm fasılları kapatmaya yeterli adımları kendi başımıza gerçekleştirebiliriz. Ne zaman ki AB zihin bulanıklığını atlatır, Türkiye’nin sağlayacağı yararların farkına varır, o zaman biz de bunları resmen sonuçlandıracak düzeyde oluruz. Önemli olan, bugünkü konjönktür değiştiğinde Türkiye’nin yerinde sayıyor olmamasıdır. Baktıklarında farkı bir Türkiye’yi, göz kamaştırır bir Türkiye’yi görmeleridir.”

/ ANKARA

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Deride THK tekeli sürüyor

  Elimiz zayıflatıldı

  Gül: Reform süreci devam edecek

  AB fırsatını 70’lerde kaçırdık

  Türkiye’ye kapıları kapatamayız

  Erdoğan: Cezayı millet verir

  Ağar: Başörtülüyü kimse hakir göremez

  Yargıtay’a çifte standart suçlaması

  Menemen tahrikine dikkat

  Akdağ, vatandaşları uyardı

  “Kolon Operasyonu”nda 52 gözaltı

  22 Türk hacı adayı vefat etti

  Ebeveynler internetin tehlikelerinden habersiz

  Hafik Gölü buz tuttu

  Erciyes kara hasret

  Minik gözler yolda kalmasın

  Okulda şiddet artıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004