Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Bebek çiftliği mi?

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi, Arnavut ve Rus mafyasının Yunanistan’ın başşehri Atina’da kurduğu “bebek çiftliklerinde’’, genç kızların doğurduğu bebeklerin İngiltere’de 20.000 sterline satıldığını öne sürdü.

Daily Mail gazetesi, ‘’bebek çiftliklerinde’’ doğum yapacak genç kızların özenle seçildiğini iddia ederek, mavi gözlü bebeklerin revaçta olduğunu savundu.

Bu ‘’çiftliklerde’’ özel hazırlanmış doğumhaneler ve eğitimli ebeler bulunduğu iddiasına yer veren gazete, ‘’anlatılanlar Hitler Almanyasını anımsatabilir, ama bu bugünün sanayi dallarından biri haline geldi’’ diye yazdı. Çocuğu olmayan İngiliz ve diğer Batılı kadınların, bu ‘’sanayi dalının’’ en iyi müşterileri olduğunu öne süren Mail, ABD’den de alıcıları olan bu ‘’çiftliklerin’’ büyük paralar kazandırdığını savundu.

Atina’da bu tür işletmelerin her geçen gün arttığını, kadınlarınsa daha ziyade Bulgar ve Romen çingenelerinden seçildiğini iddia eden Mail, şunları yazdı: ‘’Romanya ve Bulgaristan’ın gelecek ay AB’ye üye olmaları ve bu ülkelerin vatandaşlarına kapıların açılmasından sonra, bu tür bebek çiftliklerinin İngiltere’de de kurulması ihtimali var.’’

/ LONDRA

24.12.2006


 

Lübnan’da siyasî kriz çözülemiyor

Lübnan’daki siyasî krizi çözmek için bu ülkede temaslarda bulunan Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, bir sonuca ulaşamadıklarını, ancak çabaların süreceğini söyledi.

Fuad Sinyora başkanlığındaki hükümet ve Hizbullah yetkilileriyle Lübnan’ın başşehri Beyrut’ta temaslarda bulunan Musa, Lübnanlı liderleri krizi daha da derinleştirmemeleri konusunda uyardı. Musa, Lübnan’daki krizin tarafların birbirleriyle iletişim kurmamaları nedeniyle karmaşık hal aldığını ifade etti.

/ BEYRUT

24.12.2006


 

İngiliz Başpiskopos’tan itiraf: Hükümetin Irak politikası Hıristiyanları da tehlikeye atıyor

İngiliz Anglikan Kilisesinin lideri, Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan Williams, hükümeti Irak’ta yanlış politikalar uygulamak ve böylece Orta Doğu’da yaşayan Hristiyanları tehlikeye atmakla suçladı.

Dr. Williams ziyaret için gittiği İsrail’den Times gazetesine yazdığı mektupta, hükümetin uygulamaları yüzünden bölgedeki Hristiyanların “haçlıların saldırısına destek veren bir grup” olarak görüleceklerini belirterek, bu uyarıların uzun zamandır yapıldığını, ancak hükümet tarafından dikkate alınmadığını kaydetti.

Irak’taki Hristiyan nüfusun giderek azaldığına dikkat çeken Williams, hükümetin bölgedeki Hristiyan azınlıkları korumak için bir stratejiye sahip olmadığını bildirdi. Irak’tan her gün sayıları binlerle ifade edilebilecek Hristiyan’ın göçe zorlandığını belirten Williams, göç etmek zorunda kalanlar arasında bölgedeki Hristiyan toplumun etkili liderlerinin bulunduğunu da savundu. Hristiyanların bir zamanlar Müslümanlarla birlikte yaşadıkları Orta Doğu’dan göçünün “Doğu-Batı ve İslâm’ın diğer inançlarla birlikte var olamayacağı yolundaki miti” güçlendireceği uyarısında da bulunan Williams, bölgeden göç eden Hristiyanların Orta Doğu’daki Müslüman hükümetler tarafından herhangi bir baskı veya zulme tabi tutulmadıklarının da altını çizdi.

/ LONDRA

24.12.2006


 

Sudan, Darfur paketini kabul etti

Sudan hükümeti, Birleşmiş Milletlerin (BM), Darfur paketini kabul ettiğini açıkladı.

Hükümetin, BM paketini kabul ettiğini açıklayan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sadık el Magli, paket içinde bulunan BM- Afrika Birliği ortak barış gücüne katılacak asker sayısının “barış gücü komutanı ve kuracağı komite” tarafından belirleneceğini söyledi. Sözcü, “Gücün komutanlığının tamamen Afrika Birliği’nden gelen komutanlardan oluşacağını vurgulamak zorundayız” dedi.

/ HARTUM

24.12.2006


 

Üst düzey Taliban lideri öldürüldü

ABD ordusu, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin ve Taliban lideri Molla Ömer’e yakın olduğu belirtilen bir Taliban ordu komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

ABD ordusunun açıklamasında, Molla Aktar Muhammed Osmani’nin, Pakistan sınırı yakınında, bu hafta yapılan hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi. Osmani’nin Helmand bölgesinde aracıyla seyahat ederken öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, Taliban komutanının yola yerleştirilen bombalar, intihar saldırıları ve adam kaçırmalar dahil, ‘’terörist operasyonlarda merkezi rol üstlendiği’’ vurgulandı.

/ KABİL

24.12.2006


 

Irak’ta çatışmalar devam ediyor

Irak’ın genellikle sakin olan Samava şehrinde, güvenlik güçleriyle Şiî lideri Mukteda el-Sadr’a bağlı milisler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Polis kaynakları, çatışmaların Sadr yandaşlarının, arkadaşlarının sürekli olarak polis tarafından gözaltına alınmasını protesto ettiği sırada başladığını belirtti. Ölenlerden 4’ünün polis olduğu kaydedildi. Şehirde sokağa çıkma yasağı ilân edildi.

/ SAMAVA

24.12.2006


 

BM’nin İran karar tasarısı bugüne kaldı

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Katar Büyükelçisi Nasır Abdülaziz El-Nasır, İran’ın nükleer programıyla ilgili BM karar tasarısının resmî olarak görüşülüp oylanmasının, bugüne kaldığını bildirdi.

El Nasır, karar tasarısı metninde bazı değişikliklerin öngörüldüğünü belirterek, Konseyin beş daimî üyesi arasındaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bu arada, Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitaly Churkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Konseyin beş daimî üyesi ile Almanya arasındaki görüşmelerin henüz sonuca ulaşmadığını söyledi. Hazırlanan metnin, İran’ın “uranyum zenginleştirme, yeniden işleme, ağır su reaktörleri ve nükleer silâh sevkiyat sistemlerinin geliştirilmesi faaliyetleriyle’’ sınırlı kalması gerektiğini söyleyen Churkin, mevcut metnin bunun ötesinde yaptırımlar öngördüğünü belirtti.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004