Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Medenî toplumda asker siyasete karışmaz

Gazi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, medeniyet kelimesinin Arapça bir kelime olduğunu ve aslının Medine şehrinden geldiğini ifade ederek, “Medenî olmak demek, kelimenin orijini ve tarihsel kullanımı içinde sivil olmak demek. Medenî bir toplum, askerlerin siyasî düzene müdahale etmediği, ülkenin sosyal ve siyasal düzenine müdahale etmediği bir toplum demektir. Anayasadaki muasır medeniyet düzeni lâfını da böyle anlamak lâzım” diye konuştu.


Huzur ve güvenliğin şartı eşitlik ve adalet

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı bir yazıdan dolayı verilen ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesince ona

Kâbe İmamı: Bizi İslâm birleştirdi

Kâbe'nin imamlarından Salih El Talip, Türk hacı adaylarıyla birlikte olmaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi. El Talip, “Bizi İslam birliği biraraya g


  AKP'li Yazıcı: Devrim yaptık, kıskanıyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Türkiye’de devrim yaptık. Bizi kıskanıyorlar” dedi. Yazıcı, şöyle konuştu: “Bizim siyasî anlayışımızda çatışma yok, rekabet var. Gerginlik yok, diyalog var. Kutuplaşmak yok, katlanmak var. Biz Türk siyasetine bunları sağladık.”


  Cumhurbaşkanını seçmek Meclis'in işi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmaların “iç siyasî çekişmelere” alet edildiğini belirterek, “TBMM kanun koymaya, bütçe yapmaya ne kadar yetkili ise, Cumhurbaşkanı seçmeye de o kadar yetkilidir” dedi.


  Baykal: Erdoğan Anayasa’nın arkasına saklanıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yapmak istediği ve yapacaklarını saklayabilmek için anayasa maddeleri arkasına saklandığını” savunarak, asıl önemli olanın, Başbakan’ın cumhurbaşkanı olma kararını açıkça ilân edememesi olduğunu söyledi.


  Gül: 2007 yılı kayıp yıl olmayacak

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “2007 yılının kayıp bir yıl olmayacağını” belirterek, “gelecek dönemde tek başına iktidar olacaklarına inandıklarını” kaydetti.


  Steinmeier: AB’nin Türkiye ile yakınlaşması menfaatimize

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB’nin tam üyelik perspektifi sunarak Türkiye ile yakınlaşmaya devam etmesinin kendi menfaatlerine olduğunu söyledi.


  AKP, “Küresel Isınma”ya karşı harekete geçti

AKP, tüm dünyayı tehdit eden ‘küresel ısınma’ya karşı harekete geçti. AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve bir grup milletvekili Meclis’te ‘küresel ısınma’ ile ilgili bir araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.


  Kurbanları strese sokmayın

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zehra Ayhan, Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvandan yüksek kalitede et almak için kurbanlığın iyi dinlendirilmesi ve stresten uzak tutulması gerektiğini belirtti.


  İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda 190 gözaltı

İstanbul’un 21 ilçesinde 73 ayrı adrese düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 5’i yabancı uyruklu 190 kişinin yakalandığı açıklandı.


  TBMM'ye 10 memur alınacak

TBMM Genel Sekreterliği Teşkilatı’nda çalıştırılmak üzere 10 memur alınacak. Sınav, Türkiye Büyük millet Meclisi Memurluklarına Atanacaklar İçin Özel Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre 29-30 Ocak 2007 tarihlerinde yapılacak.


  Ankara’nın 200 günlük suyu kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu anda Ankara’nın kullanılabilir su rezervinin 191 milyon metreküp olduğunu belirterek, “Bu da yaklaşık olarak Ankara’nın 200 günlük suyu var demek’’ dedi.


  Öğrenciye ‘not’ yerine ‘puan’

Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Değişikliğire göre ‘’not’ yerine ‘’puan’’ sistemine geçilecek.


  Özgürlük, hemen şimdi

Dün Ankara Abdi İpekçi Parkında bir araya gelen ‘Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’ temsilcileri, başörtüsüne özgürlük çağrısı yaptı.


  Ayakkabı boyacısı erozyon direniyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde yalnız yaşayan bir ayakkabı boyacısı, 10 yıldır kazandığı parayla fidan alıp dikerek, erozyon ve çölleşmeye karşı örnek olacak boyutta mücadele veriyor.


  Gripten 62 milyon ölüm olabilir

Tıp uzmanları küresel bir grip salgınının 62 milyon kişinin hayatına mal olabileceği uyarısında bulundu. H5N1’in yeni bir salgını tetiklemesinden korkuluyor. Şimdiye dek görülen grip salgınlarının en büyüğü olan 1918’deki salgında 50 milyon kişinin öldüğü tahmin ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004