Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Caner'in büyük başarısı

Rusya'nın en zengin kulübü CSKA Moskova takımı ile bu hafta sözleşme imzalayacak olan Vestel Manisa'nın 18 yaşındaki futbolcusu Caner Erkin Türkiye'nin gururu oldu.. F.Bahçe'nin altyapısından geri çevrilen, kapı kapı dolaştıktan sonra Vestel Manisa'da kendini gösterme imkanını bulan Caner, 17 Yaş Milli Takımında oynadığı başarılı futboluyla yıldızı parladı..

Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile sözleşme imzalamak üzere bu hafta içerisinde Rusya'ya gideceği öğrenilen Vestel Manisaspor'un 18 yaşındaki futbolcusu Caner Erkin'in, memleketi Edremit'te de bir heyecan hakim. Genç futbolcunun emekli öğretmen babası Celalettin Erkin, "CSKA Moskova ile anlaşması bizim kadar Edremit'in de gururu oldu" dedi. Genç Milli Takım kadrosunda oynayan Vestel Manisasporlu Caner Erkin, başarılı futboluyla dünya devlerinin gözdesi haline geldi. PSV, Milan ve Bayern Münih gibi takımlar 17 yaşında 14 kez milli forma giyen Caner'in peşinde koşarken, genç yıldızın Balıkesir'in Edremit ilçesinde oturan ailesi de mutluluktan uçuyor. Koyu Fenerbahçeli olan Erkin ailesi, oğullarının bir Avrupa takımında oynamasından gurur duyduklarını belirttiler.

EDREMİT'İN GURURU OLDU

Baba Celalettin Erkin, "Oğlumu dünyaca ünlü olan bir CSKA Moskova futbol kulübünün istemesi bizleri çok mutlu etti. Basın mensupları sürekli oğlumun peşinde, yalnız şuan kimse ile görüşmeyi düşünmüyor. Kendisi İstanbul'da ve sanırım bu hafta içerisinde Moskova'ya gidecek. Caner, bizim gurumuz olduğu gibi Edremit'in de gururu oldu"diye konuştu.

F.BAHÇE'DEN GERİ DÖNDÜ

Baba Erkin, oğlunun küçüklüğünden beri futbola büyük bir ilgisinin olduğunu belirterek, şunları anlattı: "Çok yetenekli olduğunu gördüğüm için Caner'i aldım kapı kapı dolaştım. İlk olarak Fenerbahçe kulübüne götürdüm. Fenerbahçe'nin altyapısında 4- 5 gün kaldı. Fakat kendilerine hazır futbolcu gerektiği için geri gönderdiler. Bunun ardından İzmir'e Altay'ın seçmelerine götürdüm. Altay Kulübü kalacak bir yer temin edemediği için oğlum orada da kalamadı. Daha sonra aklıma Vestel Manisaspor geldi. Gittim Manisa'da hocalar ile görüştüm. Oğlumu anlattım. Ve sonunda Vestel Manisaspor sahip çıktı."

MİLLİ OLDU, YILDIZI PARLADI

İki yıl Vestel Manisapor'un altyapısında oynayan Caner'in yıldızı 3 ve 4. yıllarda parladı. Geçen yıl İkinci Lig A Kategorisi'nde birkaç maçta yer alan Caner, aynı sene 17 Yaşaltı Milli Takımı'na çağrıldı. Türkiye'deki gurup maçlarında forma giyen, daha sonra İtalya'ya Avrupa Şampiyonası'na giden Caner, Avrupa şampiyonluğu maçlarında ilk 11'de oynayarak 17 Yaşaltı Türk Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu. Caner, şu anda Avrupa şampiyonu olarak Dünya Kupası maçları için Peru'da bulunan Türkiye 17 Yaşaltı Milli Takımı'nda top koşturuyor.

25.12.2006


 

Brezilya basını: Alex F.Bahçe'yi bırakıyor

Fenerbahçe'nin, Brezilyalı oyuncusu Alex de Souza, ülkesi Brezilya'da basına yaptığı açıklamalarda takımdan ayrılabileceğinin sinyalini verdi. Sarı lacivertli kulüple olan sözleşmesinin 2007 yılının Temmuz ayında dolacağına işaret eden yıldız futbolcu, sözleşme yenileyip yenilememe konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Alex, Fenerbahçe yönetiminin kendisi ile devam etmekten yana olduğunu ve önüne iki yıllık sözleşme uzatma teklifi getirdiklerine dikkat çekerek, "Onlardan düşünme süresi istedim, henüz kesin kararımı vermedim" dedi.

Gönlünün Brezilya'ya geri dönmekten yana olduğunu da belirten ünlü sol ayak, bunun zamanını gelişmelerin belirleyeceğini kaydetti. Brezilya'ya dönmesi halinde eski takımı Coritiba'da forma giymek istediğini de dile getiren Alex, bu konuyu yöneticilerle konuştuğunu ve önümüzdeki günlerde ilginç gelişmelerin yaşanabileceğini belirtti.

Coritiba'da çıkan Coxa gazetesi, "Alex, Temmuz ayında geri dönüyor" başlığını atarak, bu futbolcunun Türkiye'deki günlerinin sayılı olduğunu yazdı. Bu arada Fenerbahçe Yönetimi ise bu açıklamaların ardından Alex de Souza ile temasa geçerek Brezilya basınında yer alan haberlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Yönetimin Alex'in Türkiye'ye döndükten sonra tekrar dinleneceği belirtildi.

25.12.2006


 

Özak: Siyasetçi futbola müdahale etmemeli

Bayındırlık ve İskan Bakanı, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağanüstü genel kurula götürülmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, siyasetçilerin futbola müdahale etmek istemeyeceğini belirterek, kulüplerin bu konuda en sağlıklı kararı kendilerinin alacaklarına inandığını söyledi.

Bakanı Faruk Nafiz Özak, gazetecilerin TFF'nin olağanüstü genel kurula götürülmesi tartışmalarıyla ilgili olarak sorularını cevapladı. Bakan Özak, Türk Futbolu'nda bir arayışın olduğunu ifade ederek, "Bakan Şahin ve Haluk Ulusoy'un açıklamalarını gazetelerden takip ediyorum. Bir arayış var. Belki bir genel kurul olacak. Futbol kulüplerimizin federasonudur. Bu yüzden, futbol kulüplerimiz en sağlıklı kararı vereceklerdir diye düşünüyorum" diye konuştu.

TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un hakkında açılan davalarla ilgili bir sonuca ulaşılmadığını belirten Bakan Özak, ortada bir delil olmadan kimse hakkında konuşulmaması gerektiğini kaydetti. Siyasetçilerin futbola müdahale etmek istemeyeceklerinin altını çizen Bakan Özak, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın da gerekli açıklamaları yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir siyasetçi futbola müdahale etmek istemez. Sayın Başbakanımız bu konulara bizim girmememiz gerektiğini söyledi. Sayın Başbakan, bir sporsever, bir futbolsever olarak, Türk Futbolu'nun yukarılara çıkmasını ve çıtayı yükseltmek istiyor."

25.12.2006


 

G.Saray 6 yılda 41 yabancıyı kadrosuna kattı

Galatasaray, 2000 yılından bugüne tam bir yabancı futbolcu değirmeni oldu. Sarı - kırmızılı kulüpte, 2000 yılından bu sezonki kadrosuna kadar tam 35 yabancı futbolcu takımda yer aldıktan sonra ayrıldı.

Bu sezon kadrosunda 6 yabancı bulunduran Galatasaray'ın 2000 yılından bugüne formasını giyen yabancı futbolcu sayısı böylece 41'i buluyor. Galatasaray, buna göre her sezon yaklaşık ortalama 6 yabancı oyuncuyla yollarını ayırmış oldu.

Sarı - kırmızılı takımın 2000 yılından itibaren geçen 6 sezonda bazı futbolcular hemen hemen hiç forma giymezken, bazı futbolcular ise oynadıkları futbolla taraftarın gözdesi oldu. Galatasaray, bu dönemde yabancı futbolcuları kadrosuna dahil etmek için milyon dolarları harcarken, kulüpten ayrılan hemen hemen tüm futbolcular Galatasaray'ı zarara soktu. Galatasaray'dan ayrılan yabancıların bir kısmı sönüp giderken bazıları ise oynadıkları futbol ile isimlerini dünyaya duyurmayı başardı.

Galataray'da efsane haline gelen Hagi, Popescu, Taffarel gibi futbolcular 2000'li yılların başında Galatasaray'dan ayrılırken, Sarı - kırmızılı kulüp bu oyuncuların yerini bir türlü dolduramadı. Galatasaray'dan geçtiğimiz sezon ayrılan Franck Ribery, 2006 Dünya Kupası'nda final oynayan Fransa Milli Takımı'nda oynadığı futbolla tüm otoritelerin beğenisini kazanırken, Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesine girdi. Galatasaray'a Avrupa Gol Kralı olarak gelen Mario Jardel ise Sarı - kırmızılı kulüpten ayrıldıktan sonra gittiği hiçbir kulüpte dikiş tutturamadı.

25.12.2006


 

Demirören: Tigana özür dileyecek

Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören'in Tigana'nın durumunu görüşmek için yönetim kurulunu topladığı ortaya çıktı. Toplantıda Tigana'nın dönüşünde "özür dilemesi" görüş birliğine varıldığı belirtiliyor.

Yayıncı kuruluş Ligtv'nin haberine göre toplantıda Demirören'in Tigana'nın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarını hatırlattığı ve "Ne yapmak istediğini ben de anlamadım.Gitmek için mi yapıyor onu da bilmiyorum.Ancak yeni gelecek hoca eğer Türkiye'yi tanımıyorsa başarılı olamaz. Şu anda yapılacak kan değişikliği başarı getirmeyebilir. Tigana istifa ederse kalması için ısrarcı olmayalım. Ama istifa etmezse sezon sonuna kadar teknik direktör değiştirmeyelim" dediği öğrenildi.

Toplantıda her yöneticinin fikrini bildirdiği; ardından da "Tatilden döndüğünde kendisiyle görüşelim. Ortak bir basın toplantısı düzenleyelim. Özür dilemeli" görüşünde birleşme sağlandığı bildirildi. Tigana, 20 maçtır futbolcuların maç başı paralarının ödenmediğini, bu nedenle de Brezilyalılar'ın İstanbul'a dönmeyi düşünmediklerini ileri sürmüştü.

25.12.2006


 

Trabzonspor Antalya'da

Trabzonspor, ikinci yarı hazırlıkları için Antalya'ya gitti. Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a hareket eden BordoMavili takım, buradan aktarmalı uçakla 13 günlük kamp için Antalya'ya geçti.

Kafile başkanlığını Trabzonspor Profesyonel Şube Sorumluluğu görevine yeni getirilen Nemci Perekli'nin yaptığı seyahatte, Trabzon'dan Hüseyin, Hasan, Murat Ocak, Ufukhan, Cem Demir, Feridun ve Tolga yer aldı. Teknik Direktör Ziya Doğan ve bazı futbolcuların takıma İstanbul'da katılacağı belirtilirken, kalan futbolcular ise takıma Antalya'da dahil olacak.

25.12.2006


 

Menajerliğe Necmi Perekli getirildi

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, kulüpte profesyonel futbol şubesi menajerliği görevine, Necmi Perekli'nin getirilmesini kararlaştırdı.

Bordomavili kulübün internet sitesinde kulübün basın sözcüsü Zeyyat Kafkas tarafından yapılan açıklamada, kulüpte daha önce de görev alan Necmi Perekli'nin, bundan böyle profesyonel futbol şubesinin menajeri olarak çalışacağını bildirdi.

25.12.2006


 

Mehmet'in 3'lüğü işi bitirdi

NBA'deki temsilcimiz Mehmet Okur, Memphis Grizzlies karşısında 100-97 galip geldikleri maçta bitime 36 saniye kala attığı üçlükle takımına önemli bir galibiyet kazandırdı.

Memphis'te oynanan ve 14.793 kişinin izlediği maçta ilk beşteki yerini alan Okur 32 dakika kaldığı sahada 20 sayı, (6/14 saha içi isabeti, 1/5 üçlük ve 7/8 serbest atış) 9 ribaund ve 1 top kaybı ile oynadı. Maç 97-95 Memphis'in üstünlüğüyle devam ederken, attığı üçlükle takımını öne geçiren Mehmet "Deron Williams içeriye iyi zorladı ve bana çıkardı. Açıktım. Güzel bir oyun oldu" açıklamasını yaptı. Utah'ta Carlos Boozer 24 sayı ve 11 ribaundla sezonun 20. double-double'ını yapaken, Deron Williams 17 sayı ve 9 asist üretti. Memphis'te en skorer isim 28 sayıyla oynayan Mike Miller oldu. Sakatlıktan kurtulan Pau Gasol 12 sayı, 2 sayı ve 2 asistle mücadele etti.

25.12.2006


 

Abramovich: Para saçma dönemi bitti

Chelsea'yi 2003'te satın aldıktan sonra heryıl yaklaşık 200 milyon euro harcayan Roman Abramovich, artık transfer için çok para harcamayacağını açıkladı.

UEFA'nın tüm tavsiyelerine uyacağını belirten Rus milyarder hedeflerinin Chelsea akademisinden genç yetenekleri yetiştirmek olduğunu söylerken, "Şu ana kadar yeterince para harcadık ve iki şampiyonluk elde ettik" dedi. Takımın kurulmasında ve transferlerde hiçbir etkisi olmadığı belirten Abramovich, "Benim görevim futbolcuları daha ucuza maletmek ve onlara imza attırmak. Menajerler ister, ben transfer ederim" şeklinde konuştu. Shevchenko -Mourinho çekişmesinde adı gündeme gelen Abramovich, Mourinho'yla ilişkisi konusunda ilginç açıklamalar yaptı. Portekizli teknik adamla arkadaş olmadığını belirten Rus milyarder, "Onunla samimi bir arkadaşlığımız yok. Gerektiği zamanlarda konuşuyoruz sadece. Gerçekten çok önemli bir teknik adam ve herşeyi hakediyor" dedi.

25.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004