Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erken seçim istikrarı bozar

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, TİM olarak erken seçim tartışmaları ile başından beri ilgilenmediklerini söyledi. “Bir taraftan siyasi istikrar istiyoruz, bir taraftan erken seçim talep ediyoruz. Bu birbiri ile çelişen bir durum” diyen Satıcı, seçimlerin, istikrarı uzun süreçte tekrar kazandıracak zaman dilimleri olduğunu söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, TİM olarak erken seçim tartışmaları ile başından beri ilgilenmediklerini söyledi. Satıcı, erken seçim tartışmaları ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sorular üzerine, ortada erken seçime gerek olmadığına ilişkin genel görüş bulunduğunu kaydetti.

“Bir taraftan siyasî istikrar istiyoruz, bir taraftan erken seçim talep ediyoruz. Bu birbiri ile çelişen bir durum’’ diyen Satıcı, seçimlerin, istikrarı uzun süreçte tekrar kazandıracak zaman dilimleri olduğunu söyledi. Satıcı, şöyle devam etti:

“Bu anlamda baktığımızda, onlardan korkmamıza gerek yok. Neticede Türkiye, Türk insanı istikrarı sağlayacak aklı bu seçimler sırasında da koyacaktır.

Parlamentonun yapacağı seçimlerde de bu böyle tecelli edecektir. Mühim olan kimin iktidar olduğu ya da kimin cumhurbaşkanı olduğu değil, istikrarın nasıl elde edildiği ve derinleşerek nasıl devam ettiğidir. Herkesin buna konsantre olması lazım. Birtakım olayları da kendi kişisel polemiklerinizin içine çekmemek gerek. Mümkün olduğu kadar bu polemiklerin içerisine iş dünyası olarak girmemeye çalışıyoruz.’’ “Seçim zamanında olmalı’’ demeyi bile gereksiz bulduğunu kaydeden Satıcı, gerek olursa da zaten TOBB, TÜSİAD, TİM gibi sivil toplum ve meslek örgütlerinin bunu dile getireceğini söyledi.

“YENİ-ESKİ FARKI YOK’’

TİM Başkanı Satıcı, Merkez Bankasının izlediği politikalarına ilişkin sorular üzerine, eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti’yi eleştirdikleri gibi, yeni başkanı da eleştirdiğini belirterek, ‘’Yeni başkanının da eski başkandan farkı yok’’ dedi.

Eleştirilerinin kişisel olmadığını ifade eden Satıcı, Merkez Bankası’nın genel tavrından memnun olmadıklarını da vurguladı. Satıcı, Merkez Bankası’nın piyasalardan uzak yaşadığını savunarak, şunları söyledi: ‘’En azından bizden uzakta yaşıyor. Bizim Merkez Bankamızmış gibi davranmıyor. Sadece finans kesiminin, bankacılık kesiminin Merkez Bankasıymış gibi davranıyor ve tek sorumluluğunun faiz olduğunu düşünüyor.” diye konuştu.

/ ANKARA

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Başını aç-oku’ çözüm değil

  Hayır kurumlarına verilebilir

  Gül: AB treni raydan çıkmadı

  Erdoğan: Artık borçlu doğulmayacak

  Erken seçim istikrarı bozar

  Reformlar devam edecek

  Bayramda yağış beklenmiyor

  Bayram namazı vakitleri

  Ankara’da erken bayramlaşma

  Bir kutu şeker, bir kucak duâ

  Bedava değil, yüzde 50 indirimli

  Sezer, bütçe kanunlarını onayladı

  Eczanelerde yeni yıl telâşı

  Bayram ziyaretleri: Sosyal sorumluluk

  Fethi Sami İngiltere'de toprağa verildi

  Şükür, ailelerin çoğu ‘mutlu’

  Lösemili çocuklara bayram hediyesi

  Kutuptan dev buzul koptu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004