Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hayır kurumlarına verilebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumunda (THK) olduğunu, ancak vatandaşların kurban derilerini istedikleri hayır kurumuna bağışlayabileceğini söyledi. Vatandaşları, kurbanlarını belediyelerin belirlediği yerlerde kesmeleri konusunda uyaran Çalışkan, buna aykırı davrananların para cezasına çarptırılacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’nda (THK) olduğunu, ancak vatandaşların kurban derilerini istedikleri hayır kurumuna bağışlayabileceğini söyledi. Çalışkan, vatandaşları kurban derisi toplayan yasa dışı örgütlere karşı da uyardı.

Haftalık bilgilendirme toplantısında yılbaşı ve Kurban Bayramında alınacak güvenlik tedbirleri hakkında bilgi veren Çalışkan, şehirlerarası yolculuk yapan sürücülerin trafik kurallarına büyük özen göstermesini istedi. Trafik ekiplerinin bayram tatili süresince 24 saat esasına göre görev yapacağını bildiren Çalışkan, vatandaşların yılbaşı ve Kurban Bayramını huzurlu, güvenli geçirebilmesi için her türlü asayiş önleminin de alındığını kaydetti.

KURBAN KESİM YERLERİ

Vatandaşların kurbanlarını belediyelerin belirlediği yerlerde kesmeleri konusunda uyaran Çalışkan, buna aykırı davrananların Kabahatler Kanunu çerçevesinde 2006’ya göre 54 YTL, 2007’de ise 58 YTL para cezasına çarptırılacağını bildirdi.

TRAFİKTE BAYRAM TEDBİRLERİ

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili sebebiyle alınacak trafik tedbirleri konusunda 81 il valiliğine genelge gönderdi. Bayram tatillerinde, şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazalarının arttığının vurgulandığı genelgede, trafikte yapılacak denetlemeler ve sınırlandırmalar bildirildi.

Sözkonusu genelgeye göre, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatili nedeniyle muhtemel trafik kazalarını önlemek için polis 24 saat esasına göre radarlı denetim yapacak, karayollarında 30 kilometrede bir ekip bulundurulacak. Şehirlerarası otobüs terminalleri sürekli kontrol edilirken, kar yağışı durumunda ağır tonajlı araçlar trafik normale dönünceye kadar uygun yerlerde bekletilecek.

Bayram tatili boyunca şehirlerarası otobüs terminallerinin giriş ve çıkışlarında otobüslerin; takografları, şoförünün alkollü olup olmadığı, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak. Ayrıca, karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek.

Trafik kontrollerinde araçların teknik aksaklıklarının yanısıra, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine de ağırlık verilecek. Yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tesbit edilen sürücüler uyarılarak, güzergah üzerindeki bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri de dahil olmak üzere, uygun yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.

/ ANKARA

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Başını aç-oku’ çözüm değil

  Hayır kurumlarına verilebilir

  Gül: AB treni raydan çıkmadı

  Erdoğan: Artık borçlu doğulmayacak

  Erken seçim istikrarı bozar

  Reformlar devam edecek

  Bayramda yağış beklenmiyor

  Bayram namazı vakitleri

  Ankara’da erken bayramlaşma

  Bir kutu şeker, bir kucak duâ

  Bedava değil, yüzde 50 indirimli

  Sezer, bütçe kanunlarını onayladı

  Eczanelerde yeni yıl telâşı

  Bayram ziyaretleri: Sosyal sorumluluk

  Fethi Sami İngiltere'de toprağa verildi

  Şükür, ailelerin çoğu ‘mutlu’

  Lösemili çocuklara bayram hediyesi

  Kutuptan dev buzul koptu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004