Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Başını aç-oku’ çözüm değil

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, son günlerde çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaşan cinsel istismar, şiddet, madde bağımlılığı konularında acil tedbirler alınması gerektiğine işaret etti. Başoğlu, başörtülü gençlere yönelik “Başınızı açın, okulunuzu bitirin” tavsiyelerinin de çözüm olmadığını vurguladı.

Son dönemde çocuklara ve gençlere yönelik cinsel istismar, şiddet olayların artmasıyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Geleceğimizi güvence altına almak istiyorsak, çocuklarımızı korumalıyız” dedi. Bugüne kadar yapılan değişik araştırma, inceleme ve yayınlanan raporların Türk gençliğinin daha çocuk yaşta büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gösterdiğini söyleyen Başoğlu, “Sigara bağımlılığının 10 yaşında başladığı, madde bağımlılığının 12 yaşına kadar indiği, porno salgınının çocuklar üzerinden yürütüldüğü kayda değer hale gelmiştir. Her ülke gibi Türkiye de geleceğini çocuklarına ve gençlerine bağlamak zorundadır” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ TEHLİKEYE GİRER

Çocuklar ve gençler üzerindeki kötü gidişin önlenememesi durumunda Türkiye’nin geleceğinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Başoğlu, “Ülkenin geleceği olan çocuk ve gençleri her türlü tehlikeye karşı korumak, geçim zorluğu çeken aile çocuklarını özel korumaya alarak sıkıntılarını gidermek gerekir” şeklinde konuştu.

BAŞINI AÇ-OKU DEMEK SORUNU ÇÖZMÜYOR

9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, katıldığı televizyon programında başörtüsü yasağıyla ilgiil sorusuya iki Diyanet İşleri Başkanı’nın kendi kızlarına yaptıkları “Başını açın, okulunuzu bitirin” tavsiyesini aktardığını hatırlatan Başoğlu, “Başörtülülerin sorunu sadece okuma sırasında değil, okul bittikten sonra da devam etmektedir. Başörtülü olarak kamu hizmetlerinde görev alamamakta, mesleklerinin gereğini yerine getirememekte, seçilme hakkından yararlanamamaktadırlar. Bu durumda sadece mezara girerken başlarını kefenle örtmeleri serbest bırakılmaktadır. Sadece ‘başını aç oku’ yaklaşımı sorunu çözmemektedir” dedi.

Recep GÖREN / ANKARA

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Başını aç-oku’ çözüm değil

  Hayır kurumlarına verilebilir

  Gül: AB treni raydan çıkmadı

  Erdoğan: Artık borçlu doğulmayacak

  Erken seçim istikrarı bozar

  Reformlar devam edecek

  Bayramda yağış beklenmiyor

  Bayram namazı vakitleri

  Ankara’da erken bayramlaşma

  Bir kutu şeker, bir kucak duâ

  Bedava değil, yüzde 50 indirimli

  Sezer, bütçe kanunlarını onayladı

  Eczanelerde yeni yıl telâşı

  Bayram ziyaretleri: Sosyal sorumluluk

  Fethi Sami İngiltere'de toprağa verildi

  Şükür, ailelerin çoğu ‘mutlu’

  Lösemili çocuklara bayram hediyesi

  Kutuptan dev buzul koptu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004