Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlar devam edecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile ilişkileri konusunda ‘’10 Ocakta Dışişleri Bakanımız başkanlığında, bütün müsteşarlarımız ve kurum başkanlarını topluyoruz. Bu toplantıda, bundan sonraki dönemle ilgili kendi reform programımız ve yol haritamızın startını vereceğiz’’ dedi.

Babacan, CNNTürk televizyonunda katıldığı programda, Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi. “Biz 15 Aralık’tan hemen sonra bütün ekiplerimizle toplanarak, AB’de çıkan kararları geniş şekilde analiz ettik. Hem diplomasi hem de ekonomi ekibimizden, bundan sonraki dönemde neler yapılabileceğine ilişkin çalışma istedik ve 2007’den sonra ne yapacağımıza artık karar verdik’’ diyen Babacan, bundan sonra, 2013’e kadar sürecek bir ‘yol haritasıyla’ reformların sürdürüleceğini söyledi.

Babacan, gelecek yıl yürürlüğe girecek yeni yol haritası ve reform paketi konusunda şunları söyledi: ‘’2007 yılında, özellikle kendi iç reform sürecimizle ilgili, 2013’e kadarki yapısal reformlarımızın bir yol haritasını çizeceğiz. Bu yol haritasının 2-3 yılı detaylı, daha sonrakileri gündem maddesi olarak ortaya koyacağımız bir yapısal reform paketini hazırlamış olacağız. Bu yapısal reform paketi, Türkiye’nin 2007-2013 döneminde hangi konularda neler yapacağının bir planlaması olacak.’’

ALT KOMİTE ÇALIŞMALARI

Taramalar bittikten hemen bir ay sonra alt komite çalışmalarına başladıklarını belirten Babacan, alt komite çalışmalarında, taramanın bittiği tarihten bu güne kadar müktesebatta ve Türkiye’de neler değişip değişmediğinin kontrol edildiğini, sekiz alt komitenin üçünün bu yıl içinde tamamlandığını, Mart ayı ortasında da tamamının biteceğini, teknik çalışmaları devam edeceğini ifade etti.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeni bir döneme girdiğini belirten Babacan, 2006 yılında, Kıbrıs sorununun bahane edilerek AB’nin kendi iç siyasi sorunlarının yansıltıldığı bir dönem olduğunu kaydetti.

Babacan, bundan sonraki süreçte, Türkiye ile AB ilişkilerindeki sürecin hızını, AB’nin Türkiye için ne zaman hazır olabileceği konusunun belirleyeceğini ifade etti.

Babacan, ‘’bundan sonraki dönemde fasılların açılması kapanması önceden düşünülenden bir miktar daha yavaş işleyecek, çünkü Kıbrıs konusu 15 Aralıkta halledildiği halde, bir sonraki toplantılarda teknik gerekçelerle bazı engellemeler oldu’’ dedi.

REFORMLAR HIZLANACAK...

Türkiye’nin çok hızlı bir reform programı uygulayacağını belirten Babacan, ‘’bizim açıkçası, AB’nin fasılları açmasını, kapamasını, askıya almasını bekleyecek halimiz yok biz reformlarımıza hızla devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Babacan, ‘’biz kendi yapısal reform programımızı belli ölçüde oluşturduk bunu önümüzdeki bir kaç ay içinde gelişletip planlamamızı tamamlayacağız ve bu reform programını, Türkiye’nin her alanda daha yüksek standartları yakalaması için uygulayacağız’’ ifadesini kullandı.

Bundan sonraki süreçte, Türkiye’nin belirlenen yol haritası çerçevesindeki reformlarına hız vereceğini belirten Babacan, ‘’biz, gıda, ulaştırma, tarım ve birçok alanda kendi takvimimizi belirleyerek ilerleyeceğiz. Eğer AB’nin belliki uzayacak olan takvimine ayak uyduracak olursak Türkiye kaybeder. Türkiye’nin kaybedecek vakti yok ve hızla ilerlememiz lâzım’’ dedi.

Herhangi bir faslın askıya alınıp alınmadığına bakmadan ilerlemelerine devam edeceklerini vurgulayan Babacan, ‘’isterse bir fasıl askıya alınmış olsun, hiç önemi yok. Çünkü teknik çalışmaları kendi içimizde yürütmenin önünde bir engel yok, bizim, sürecin bloke edilerek gecikmesini bekleyecek vaktimiz yok artık’’ ifadesini kullandı.

/ ANKARA

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Başını aç-oku’ çözüm değil

  Hayır kurumlarına verilebilir

  Gül: AB treni raydan çıkmadı

  Erdoğan: Artık borçlu doğulmayacak

  Erken seçim istikrarı bozar

  Reformlar devam edecek

  Bayramda yağış beklenmiyor

  Bayram namazı vakitleri

  Ankara’da erken bayramlaşma

  Bir kutu şeker, bir kucak duâ

  Bedava değil, yüzde 50 indirimli

  Sezer, bütçe kanunlarını onayladı

  Eczanelerde yeni yıl telâşı

  Bayram ziyaretleri: Sosyal sorumluluk

  Fethi Sami İngiltere'de toprağa verildi

  Şükür, ailelerin çoğu ‘mutlu’

  Lösemili çocuklara bayram hediyesi

  Kutuptan dev buzul koptu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004