Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumsfeld'e Guantanamo davası

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), ABD’nin Guantanamo üssünde tutsaklara yapılan kötü muamelede doğrudan rolü bulunduğu gerekçesiyle ABD’nin eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld aleyhine dâvâ açıyor. ACLU’nun dava açma kararı, ABD’nin Guantanamo askeri üssündeki tutuklulara yaptığı muameleye ilişkin Federal Soruşturma Bürosu FBI tarafından hazırlanan raporların açıklanmasından sonra ilân edildi.


Talabani idamda devre dışı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani yasalar gereği, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamına müdahale etmediğini söyledi.

Annan’ın halefinden idama destek

Yeni BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, ölüm cezasının her devletin kendisinin karar vereceği bir konu olduğunu söyledi.


  Kuzey Kore Dışişleri bakanı Paek öldü

Kuzey Kore’nin hayatını kaybeden Dışişleri Bakanı Paek Nam Sun’un uzun süredir hasta olduğu belirtildi. Basında yer alan haberlerde, Paek’in bilinmeyen bir hastalığı olduğu kaydedilmişti.


  Maliki: İkinci kez görevi kabul etmeyeceğim

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, başbakan olma kararının çok zor olduğunu ve ikinci kez başbakanlığı kabul etmeyeceğini söyledi.


  Lübnan'ın faturası Halutz'a

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Güney Lübnan’la savaş sırasında yöneticilerin kusurlarını araştırmak için kurulan soruşturma komisyonunun bulgularının açıklanması öncesi istifa sinyali verdi.


  Bush’u zor günler bekliyor

İngiliz basınında etkin gazetelerden olan Guardian, Kasım’da seçilen yeni Amerikan Kongresi’nin bugün işbaşı yapacağını hatırlatarak hem Temsilciler Meclisi’nde hem de Senato’da çoğunluğu elde eden Demokratların yalnızca Irak konusunda değil, iç politikaya ilişkin önemli başlıklarda da Beyaz Saray’ı zorlamaya hazırlandıklarını yazdı.


  İran, doğalgazı kesti

İran’ın, iç talebi karşılayamaması nedeniyle Türkiye’ye doğal gaz akışını durdurduğu bildirildi.


  İdam görüntülerini sızdıranlar cezalandırılacak

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idam görüntülerini internete sızdıranların cezalandırılacağını söyledi.


  Sünnî aşiret lideri öldürüldü

Irak’ta, ileri gelen aşiretlerden Tamin’in 75 yaşındaki Sünnî lideri Şeyh Hamid Muhammed Suheyl, bir cenaze töreninde silâhlı kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra Bağdat’ta bir binanın çatısından atılarak öldürüldü.


  Tatil İngilizlere yaramadı

Uzun Noel ve yılbaşı tatilinin ardından önceki gün iş başı yapması gereken İngilizlerin çoğu hastalandı ve işe gitmedi, en kalabalık iş merkezleri boş kaldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004