Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İhvan-ı Müslimîn’den El Kaide’ye red

Mısır’da başlıca muhalif grubu temsil eden Müslüman Kardeşler, Mısır’da tutuklu bulunan örgüt üyelerine selam gönderen El Kaide terör örgütünün iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri’ye tepki gösterdi. Müslüman Kardeşler’in iki numaralı ismi Muhammed Habib, örgütün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ‘’El Kaide’nin yöntem ve eylemlerini tamamen reddediyoruz. Şiddeti ve terörizmi sert bir şekilde kınıyoruz ve barışçı yollarla değişiklik ve reformu güçlü bir şekilde destekliyoruz’’ dedi.


OTORİTER VE BASKICI

ABD Princeton Üniversitesi Yakındoğu Araştırmaları Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanı Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu, kendisine ‘tarihin gidişini değişti

Konuşmasın diye apar topar astılar

Amerika’nın Kurban Bayramının ilk günü apar topar bir şekilde Saddam’ı idam etmesi zaten karmaşık olan bölgeyi daha da karıştıracak. Ortadoğu Uzmanı g


  Rum basını: AİHM’de Kıbrıslı Türk istilâsı

Kıbrıslı Türk 4 kardeşin Rum tarafındaki malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptıkları başvuru, Rum basınında genişçe yer aldı. Rum gazeteleri, dünkü sayılarında Çakırtaş kardeşlerin başvurusuna ilişkin haberleri okuyucusuna duyurdu.


  CHP’li Büyükcengiz kaza kurbanı

CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, Konya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


  Bürokrasi kaldırılsın

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Yılmaz Kanbak, ‘’2007’de bürokratik engellerin kaldırılması, sanayici için en büyük destek olacaktır. Ama Türk sanayicisi zoru seviyor, Bu sıkıntıları kendi gayretiyle de olsa aşacaktır’’ dedi.


  Beton yollar inşa edilecek

Asfalt yollara alternatif olarak geçen yıllarda programa alınan beton yolların yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalara, yeni yılda hız verilmesi bekleniyor.


  Vekaleten kurban kesimine ilgi artıyor

Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan vekaleten kurban kesiminin bu yıl da ilgi gördüğü ve özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların vekaleten kurban kesimini tercih ettiği bildirildi.


  Kötü alışkanlık görmek istemiyorlar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından çocuklarda medya okuryazarlığının geliştirilmesi amacıyla ‘’www.rtukcocuk.org.tr’’ adresinde oluşturulan RTÜK Çocuk Web Sitesine çocuklardan yüzlerce dilek mesajı yağdı.


  Tüketici hakkını aramayı biliyor

Türkiye’de yasal haklarını bilen bilinçli tüketici, satın aldığı malın bozuk ya da ayıplı çıkması halinde hakkını aramayı biliyor.


  Dershanelere karşı dernek kurdu

Hatay’da bir öğretmen dershanelerin yüksek ücretler karşılığında verdiği kurslara tepki için 5 öğretmen arkadaşı ile kurduğu dernekte maddi durumu kötü olduğu için “dershaneye gidemeyen’’ öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sağlıyor.


  5 bin aileye kurban eti

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON), Van’da maddi durumu iyi olmayan 5 bin aileye kurban eti dağıttı.


  Sigarada hedef yüzde 80

Sağlık Bakanlığının hazırladığı ‘’Ulusal Tütün Programı’’ çerçevesinde 2010 yılına kadar 15 yaş üzerinde sigara içmeyenlerin oranının yüzde 80’lerin üzerine çıkarılması hedeflenirken, yeni kurulan ‘’Ulusal Tütün Kontrol Programı İzleme Komitesi’’ ile program çerçevesinde yürütülen faaliyetler denetlenecek.


  Akıl hastalarına müzikli tedâvi

Selçuklu döneminde Kayseri’ye yaptırılan Gevher Nesibe Hatun Medresesi, 800 yıl önce akıl hastalarına işkenceler yapılırken akıl hastalarını müzikle tedavi eden ilk tıp merkezi olma özelliğini koruyor.


  13 yıldır oruçlu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde market işleterek geçimini sağlayan Osman Ay, yıllar önce kilosuyla alay edilmesi üzerine başladığı diyeti sürdürüyor. O dönemde diyetle 4,5 ayda 70 kilo zayıflayan ve beslenme alışkanlığının değişmesi üzerine 1993’te oruca başlayan Ay, 4 bin 914 gündür oruç tutuyor.


  Stresinizi akvaryuma atın

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Yanar, akvaryumun, insanın psikolojisi üzerinde rahatlatıcı etkiler bıraktığını ve bu uğraşının stresi azalttığını söyledi.


  Hayvanlar da depresyona giriyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka, hayvanlarda da tıpkı insanların yaşadığı stres, sıkıntı, saldırganlık, korku, evde yalnız kalamama, eşyalara zarar verme gibi problemler görüldüğünü söyledi.


  Otogarda bayramlaşma izdihamı

Kilis’ten, Suriye’deki yakınlarının yanlarına gidecek 8 bin 500 Kilisli, Valilik tarafından tahsis edilen araçlara binmek isterken izdihama yol açtı. İzdihamda, ezilme tehlikesi geçirenler oldu.


  Kablo hırsızlığına alarmlı çözüm

Zonguldak Telekom İl Müdürlüğünce, kablolar kesildiği anda merkeze alarm veren sistem kuruldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004