Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’den İran’a nükleer saldırı hazırlığı

israil’in, İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerini taktik nükleer bir saldırıyla yok etmek amacıyla gizli planlar yaptığı öne sürüldü. İngiliz Sunday Times gazetesinin, bazı İsrailli askerî kaynaklara dayanarak verdiği haberde, İsrail hava kuvvetlerine bağlı iki uçak filosunun, İran’a ait Natanz’daki uranyum zenginleştirme tesisini nükleer silâhlarla vurmak amacıyla eğitim yaptığı belirtildi.

Gazete, İsrail’in ayrıca İran’daki Arak ağır su işletim tesisi ile İsfehan’daki uranyum işleme tesisini de konvansiyonel bombalarla vurmayı planlandığı iddia edildi. İsrail’in, Natanz’daki uranyum zenginleştirme tesisini hedef alan nükleer saldırıda ortaya çıkacak radyoaktif zerreciklerin atmosfere yayılmasını önlemek amacıyla, tesisi önce lazer güdümlü füzelerle bombalayarak tüneller açmayı ve sonra da nükleer başlıklı füzeleri bu tünellerin içine göndererek tesisi toprak altından vurmayı planladığı öne sürüldü. Haberde, İsrail’in nükleer saldırıyı ancak bir konvansiyonel saldırının ihtimal dışı kalması ve ABD’nin İran’a müdahale etmeyi reddetmesi durumunda düzenlemeyi planladığı kaydedildi. Gazete, İsrail’in İran’a baskı yaparak bu ülkenin uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmak amacıyla söz konusu planları açıklamış olabileceğine dikkati çekti.

İsrail haberi yalanladı

Bu arada, İsrail’in İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerini vuracağı iddia edildi. İsrailli üst düzey bir yönetici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere’de yayın yapan Sunday Times gazetesinin İsrail’in İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerine nükleer taktik silahlarıyla saldırı gerçekleştirmeyi planladığı iddiasını “saçma” olarak nitelendirdi. İsmini vermek istemeyen yetkili, “Bu geçmişte de sansasyonel ancak sonunda hiçbir şeyin çıkmadığı manşetlerle kendini gösteren bir gazeteden gelen saçma bir bilgidir” diye konuştu.

İran: Pişman ederiz

Öte yandan, İran yönetimi, İsrail’in kendilerine yönelik nükleer saldırı hazırlığı içerisinde olduğuna yönelik iddialara sert cevap verdi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, “İslâm Cumhuriyetine karşı herhangi bir hareket cevapsız kalmayacaktır ve saldırganlar, bu hareketlerinden çok çabuk bir şekilde pişman olacaklardır” dedi. Hüseyni, açıklamasınad bu iddiaların İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in nükleer silaha sahip olduklarını “ağzından kaçırmasından” kısa bir süre sonra gelmesine dikkat çekti. İranlı yetkili, bunun dünya kamuoyunu bölge ve dünya için asıl tehdidin İsrail olduğuna ikna edeceğini ifade etti.

/ LONDRA

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanlı petrol vurgunu

  İsrail’den İran’a nükleer saldırı hazırlığı

  Ki-Moon tavır değiştirdi

  Abbas’dan kışkırtıcı atama

  Bağdat’ta direnişe geniş operasyon

  Hamaney yaşıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004