Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ki-Moon tavır değiştirdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Irak hükümetinden Saddam Hüseyin ile birlikte yargılanan ve idama mahkîm edilen diğer iki Iraklının idam edilmemesini istedi. Ban, göreve başladığı ilk günde Saddam’ın idamıyla ilgili sorular üzerine “Ölüm cezası her devletin kendisinin karar vereceği bir konudur’’ demişti.

Ban’ın özel kalem müdürü Vijay Nambiar, Irak’ın BM daimi temsilcisine gönderdiği mektupta, Ban Ki-Moon’un, bu ay başında BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Louise Arbour’un, Irak hükümetine, Saddam Hüseyin ile birlikte yargılanan diğer iki kişinin idam edilmesinden kaçınması çağrısında bulunduğu açıklamayı tamamen desteklediğini yineledi. Mektupta ayrıca Ban’in, uluslararası toplumun tüm üyelerinin uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukukuna gereken saygıyı göstermeleri düşüncesinde olduğu belirtildi. Arbour, 3 Ocakta yaptığı açıklamada, uluslararası hukukun, idam cezasının sadece titiz yasal sınırlamalar içinde, istisnai bir önlem olarak uygulanmasına izin verdiğini vurgulamıştı. Arbour, Saddam Hüseyin’in idamından önce yaptığı açıklamalarda da Irak’ın devrik liderinin mahkemesinin adilliği ve tarafsızlığı hakkında endişeli olduğunu bildirmişti.

Düceyl sanıklarının durumu belirsiz

Bu arada, Irak’taki Duceyl davasında devrik lider Saddam Hüseyin ile birlikte ölüme mahkum edilen iki eski yetkilinin cezalarının infazı için kesin tarih belirlenmediği bildirildi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin danışmanı Sami El Askari, Saddam Hüseyin’in üvey kardeşi Barzan İbrahim El Tikriti ile eski başyargıç Avad Ahmed El Bender’in cezalarının hemen infaz edileceğini sanmadığını belirtti.El Askari, ‘’Kesin tarihi bilmiyorum’’ dedi. Savcılık makamından bir kaynak da idamlar için bir tarih belirlenmediğini söyledi.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanlı petrol vurgunu

  İsrail’den İran’a nükleer saldırı hazırlığı

  Ki-Moon tavır değiştirdi

  Abbas’dan kışkırtıcı atama

  Bağdat’ta direnişe geniş operasyon

  Hamaney yaşıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004