Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşverene mektuplu uyarı

Maliye, çalışanların bu yıl son kez verdikleri fiş ve faturaların doğruluğunun incelenmesi için 25’den fazla işçi çalıştıran işyerlerine mektup gönderdi. Mektupta, yanıltıcı belge sunmanın bedelinin parasal cezaların yanı sıra memuriyetten men ve hapis cezası olduğu hatırlatıldı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar, yaptığı açıklamada, uyarı mektubunun, 95 bin 808 çalışanı bulunan ve toplam ücret ödemesi 234 milyon 682 bin 229 YTL olan 953 mükellefe gönderildiğini bildirdi.

Başkan adına Denetim Grup Müdür Vekili Fehmi Günay imzasıyla gönderilen mektupta, vergi indirimi uygulamasında ücretlilerin kendisi eşi ve çocuklarıyla ilgili eğitim, gıda, sağlık, giyim ve kira harcamalarının dikkate alınacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:’’İşverenler, yanlarında çalıştırdıkları ücretlilerin beyan ettiği fiş ve faturaların doğruluğunu takip etmekten sorumludur. Bu nedenle, işverenler, çalışanlarının haksız yere vergi indiriminden yararlanması halinde uygulanacak vergi cezasından müteselsilen sorumludurlar.’’

Mektupta, geçen yıl ücretlilerin vergi indirimine ait bildirimlerinde yapılan incelemelerde, çalışanın aldığı maaşla uyuşmayan, aile efradı için tüketilmesi ya da kullanılması mümkün olmayan yüksek miktarlı harcama faturalarına rastlandığı belirtilerek, şöyle devam edildi:’’İncelemelerde, çalışanların harcama belgelerinin bir kısmının eğitim, gıda, giyim, sağlık ve kira dışındaki harcamalardan kaynaklandığı, fiş, fatura, serbest meslek makbuzu, perakende satış fişi veya ödeme kaydedici cihaz fişi gibi yasal belgeler yerine pos cihazı çıktısı, kredi kartı ekstresi, ödeme belgesi, taksit kartı gibi geçersiz belgelere rastlandı. İncelemede, hesaplamada da hatalara rastlandı. Harcama belgeleri toplam tutarı ile bildirim üzerine yazılan toplam tutarların birbirini tutmadığı, ödeme belgesi olmayan kira kontratlarının bildirimlere eklenmiş olduğu belirlendi. Vergi iadesinden haksız yere yararlananlardan bu ücret cezasıyla birlikte geri alındı.’’

Mektubun son bölümünde, yanıltıcı belge sunmanın bedelinin parasal cezaların yanı sıra memuriyetten men ve hapis cezası olduğu hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: “2006 yılına ilişkin olarak 2007 yılında yapılacak ücretlilerde vergi indirimi ile ilgili incelemelerde sahte ya da yanıltıcı belge kullanıldığının tesbit edilmesi halinde ilgililer hakkında hapis ve memuriyetten men cezasıyla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ve diğer cezai müeyyidelerin uygulanacağının da bilinmesi gerekmektedir.

/ ADANA

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiftçinin kar sevinci

  İşverene mektuplu uyarı

  Babacan:Ne yaptığımızı iyi biliyoruz

  Akaryakıt denetimi, kamu ile başlıyor

  Hububat fiyatları son 10 yılın zirvesinde

  Çiftçiye gübre ve mazot desteği

  Otomotivde yerli malı kullanın çağrısı

  Mobilyacılar zirve hazırlığında

  İran'dan doğalgaz akmaya başladı

  Güneye ulaşım süresi kısalacak

  “Çikita” muza rakip


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004